Oreo cheesecake

IMG_4967
Oreo hemel!

Laatst kwam ik dit recept voor mini Oreo cheesecakejes weer tegen. Het is een recept uit de tijd dat ik het bloggen nog niet serieus nam en er gewoon een beetje bij deed als ik er zin in had. Ik denk dat ik die mini cheesecakejes in 2010 gemaakt hebt en dat kun je ook wel aan de foto zien. Ai, not pretty. Dus ergens wilde ik de mini cheesecakejes opnieuw maken, maar stiekem wilde ik het dit keer grootser aanpakken. Je raadt het al, dat is precies wat ik gedaan heb. Het is echt een smeuïge cheesecake geworden vol met Oreo en een lekkere laag stevige slagroom. Met deze taart maak je de blits op ieder feestje. 

IMG_4960

Het recept is echt heel eenvoudig en de bereiding is ook snel. Een cheesecake moet echter afkoelen en een nachtje in de koelkast kan ook geen kwaad, dus maak deze Oreo cheesecake zeker een dag vantevoren. De slagroomlaag voeg je vlak voor serveren toe, zodat de koekjes lekker krokant blijven. Alhoewel ik stiekem zacht geworden Oreo koekjes ook erg lekker vind. Sssht, niemand zeggen. Pak je bakspullen er maar bij en let’s go.

IMG_4969
Lekker! Dit is toch te mooi om op te eten?
Oreo cheesecake
Ingrediënten
  • 2 rollen Oreo
  • 85 gr ongezouten roomboter
  • 600 gr roomkaas (Mon Chou)
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 125 gr sour cream
  • snufje zout
Voor de topping
  • 80 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 rol Oreo
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 120 °C hetelucht en leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm (22-24 cm) en vet de randen in met (gesmolten) boter.
  2. Doe 200 gram Oreo koekjes (met vulling en al) in een keukenmachine en maal tot een fijne kruimel. Doe de 85 gram ongezouten roomboter in een steelpan en laat op middelmatig vuur smelten. Haal de pan van het vuur en voeg de Oreo kruimel toe, roer goed door totdat alle kruimels vermengd zijn met de gesmolten boter. Kiep de kruimelmix in de springvorm en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem. Duw goed aan en zet weg in de koelkast.
  3. Doe de roomkaas en suiker in de mengkom van je staande mixer en mix tot een romige massa; ongeveer 3 minuten.
  4. Doe de vanille erbij en terwijl je mixt voeg je ook langzaam de losgeklopte eieren toe.
  5. Roer de sour cream even door om de grote klontjes eruit te halen en voeg samen met het zout toe aan de roomkaas en mix nogmaals. Ga ook een keer met een spatel de zijkanten van de kom af zodat alles goed vermengd wordt en je geen klontjes meer hebt.
  6. Wanneer alles een luchtig beslag is geworden verkruimel je de overige Oreo boven de beslagkom. Roer ze met een spatel door het beslag.
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en plaats in de voorverwarmde oven. De cheesecake moet 60 minuten bakken. Daarna zet je de oven uit, maar laat je de cheesecake in de oven afkoelen. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake, nadat deze op kamertemperatuur is, een nachtje in de koelkast staan.
  8. Voor de topping mix je de mascarpone zacht. Voeg hier de slagroom en suiker aan toe en mix het met een garde op tot een stijve slagroom.
  9. Doe de slagroom in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de slagroom in een cirkelbeweging op de cheesecake.
  10. Breek de Oreo koeken voor de topping doormidden en verdeel over de slagroom. Houd de randen een beetje vrij voor het mooiste resultaat.

Bewaar de cheesecake afgedekt in de koelkast. Doordat er een beetje mascarpone aan de slagroom is toegevoegd blijft deze goed stijf, ook na een paar dagen. Alleen worden de Oreo koeken na verloop van tijd zacht, maar dat vind ik alleen maar lekker.

Ga jij deze cheesecake binnenkort ook maken? Deel je resultaat dan op Facebook of Instagram. Ik zie graag wat jij bakt!

En wil je op als eerste op de hoogte blijven van mijn bakprojecten? Volg mij dan ook op Snapchat (username: cakejevedeeg) voor een kijkje achter de schermen.

Tot snel weer!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

23 Reacties

  • Ooh, dit ziet er lekker uit. Ik ben gek op oreo’s én op cheesecake. Jammergenoeg zijn de cheesecakes blijkbaar niet zo gek op mij, want het bakken mislukt vaak. Hopelijk kan ik dit recept wel tot een goed einde brengen 😉

    Reageer
    • Aan deze kan haast niets mislukken. Hij mag scheuren aan de bovenkant, want er gaat toch een lekkere laag room overheen 😉

      Reageer
  • Ziet er heel erg lekker uit! Ik heb nog nooit een goede gebakken cheesecake op, dus dat moet ik toch eens proberen. 🙂

    Reageer
  • Ziet er echt goddelijk uit! Kan het ook met andere roomkaas dan monchou, of wordt het dan minder lekker?

    Reageer
    • Je kunt een cheesecake ook met Philadelphia roomkaas (naturel) maken of een vergelijkbaar product. Zorg wel dat het vocht wordt afgegoten en houd ook rekening dat de cheesecake minder stevig kan zijn. Ik gebruik altijd Monchou, dus kan niet met zekerheid zeggen wat er gebeurd als je een ander product gebruikt. Succes met bakken!

      Reageer
  • Hoi,

    Bedankt voor het lekkere recept. Tenminste, dat denk ik 🙂 hij staat af te koelen in de oven.
    Er staat bij 7 een nachtje in de oven. Maar je bedoel de koelkast denk ik he? Zoals in de inleiding?
    Groetjes elise

    Reageer
    • Haha, gelijk heb je! Ik heb het maar even aangepast. Bedankt voor je oplettendheid.

      Reageer
  • Hoi,

    Lekker!!
    Even een vraagje wat is sour cream en waar te koop? 🙂

    Groetjes Rianne

    Reageer
    • Gewoon in de supermarkt. Misschien niet altijd in de kleinere supermarkten, maar zeker wel bij een Jumbo of AH.

      Reageer
  • Als je geen heteluchtoven hebt op hoeveel graden moet die dan voor onder en boven warmte?

    Reageer
    • Een hetelucht oven stel je meestal zo’n 20% lager in. Ik zet mijn oven meestal 15-20 °C lager. Dus ik zou experimenteren met zo’n 15 °C meer. Iedere oven is natuurlijk anders, dus probeer altijd uit wat voor jouw oven het beste werkt.

      Reageer
    • Zonder topping kun je cheesecakes prima invriezen. Wel alvast in taartpunten snijden – vanwege het ontdooien – en ze goed luchtdicht verpakken.

      Reageer
  • Ik heb m al vaak gebakken inmiddels en iedereen wil het recept!! Elke keer weer een HIT!
    bedankt voor het plaatsen.

    Groet Ingrid

    Reageer
  • Goede morgen
    Ik zou graag deze taart willen maken maar hoe grote springvorm moet ik hier voor gebruiken.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *