Overnacht héél goedkoop tijdens je roadtrip door Amerika

Goedkoop overnachten in Amerika met deze tip

Wat is nou goedkoper: een camper huren én kamperen of een huurauto nemen en overnachten in hotels? Het probleem is dat ik op die vraag geen eenduidig antwoord kan geven. Het kostenplaatje is namelijk afhankelijk van je reisgezelschap en wat voor accommodaties je zoekt. Wat ik wel kan vertellen is dat een huurauto zowel in huurprijs als benzine goedkoper is dan het huren van een RV, oftewel camper. Maar… er zijn genoeg situaties waarbij het huren van een RV voordeliger kan uitpakken. Echter, ik ontdekte laatst een nog goedkopere oplossing waar velen niet aan denken. Een manier waarbij je de twee goedkoopste manieren, een huurauto én kamperen, combineert. Ik vertel je graag hoe je pas echt goedkoop kunt overnachten tijdens je roadtrip door Amerika met deze tip.

Zo ga je goedkoop overnachten tijdens je roadtrip door Amerika

De oplossing is een tent… Ja, echt! Wie goedkoop wilt reizen gaat back to basic. Met een tent in je achterbak kun je tegen de goedkope campingplaats tarieven overnachten op de mooiste plekjes in de natuur. Je kunt ervoor kiezen de gehele vakantie in je tent te slapen, maar liever adviseer ik je het te combineren met andere accommodaties zoals hotels. Slaap tussen de bomen in Yosemite en overnacht in een over the top luxe hotel in Las Vegas.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Door met een tent in de achterbak te reizen, rijd je met de goedkopere optie, namelijk de huurauto, door Amerika. Hierdoor heb je niet de hoge huur- en bezinekosten van een RV, maar wel de financiële gemakken die kamperen met zich meebrengt. Standplaatsen zijn nou eenmaal stukken goedkoper dan een hotel. Zo is het in de nationale parken waar de hotelprijzen flink hoog liggen de beste bespaartip.

Goedkoop overnachten in Amerika: Hoe kom ik aan een tent?

Huren

Oke, een tent dus. Er zijn verschillende mogelijkheden om met een tent te kamperen in Amerika. De eerste is huren. Er zijn voldoende verhuurbedrijven die jou de mogelijkheid geven een tent en alles wat je daarbij nodig hebt te huren. Hoe hoog de kosten hiervan zijn hangt af van het aantal dagen dat je huurt. Die kosten kunnen bij een lange roadtrip flink oplopen. Het voordeel is echter dat in zo'n pakket naast een tent ook alle andere benodigdheden zitten. Het is in de meeste gevallen een compleet pakket waardoor je geen verder omkijken meer hebt.

Kopen

Een andere optie is om de benodigde campingartikelen te kopen in Amerika. Bij een Walmart vind je naar alle waarschijnlijkheid een "goedkope" tent die een aantal nachten kamperen overleeft. Daarnaast schaf je een luchtbed/matje en wat beddengoed, zoals slaapzakken, aan. Waarbij je laatstgenoemde eventueel mee kunt nemen vanuit Nederland om goedkoper uit te zijn. Op deze manier heb je de minimale benodigdheden voor het kamperen al snel bij elkaar. Zeker bij een lange rondreis kan deze optie schelen in de kosten. Het nadeel is wel dat je hiermee de wegwerpcultuur in stand houdt en het dus niet erg goed is voor het milieu. Probeer je tent en gekochte spullen om die reden een tweede leven te geven als je weer naar huis gaat.

Zelf meenemen

De laatste optie is om zelf je kampeerspullen waaronder een tent mee te nemen op reis. Je levert hierdoor flink in op wat je verder nog mee kunt nemen in je bagage, maar het wordt gedaan en is dus zeker mogelijk. Misschien heb je nog geen tent en vind je het te spannend om er een in Amerika te kopen. Gelukkig kun je in Nederland ook prima tenten kopen.

Wil je echt goedkoop overnachten tijdens je roadtrip door Amerika, sta dan open voor kamperen in een tent. Misschien een tip die niet heel erg family proof is, maar als je met z'n tweetjes reist zou ik het zeker eens proberen. Durf jij het aan? Wil je meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in op mijn Amerikajunk(ie-)mail.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *