Kruidige mini perencake

IMG_8656

Het sneeuwt! Op de blog en bij sommigen ziet het ook buiten wit. Op deze perencakes geen echte sneeuw, maar natuurlijk poedersuiker. Bijna alles ziet er beter uit met poedersuiker en dat geldt al helemaal rond de feestdagen. Deze kruidige mini perencakes hebben de poedersuiker echter niet nodig om er goed uit te zien, maar het staat altijd zo magisch. Ik maakte de cakes net na Sinterklaas, maar ze passen eigenlijk ideaal in de aanloop naar oudjaarsavond. Door de toevoeging van de sappige peer doen deze mini cakes mij qua smaak namelijk een beetje denken aan appelbeignets. Ik kan eigenlijk alleen maar redenen bedenken waarom je dit perencake recept moet proberen, of je nou kiest voor mini cakes of één grote cake. Voor een plakje van deze cake heb je altijd wel ruimte. Lees snel hoe je ze zelf maakt!

IMG_8639

IMG_8646

Mini perencakes (4 stuks)

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1-2 el koek- en speculaaskruiden
  • 250 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • kaneel
  • poedersuiker, ter decoratie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakeblik, of vier mini cakeblikken, in met boter en verdeel een beetje bloem over de ingevette vorm – klop het overtollige bloem eruit.
  2. Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine en laat rustig mixen. Vermeng ondertussen het bloem, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en zet aan de kant.
  3. Voeg het eerste ei toe aan de boter en mix samen. Voeg hierna de overige drie eieren één voor één toe, terwijl je tussendoor blijft mixen.
  4. Voeg nu al mixende langzaam het suiker toe.
  5. Voeg als laatste,  terwijl je mixt, het meel er lepel voor lepel aan toe. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de kom schoon en mix nogmaals tot je een egaal cakebeslag hebt.
  6. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Schil de peren en snijd in partjes. Verdeel de perenpartjes over de cake(s) en bestrooi met een beetje kaneel.
  8. Bak een grote cake in ongeveer 45 – 55 minuten mooi goudbruin – mini cakes in 35 minuten.
  9. Laat de cake(s) kort afkoelen en haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  10. Bestrooi de perencake vlak voor serveren met poedersuiker.

Een snel en makkelijk recept zo vlak na kerst, maar daarom juist ideaal. Zeker zoals in de aanloop naar oud en nieuw, want letten op de lijn dat doen we na 1 januari wel weer. Geniet van de laatste dagen van 2014 onder het genot van deze perencake.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *