Hoi, ik ben Lian

én jij hebt een probleem!

Tenminste, daar ga ik vanuit als jij mijn website bezoekt…

Jij wilt heel graag naar Amerika. Je droomt er al langere tijd van. Alleen weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het plannen van die reis. Hoe pak je het aan? Welke route kies je? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Hoe pak je dat aan met kinderen? Bovendien wil je absoluut niet terugkomen van je reis met spijt dat je het ook anders had kunnen doen.

En dat gevoel herken ik zo enorm. In 2010 maakten we onze eerste grote rondreis door Amerika. Niet mijn eerste keer Amerika, maar wel de eerste rondreis. We kwamen thuis en, hoe gaaf de reis ook was, we hadden het intense gevoel dat we zoveel meer uit onze reis hadden kunnen halen. Dat gevoel heeft mij denk ik nooit verlaten…

Die specifieke 2010 reis boekten wij bij een reisbureau. Zelf samengesteld én aan de hand van onze wensen, maar natuurlijk (achteraf gezien) binnen de grenzen van het boekingssysteem en de beperkte  kennis over rondreizen door Amerika van onszelf en van de reisspecialist. Bij terugkomst van de reis waren twee dingen ons duidelijk: 1. Wij willen terug (en hebben dat ook voor de afgelopen 10 jaar veelvuldig gedaan) en 2. zoals we het hadden aangepakt…dat nooit meer!

Dat gevoel van "hadden we maar" heeft mij nooit verlaten en is nu mijn drijfveer om anderen te helpen!

Maar ik snap dat je deze pagina leest om méér over mij te weten te komen. Laten we een stukje terug in de tijd gaan. Vlak voor die rondreis in 2010. Aan het einde van mijn studententijd richtte ik de blog Cakeje van eigen Deeg op. Geïnspireerd door de Amerikaanse keuken, mijn passie voor alles Amerika en mijn ervaringen tijdens een stedentrip naar NYC, besloot ik mijn eigen muffin, cupcake en cheesecake recepten te gaan delen. Mijn foodblog en daarmee mijn liefde voor bloggen was geboren. Heel wat Amerika-reisjes en een carrière in het voortgezet onderwijs later, besloot ik in 2017 het roer om te gooien.

Door de moeizame weg naar het moederschap toe, zat ik er mentaal behoorlijk doorheen. Ik wilde rust en zei mijn succesvolle baan als eerstegraads docent Engels vaarwel. Na de keuze om ontslag te nemen en als (freelance) content creator (in de vorm van foodblogger) verder te gaan, hervond ik mijn ware passie: Amerika. Wat velen niet wisten, is dat ik afgestudeerd Amerika-deskundige ben (ja, echt) en al jaren naar en door de Verenigde Staten reisde. Gooi alle passie, ervaringen en kennis bij elkaar en de perfecte Amerika-reisexpert én reiscoach was geboren. 

Met méér dan 10 jaar reiservaring door de Verenigde Staten sta ik klaar om jou te helpen jouw droomreis door Amerika werkelijkheid te maken. Geen “hadden we maar” bij terugkomst van een mooie, maar zeer uitputtende reis. Met andere woorden, ik wil ervoor zorgen dat jouw droomreis door Amerika een onvergetelijke reis wordt in positieve zin. Ik bedoel, een rondreis door Amerika is geen goedkoop grapje, dus laten we het direct goed aanpakken.

In maart 2019 ben ik officieel aan de slag gegaan als zelfstandige Amerika reiscoach voor iedereen die naar de Verenigde Staten wil reizen. Daarnaast werk ik als (freelance) content creator en schrijf ik over het reizen door Amerika op mijn blog en voor on- en offline media.

Mijn blog is trouwens mijn stukje internet dus hier vind je ook persoonlijkere artikelen zodat je mij beter kunt leren kennen en als moeder gooi ik er zo nu en dan een tikkeltje momlife in. Dat laatste ben ik immers drie van de vijf werkdagen. Daarnaast staat er nog een compleet archief aan recepten op mijn blog en vind ik het leuk om compleet spontaan een nieuw recept geïnspireerd op de Amerikaanse keuken te delen. Eens een foodie altijd een foodie, toch? 

Ik leef trouwens volgens mijn eigen motto en maak mijn droomreizen naar Amerika werkelijkheid (zo staat Alaska ontzettend hoog op mijn lijst) en help ik met liefde die van jou te verwezenlijken. Door dit te doen, heb ik al vele Amerika droomreizen vorm zien krijgen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ben jij de volgende?

  • Méér dan 10 jaar reiservaring door de Verenigde Staten
  • uitgebreide kennis van land, cultuur én taal als afgestudeerd Amerika-deskundige
  • Advies-op-maat en reiscoaching voor iedereen die een droomreis door Amerika wil maken
  • persoonlijke tips voor reizen met (kleine) kinderen uit eigen ervaring
  • ook in te huren als Content creator en spreker

Neem contact met mij opMenu
Search