Paas kwarktaart met laagjes

Bij Pasen vind ik een frisse taart eigenlijk wel goed passen, want net zoals met Kerstmis is dit een feestdag vol lekker eten geworden. Een zwaar dessert of stuk taart is dan soms iets te veel van het goede. Deze paas kwarktaart met laagjes is daarentegen een prima taart voor een feestdag zoals Pasen. De kwark maakt het lekker licht en de aankleding is super feestelijk. Zo kun je toch je taart hebben zonder dat het al te zwaar op de maag valt.

Ik heb voor deze kwarktaart met laagjes in principe gebruik gemaakt van twee verschillende pakken kwarktaart. Ja, deze zwangere ging even op de gemakkelijke toer. Dat betekent dat je deze kwarktaart ook twee keer kunt maken en dus geschikt voor een (hele) grote groep mensen. Je kunt natuurlijk ook voor de witte kwarktaart gaan en aan de helft een beetje kleurstof, of gepureerde aardbeien, toevoegen. Als je dat laatste doet, zorg dan wel voor iets minder vocht aangezien de aardbeien ook al sappig zijn. Als laatste kun je er natuurlijk voor kiezen om het laagje achterwege te laten, maar ik vind dat juist het feestelijke aan deze taart.

Paas kwarktaart met laagjes
Ingrediënten
 • 1 pak mix voor kwarktaart naturel
 • 1 pak mix voor kwarktaart aardbeien
 • 65 gr ongezouten roomboter (ik koos voor meer boter dan aangegeven op het pak)
Zelf toevoegen zoals aangegeven op het pak kwarktaart voor 1 taart
 • 400 ml water
 • 500 gr magere kwark
 • 250 ml slagroom
Voor de decoratie
 • handjevol verse aardbeien
 • kant-en-klare meringue
 • chocolade paaseitjes
 • 50 gr melkchocolade
 • scheutje olie
Bereiding
 1. Bekleed een springvorm van 22-24 cm doorsnede met een vel bakpapier, deze zit ook in het pak. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Haal de gesmolten boter van het vuur en voeg de koekkruimelmix van 1 pak toe.
 2. Meng de kruimelmix met de gesmolten boter tot alle boter is opgenomen en kiep het geheel in de springvorm. Verdeel de kruimelmix gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet weg in de koelkast.
 3. Maak de de helft van beide mixen – om de beurt – volgens de receptuur achterop de verpakking. Ik maakte gebruik van een huismerk en gebruikte de helft van het water, de slagroom en de kwark voor iedere helft van een pak mix voor kwarktaart. Check goed jouw pak om te zien of de ingrediënten afwijken. Je moet in principe van alles de helft doen en dat voor beide twee mixen. Je houdt dus van beide mixen de helft over, vandaar dat je een tweede laagjes taart zou kunnen maken.
 4. Zodra de eerste helft van het naturel pak af is kiep je de kwarkmix over de bodem. Zet weer weg in de koelkast terwijl je de helft van de aardbeienmix maakt en kiep deze vervolgens over de witte laag. Strijk het geheel glad met een spatel.
 5. Laat de kwarktaart opstijven in de koelkast volgens de bereidingswijze van de mix. Meestal is dit zo’n 4 uur.
 6. Als de taart is opgesteven en je deze bijna gaat opdienen ga je de aardbeien ontkronen en in stukjes snijden. Haal de kwartkaart uit de springvorm en verdeel de aardbeien, schuimpjes en de paaseitjes over de kwarktaart.
 7. Smelt de chocolade in de magnetron. Haal uit de magnetron en voeg een klein scheutje olie toe. Roer goed doorelkaar en laat de gesmolten chocolade over de kwarktaart druipen. Dit kun je o.a. doen met een vork en deze over de taart heen en weer bewegen.

De kwarktaart met laagjes is ontzettend makkelijk om te maken, omdat ik natuurlijk gebruik maakte van een mix. Met feestdagen heb ik daar zelf niet zo’n problemen mee, omdat ik genoeg andere dingen maak die ik wel helemaal zelf maak. Zo komt er later deze week nog een leuk paashapje online waar je al je creativiteit op los kunt laten.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *