De peuter draagzak maakt het reizen makkelijker

Wandelen met een peuter draagzak
Wandelen met Zoë op mijn rug in Black Canyon o/t Gunnison National Park

Ik ben nooit zo’n moeder geweest die 24/7 haar kind droeg in een draagdoek of draagzak, maar gingen we de deur uit dan was die draagzak mijn leven. Vooral op reis kan ik echt niet zonder. Heerlijk om flexibel en mobiel te blijven ondanks dat je een kleintje bij je hebt. De buggy die we voor onze reizen door Amerika hadden aangeschaft werd uiteindelijk meer gebruikt door de oppas-oma’s thuis in Nederland dan door onszelf op reis. Voor onze reis door the Rockies, Zoë zou ruim twee jaar oud zijn, besloten we om de buggy helemaal niet meer mee te nemen. In plaats daarvan kozen we voor een peuter draagzak. Het is de beste keuze geweest die we konden maken en ik vertel je graag waarom ook jij een draagzak mee op reis wilt voor je peuter.

Het gemak van een peuter draagzak

Oké, ik denk niet dat ik hoef uit te leggen wat een draagzak nou zo fijn maakt. Ik ga er zelfs vanuit dat als je een peuter draagzak overweegt, dat je jouw kindje ook als baby in een draagdoek of draagzak hebt gedragen. De gemakken zijn in principe hetzelfde. Je hebt meer bewegingsvrijheid, bent niet gebonden aan brede verharde paden, je bent flexibel en je hebt je handen vrij. Het extra gemak van een peuter draagzak is dat deze speciaal gemaakt is voor deze leeftijd, waardoor het de juiste ondersteuning geeft aan je kind. Bovendien is het zitgedeelte lekker ruim, waardoor je peuter veilig en geborgen op je rug zit.

Waarom een peuter draagzak mee op reis?

Buiten het gemak was voor ons het gewicht en de flexibiliteit de grootste reden om een draagzak mee te nemen op reis. Geen gesjouw met een buggy, die waarschijnlijk de meeste tijd niet eens gebruikt zou worden. Een peuter kan immers zelf kleine stukjes lopen en daarnaast bestaan onze reizen door Amerika veelal uit wandelen of tijd doorbrengen in de natuur waar een buggy alles behalve praktisch is. De draagzak gaat daarnaast makkelijk mee het vliegtuig in en was ideaal om Zoë in te dragen tijdens de overstap. We hoefden niet te wachten tot er een buggy uit het ruim werd gehaald en konden gelijk door.

De Beco toddler Cool

Wij kozen voor de Beco Toddler Cool via Draagzak.nl. Deze draagzak is speciaal gemaakt voor het wandelen tijdens warm weer en is gemaakt van 3D-meshstof en vocht afvoerend SPF-50 weefsel voor een betere luchtventilatie en bescherming tegen de zon. Dit vonden wij helemaal geweldig klinken, want wandelen in de zon is wat wij graag en veel doen op reis. Daarnaast bleek de draagzak ontzettend lichtgewicht te zijn. Het materiaal is heel soepel, waardoor we een ontzettend klein pakketje van de draagzak konden maken. Ideaal voor op reis, al zeg ik het zelf.

Black Canyon of the Gunnison peuter draagzak

De draagzak was zowel geschikt om Zoë op de buik of rug te dragen en was eenvoudig aan te passen, zodat Nicky en ik elkaar makkelijk konden afwisselen tijdens het wandelen. Voor het dragen op de rug is het wel heel handig dat je met z’n tweetjes bent en elkaar kunt helpen, maar het is ook prima te doen zolang je een meewerkende peuter en een verhoging hebt waar je kindje op kan staan. Voor het dragen op de buik had ik geen hulp nodig.

De draagzak hebben wij in principe alleen gebruikt voor korte wandelingen van maximaal 5 kilometer, meestal ongeveer 1 uurtje wandelen. Omdat je je kindje zo dicht op je draagt wordt het hoe dan ook warm en zweterig. Voor lange afstanden gebruiken wij dan ook onze framedrager. Over het verschil tussen de twee lees je hier meer. Maar waar Zoë nu bijna te zwaar wordt voor de framedrager kan ik haar nog door dragen in de draagzak. Bij lange wandelingen in de toekomst kunnen we dan afwisselen met stukjes zelf lopen en dragen in de draagzak.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

peuter draagzak Colorado State Fair

Zo wen je je peuter aan de draagzak

Zoals je hierboven kon zien zat Zoë het liefst voor op de buik in de draagzak bij mij. Net zoals toen ze een baby was. Dat is ook een van de redenen dat de draagzak voor ons werkt. Zoë is gewend aan gedragen worden en vindt het fijn.

Maar de eerste keer dat ik, na maanden Zoë niet meer gedragen te hebben, met deze draagzak aan kwam zetten was ze alles behalve blij. Ik ben dan ook thuis een paar keer een stukje met Zoë gaan wandelen om haar weer te laten wennen. Daarnaast bleek dat Zoë vooral op de buik gedragen wilde worden en daar zelf ook om vroeg. Door daar aan toe te geven, kon ze het dragen steeds meer waarderen en was het ook geen probleem om haar op de rug te dragen. Let wel op dat voorwaarts dragen een stuk zwaarder is en dit deden we dan ook alleen voor hele kleine stukjes, zoals hierboven op de Colorado State Fair, zodat haar beentjes even konden rusten.

Ondank dat wij de peuter draagzak gekregen hebben, kan ik je met 100% eerlijkheid zeggen dat de Beco Toddler Cool draagzak ons ontzettend goed is bevallen. Mocht je zelf een peuter draagzak overwegen en vooral willen gebruiken voor wandelen en/of voor warme bestemmingen, dan kan ik je deze ten zeerste aanraden.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Leuk stuk! Ik heb onze zoon maaaaaaanden in een draagdoek het huis door gesjouwd omdat meneer anders niet wilde slapen haha. Daarna in de draagzak buiten, buggies zijn ondingen vooral in winkels of in steden. We gebruiken nu een framedrager van osprey, geweldig ding vooral omdat er een dakje op zit voor de kleine en hij niet direct tegen je rug aangeplakt zit. Je hebt ook plek voor een camelbag en plaats voor wat bagage zoals snacks e.d. Nadeel alleen is is dat ze vrij veel plek in nemen maar je kan ze ook langer gebruiken dan een gewone draagzak

    Reageer
    • Wij hebben ook de Osprey framedrager. Ideaal voor lange wandeling of dagjes uit bijvoorbeeld.

      Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *