Perencake met pecannoten en karamel

perencake

Laatst ontving ik een pakketje met daarin een tweetal bakmixen. Ik was benieuwd, een beetje lui, had nog wat ingrediënten liggen en besloot dat ik de cakemix wel wilde uitproberen. Ik had geen appels in m’n fruitmand welke nodig waren voor de cake, maar wel iets anders. Zo ontstond deze te schattige perencake met pecannoten en karamel. Zeker nu ik in het laatste stadia van m’n zwangerschap ben beland, vind ik het wel fijn om eens gebruik te maken van een bakmix. Het gemak van een pak is zo af en toe best genieten. 

De cakemix was eigenlijk bedoeld als een appelcake met karamel, maar dat vond ik gewoon een beetje saai. Ik zie het ook altijd wel als een uitdaging om juist iets anders te doen met een mix. De mix is immers maar de basis van de cake. De extra ingrediënten moet je toch altijd zelf toevoegen, dus waarom daar niet in gaan variëren. Dat heb ik dus gedaan en ik was er zo tevreden over dat ik het recept voor deze perencake met pecannoten en karamel met jullie deel.

perencake

Perencake met pecannoten en karamel
Ingrediënten
 • 1 Koopmans Cake Specials Appel-karamel
 • 1 grote Conference peer
 • handjevol pecannoten
 • 80 gr ongezouten roomboter
 • 1 ei
 • 2 el melk
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht) of 170 °C voor een electrische oven. Haal de bakvorm uit de verpakking en vouw de geperforeerde randen om.
 2. Schil de peer en snijd in kleine blokjes, hak daarnaast de pecannoten in grove stukken.
 3. Klopt de boter zacht en romig en voeg de cakemix, het ei en de melk toe. Mix door elkaar en mix het vervolgens in 1 minuut tot een glad en luchtig beslag. Je zult opmerken dat er kleine stukjes kaneelsuiker in het beslag zitten.
 4. Spatel de helft van de peer en de helft van de pecannoten door het beslag.
 5. Vul de bijgeleverde bakvorm met het beslag en verdeel de rest van de peer en pecannoten erover, deze duw je niet aan.
 6. Bak de cake gaar in 50 tot 60 minuten, maar test de cake zeker al na 50 minuten op gaarheid door er een houten prikker in te steken die er schoon uit moet komen.
 7. Laat de cake even afkoelen en verdeel daarna de bijgeleverde karamelsaus over de cake. Door de warmte van de cake zal deze gaan smelten en lekker in de cake lopen.

Al met al had ik een klein schattig perencakeje als resultaat. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of thee. De perencake met pecannoten en karamel was snel gemaakt en ook best wel snel op. Maar dat geeft alleen aan dat ik ‘m erg lekker vond.

Als je besluit mijn variatie op de cakemix te maken, vergeet je dit dan niet te delen met mij via Facebook of Instagram? Zoete bakgroetjes!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *