Lian van Rens

mijn online avontuur

2009 - 2018

Cakejevaneigendeeg.nl

Een hobby foodblog die het steeds net niet was omdat ik er nooit 100% voor durfde te gaan. Zo omschrijf ik mijn blog waar ik voornamelijk recepten voor baksels en andere (zoete) lekkernijen deelde. Ik verdien in de hoogtijdagen, wanneer ik veel tijd en energie in de blog steek, geld met samenwerkingen en affiliate-marketing. Ik zet echter nooit serieus door om er echt mijn “werk” van te maken. Achter de schermen bouw ik een carrière in het onderwijs op.

2017 - 2019

Laurasbakery.nl

Na een periode van verlies en tegenslagen op persoonlijk vlak besluit ik om mijn ‘vaste’ baan in het onderwijs te verruilen voor 100% online ondernemerschap. Terwijl ik blijf bloggen op Cakejevaneigendeeg.nl ga ik als freelancer aan de slag voor Laura’s Bakery (Nederlands grootste bakblog). Aan het einde van dit avontuur sta ik iedere maand met Laura in haar Haarlemse keuken de heerlijkste baksels te maken, maar ik merk dat ik behoefte heb aan een andere vorm van online ondernemerschap.

2018 - nu

Lianvanrens.nl

In de loop van 2018 wordt het duidelijk dat de naam Cakeje Van Eigen Deeg niet meer past bij mijn blog en freelance-werkzaamheden. Vanaf december dat jaar besluit ik als online ondernemer en (freelance) content creator verder te gaan onder mijn eigen naam en krijg ik naar mijn gevoel weer de ruimte om mijn hart te volgen. Vanaf 2017 deel ik op mijn eigen blog naast recepten ondertussen tips en ervaringen over mijn andere passies: moederschap en reizen door Amerika.

In 2019 lanceer ik mijzelf als Amerika-reisexpert én reiscoach om zo mijn passie voor reizen door Amerika niet alleen met iedereen te kunnen delen, maar ook andere gezinnen te kunnen helpen hun droomreis waar te maken. Naast de blog bied ik hier ook mijn diensten en producten aan onder de naam USA Roadtripplanner.

Halverwege 2020 besluit ik dat USA Roadtripplanner een eigen plek op het internet verdient en zo wordt Lianvanrens.nl weer echt mijn persoonlijke plek. Een stukje internet vol praktische tips en inspirerende artikelen op het gebied van moederschaponline ondernemen én reizen met je gezin. De drie facetten van mijn leven die ik met liefde combineer.

coming soon...

Usaroadtripplanner.nl

Mijn Amerika-reisexpert én reiscoach diensten krijgen een eigen welverdiende plek op het internet. Een volledige eigen identiteit. Met mijn hulp maak jij jouw droomreis naar Amerika werkelijkheid!

over mij

Altijd dacht ik dat ik het ‘net niet’ was op het gebied van bloggen, totdat ik mij realiseerde welke skills en kennis ik mij in al die jaren online actief zijn eigen heb gemaakt.”

Mijn verhaal begint in 1985, maar voor het gemak spoelen we vooruit naar 2017. Ik ben, na enige moeite, moeder geworden van een prachtige dochter en besluit het leven van zzp-er (freelance blogger) na te jagen. Na jaren niet meer lekker in mijn vel te hebben gezeten, ervaar ik weer rust en vrijheid. Er komt ruimte voor een nieuwe ondernemersdroom.

In 2019 besluit ik die droom te lanceren als online onderneming. Ik begeleid mensen bij het plannen van hun droomreis naar Amerika. Hiermee trek ik vanaf dag één betalende klanten aan en ben ik er klaar voor om er in 2020 een nog groter succes van te maken.

Door de Corona-pandemie belandt mijn dienst als Amerika-reisexpert echter op de brandstapel. Ik word gedwongen te schakelen en besluit na enige soulsearching al mijn opgedane kennis door jarenlang bloggen en het online ondernemerschap in te zetten om andere onderneemsters te helpen bij het succesvol maken van hun online onderneming. Dit doe ik als Virtual Assistant, maar ook door middel van mijn gratis weggevers vol waardevolle tips en praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.

Daarnaast blijf ik actief als Amerika-reisexpert, scherp ik in de tussentijd mijn aanbod aan en hoop ik snel weer gezellige, reislustige gezinnen en koppels te helpen hun droomreis naar Amerika waar te maken.

Blijkbaar noemen ze dat multipassionate ondernemen. Ik noem het gewoon mijn gevoel volgen en doen waar je blij van wordt.

Maar genoeg over mij! Vertel, wie ben jij en wat is jouw passie?

Contact

  • www.lianvanrens.nl
  • info@lianvanrens.nl

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!