Paashaas pasteibakjes met eiersalade

Misschien dat je dit soort paashaas pasteibakjes al gespot had in de paasfolders van supermarkten, maar wist je dat je een pasteibakje makkelijk zelf kunt maken. Zo maakte ik ooit zelf al mijn eigen ronde pasteibakjes. Het maken van zo’n schattig paashaas pasteibakje was in mijn ogen dus een fluitje van een cent. Er was alleen een klein probleem, ik heb geen paashaas uitsteekvormpje in huis. Gelukkig had ik genoeg stukken karton liggen en met een ronde uitsteker had ik binnen 5 minuten een vormpje gemaakt. Natuurlijk laat ik in dit artikel precies zien hoe ik dat deed, zodat jij ook zelf aan de slag kunt. Het staat je trouwens ook vrij om het vormpje voor koekjes te gebruiken. 

Ik besloot mijn pasteitje met eiersalade te vullen, ik heb om die reden ook een iets ondieper bakje gemaakt. Ik ken namelijk maar weinig mensen die nog echt van ragout houden. Ikzelf houd er wel van, maar mijn baksels moeten uiteindelijk wel opgegeten worden en dat kan ik vaak niet alleen 😉 Vandaar dat ik koos voor een andere vulling en eentje die ook heel erg goed past bij Pasen.

Paashaas pasteigebakjes met eiersalade

(voor 2-3 personen)

Ingrediënten
 • 1 pak bladerdeeg plakjes
 • 1 ei + 1 el water
Voor de eiersalade
 • 2 eieren, gekookt
 • 2 el yoghurt mayonnaise
 • 1 tl dille
 • ¼ tl kerriepoeder
 • peper en zout
Bereiding
 1. Allereerst maak je het paashaasvormpje. Dit doe je door een schoon stuk stevig karton te nemen. Met een ronde uitsteker teken je hier de gewenste maat uit, controleer ook even of je een kleinere uitsteker hebt om een gat uit de vormpjes te steken voor de randen.
 2. Teken nu twee paashaas oren op het rondje en knip je vorm uit. Je hebt nu een stevige paashaas koekjesvorm die je ook in de toekomst nog kunt gebruiken.
 3. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat zo’n 10 minuten ontdooien.
 4. Leg drie plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een grote rechthoek of vierkant. Uit iedere uitgerolde lap haal je minstens drie paashaasvormpjes. Voldoende voor één bakje. Als je vormpje iets kleiner is, haal je er gemakkelijk vier uit. Ik gebruikte namelijk het grote vormpje.
 5. Klop het ei met de eetlepel water los en begin met het opbouwen van je pasteibakjes. De opbouw van een pasteibakje heb ik in dit recept uitgelegd. Voor de paashaasjes heb ik maar drie lagen gebruikt, één voor de bodem en twee voor de randen.
 6. Bak de paashaas pasteibakjes af in 20 minuten op 180-200 °C of tot de pasteibakjes goudbruin zijn.
 7. Terwijl de bakjes afkoelen ga je de eiersalade maken.
 8. Pel de gekookte eieren en stamp ze met een vork tot een fijn kruimelmengsel.
 9. Voeg de mayonnaise, dille en kerriepoeder toe en roer tot een romig geheel. Voeg naar smaak peper en zout toe en klaar is je eiersalade.
 10. Serveer de paashaas pasteibakjes met de eiersalade en eventueel wat verse groente of kruiden om het geheel mooi af te maken.

Ik wens jullie allemaal een fijn paasweekend en laat het smaken. Mocht je iets van mijn blog op tafel zetten dat zie ik dat graag terug op Facebook of Instagram, vergeet mij dan niet te taggen.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *