6x overnachten in een nationaal park in Amerika

Overnachten in een nationaal park in Amerika

Overnachten in een nationaal park in Amerika vind ik toch nog steeds een van de mooiste dingen om te doen. ‘S ochtends als je opstaat wensen de grazend herten je een mooie dag toe en ‘s avonds als je naar bed gaat zwaaien de beren je nog even na. Oké, slapen in een tent in de complete wildernis heb ik dan nog niet gedaan, maar gebruik gemaakt van de accomodatie mogelijkheden die veel nationale parken in Amerika bieden weer wel. We love it! Maar welke locaties waren nu het meest memorabel en waarom? 

6x overnachten in een nationaal park

Nicky en ik proberen altijd een plekje in een park te bemachtigen en dat kan soms geweldig zijn en soms een beetje mwah. Vandaag besteed ik alleen maar aandacht aan de toppers. Plekjes waar je met liefde alle gemakken en luxe van thuis voor wilt inleveren, zodat je kunt ervaren hoe het is om in een nationaal park te overnachten.

1. Many Glacier Hotel, Glacier National Park
Links de verbouwing in volle gang en de werkvoertuigen verpesten deze foto ook een beetje 😉

In het Glacier National Park vind je een mooi, reeds gerenoveerd, hotel. In 2011, toen wij er waren, waren de renovaties in volle gang. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om dit een magische plek en mooi hotel te vinden. Hoe vaak heb jij grizzly beren vanaf het dek van een hotel bekeken? Vanuit dit hotel kun je daarnaast makkelijk wandelingen maken, zelfstandig of met een ranger, naar (voormalige) gletsjers.

2. Colter Bay Village, Grand Teton National Park

In 2011 bezochten we ook Grand Teton National Park waar we in een leuk huisje in Colter Bay Village overnachtten. Direct aan het meer waar je overdag kayaks kon huren. Idyllisch en romantisch, want destijds voor ons een van de eerste hutjes waarin we verbleven. Hierna zijn we fan geworden van houten cabins zoals de Amerikanen dat noemen.

3. Zion Lodge, Zion National Park

Een lodge in Zion met enkele cabins erbij. Natuurlijk sliepen wij beide keren (2013 en 2014) in een cabin. Waarschijnlijk een van de duurste cabins ten opzichte van wat je ervoor krijgt, maar je zit dan wel midden in Zion. Spelletjes spelen op de veranda staan gegrift in mijn geheugen. Dit jaar gaan we voor een hotel buiten het park, maar wel zo dichtbij mogelijk. Heel benieuwd hoe dat ons zal bevallen.

4. Bright Angel Lodge, Grand Canyon National Park
Overnachten in Grand Canyon nationaal park

Hier geldt hetzelfde als voor Zion. Een lodge met een heleboel cabins erbij. Ook hier hebben wij twee afzonderlijke keren overnacht, alhoewel de tweede keer een iets mindere ervaring was doordat we een te klein bed hadden geboekt in de hoop dat het wel zou passen – NOT. Boek dus altijd minsten een queensize ? Maar je deur uitlopen en direct aan de rim staan om een prachtig mooie wandeling te maken pakt niemand ons meer af.

5. Old Faithful Lodge, Yellowstone National Park
Overnachten in Yellowstone nationaal park
Je ziet het er niet aan af, maar deze hut had de beste douche ooit!

Wow, als ik het nu zo teruglees verbleven wij in 2011 alleen maar in houten hutten in nationale parken. Zo ook in Yellowstone. Dit nationale park is zo groot, hier moet je gewoon in het park verblijven zodat je geen tijd verspilt aan het in- en uitrijden van het park naar je hotel. Een rondje Old Faithful doen terwijl de zon ondergaat is magisch, zelfs als je van tevoren nog knallende ruzie hebt gemaakt. Extra vroeg opstaan om een moeder grizzly beer met cubs te spotten hoort er natuurlijk ook bij – voor Nicky dan, want ik sliep nog.

zelf je rondreis naar Amerika regelen Yosemite
Tunnelview Yosemite
6. Yosemite Valley Lodge, Yosemite National Park

De laatste maar zeker niet de minste in dit rijtje is een overnachting in Yosemite. Een van de populairste nationale parken in Amerika. Yosemite Lodge bestaat uit een aantal gebouwen met daarin hotelkamers. Het grote voordeel is de locatie. Je zit midden in het park en beschikt alsnog over de luxe van thuis. De kamers zijn ruim opgezet en je hebt een balkon zodat je ook nog buiten kunt zitten aan het einde van de dag. Om een plekje in Yosemite te bemachtigen moet je een kamer, net zoals de hierboven genoemde andere nationale parken, minstens 12 maanden van tevoren boeken.

Dit zijn onze toppers en ik hoop dat we nog vele pareltjes erbij mogen plakken. Een enorme flop, maar inmiddels gerenoveerd was een van de lodges in Kings Canyon National Park. Ik voel de matrasveer nog in m’n rug ? Wellicht dat je er nu wel heerlijk kunt slapen.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Overnachten in een nationaal park Pinterest
Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *