Overheerlijke ontbijtwafels

Naast pannenkoeken zijn wafels ook heel erg goed voor een zondags ontbijt of voor bij de brunch. Het recept voor deze wafels komt opnieuw uit een Duits kookboek en in tegenstelling tot mijn eerdere Belgische wafels zijn dit echte ontbijtwafels. Ik heb ze dan ook geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte blauwe bessen saus.

Het recept voor de saus vind je hier en hoe je de wafels maakt lees je hieronder.

Ontbijtwafels
Ingrediënten
  • 2 biologische eieren
  • 85 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 375 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout
Bereiding
  1. Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom en het eigeel in een beslagkom.
  2. Mix het eiwit stijf en zet weg in de koelkast.
  3. Klop het eigeel schuimig en voeg de boter en melk toe. Klop goed door.
  4. Zeef bloem, suiker, bakpoeder, suiker en zout samen en schep door het beslag.
  5. Verwarm een wafelijzer voor en vouw vervolgens het eiwit door het beslag.
  6. Zorg dat het wafelijzer heet is. Gebruik 4 eetlepels beslag per wafel en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 4 minuten.
  7. Serveer met een lekkere zelfgemaakte blauwe bessensaus, of met echte Ahornsiroop.

Ontbijt smakelijk!

Liefs Lian

Bron: So Kocht Amerika

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

  • Pingback: How-to: Fruittoppings | Cakeje Van Eigen Deeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *