De meest originele Sinterklaas recepten

sinterklaas_recepten

Nu de politieke wereld op zijn kop lijkt te staan vergeten we haast dat Sinterklaas zaterdag zijn intocht zal maken en het grote Sinterklaasfeest weer van start zal gaan. Om voorbereid het weekend in te gaan heb ik mijn Sinterklaas recepten voor jullie op een rijtje gezet. Het zijn originele Sinterklaas recepten die je niet snel in de winkel of op andere blogs tegen zult komen en waar je jezelf, je kinderen en je gasten lekker mee kunt verwennen. 

IMG_3184

Allereerst een lekkere gevulde kruidnoten cake. Wat je met een simpele cake allemaal wel niet kan. Deze cake is gevuld met amandelspijs en kruidnootjes en afgewerkt met een heleboel kruidnootjes er bovenop. Snijd kleine puntjes van deze cake – of is het een taart? – zodat iedereen er van kan genieten.

Deze chocolade lekkernij maakte ik een aantal jaar geleden na afloop van Sinterklaas met de restjes kruidnoten en chocolade letters, maar je maakt deze ‘kruidnoten chocolade bark‘ ook eenvoudig voor Sinterklaas zelf. Met een beetje chilipoeder maakte ik deze chocolade net iets pittiger, maar dat kun je naar smaak weglaten.

IMG_3913

Voor de zoetekauwen en kruidnoten liefhebbers met speciale eetwensen maakte ik vorig jaar spelt kruidnoten met kokosbloesemsuiker. Net zo lekker en een tikkeltje gezonder dan de gewone kruidnoten. Een aanrader als je dan toch besluit zelf kruidnootjes te gaan maken.

Nog altijd mijn eigen favoriet: de gevulde witte speculaas. Deze moet je gewoon een keer maken en laat de kleur van de koek je niet weerhouden. Zowel de spijs als de kruiden maak je heel erg makkelijk zelf. Links naar die twee artikelen vind je onderaan deze lijst van originele Sinterklaas recepten.

IMG_3295

Last, maar zeker niet least, zijn deze no-bake cheesecakejes. Ze zijn gemaakt van manderijntjes en taaitaai. Super lekker, al zeg ik het zelf. Als je van plan bent een Sinterklaas etentje te geven dan is dit het perfecte toetje.

Mocht je zelf nog aan de slag willen met je eigen ideeën, dan kan het misschien handig zijn om wel nog even te kijken hoe je jouw eigen (witte) koek- en speculaaskruiden of amandelspijs kunt maken. Want wat is Sinterklaas zonder deze basisrecepten?

Maak er hoe dan ook een gezellig feest van met familie en vrienden.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *