Naast pannenkoeken zijn wafels ook heel erg goed voor een zondags ontbijt of voor bij de brunch. Het recept voor deze wafels komt opnieuw uit een Duits kookboek en in tegenstelling tot mijn eerdere Belgische wafels zijn dit echte ontbijtwafels. Ik heb ze dan ook geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte blauwe bessen saus.
Het recept voor de saus vind je hier en hoe je de wafels maakt lees je hieronder.
Ontbijtwafels
Ingrediënten
- 2 biologische eieren
- 85 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 375 ml melk
- 250 gr bloem
- 3 tl bakpoeder
- 2 el suiker
- 1 tl zout
Bereiding
- Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom en het eigeel in een beslagkom.
- Mix het eiwit stijf en zet weg in de koelkast.
- Klop het eigeel schuimig en voeg de boter en melk toe. Klop goed door.
- Zeef bloem, suiker, bakpoeder, suiker en zout samen en schep door het beslag.
- Verwarm een wafelijzer voor en vouw vervolgens het eiwit door het beslag.
- Zorg dat het wafelijzer heet is. Gebruik 4 eetlepels beslag per wafel en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 4 minuten.
- Serveer met een lekkere zelfgemaakte blauwe bessensaus, of met echte Ahornsiroop.
Ontbijt smakelijk!
Liefs Lian
Bron: So Kocht Amerika
Vragen of tips? Deel ze hieronder