Oreo cheesecake met gekarameliseerde appeltjes

Er is één ding dat ik zeker weet en dat is dat jij deze cheesecake met gekarameliseerde appeltjes en Amerikaanse apple pie Oreo’s vandaag, morgen of dit weekend nog wilt maken. Tegelijkertijd hoor ik je denken: “Uhm, apple pie Oreo’s”? Ja, het is een smaak die je in Nederland niet kunt kopen, maar niet getreurd. Jij bent misschien wel de lucky lezer die een pakje van deze Amerikaanse limited edition Oreo koekjes kunt winnen. Onder het recept zal ik uitleggen hoe. Of misschien ben jij wel diegene die mij op Instagram om het geheime ingrediënt heeft gevraagd. Omdat jij in Amerika bent of was op het moment dat ik de sneak-peek van deze cheesecake deelde in mijn Instagram stories. Ook dan ben je helemaal voorzien om deze topper te bakken. Mocht geen van bovengenoemde het geval zijn … dan heb je nog steeds geluk, want ik vertel je gewoon hoe je het gouden Oreo koekje kunt vervangen 😉

Oreo apple pie cheesecake met gekarameliseerde appeltjes

(20-24 cm)

Ingrediënten
  • 200 gram Limited Edition Oreo Apple Pie of Golden Oreo’s
  • 65 gram ongezouten roomboter
  • 600 gr stevige roomkaas
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 el kaneel
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 125 gr sour cream
  • snufje zout
Voor de vulling en topping
  • 50-75 gram limited edition Oreo Apple Pie of Golden vanille Oreo
  • 3-4 stevige appels
  • 75 gram boter
  • 150 gram suiker
  • snufje zout

Lukt het niet om aan de golden Oreo’s te komen? Kies dan voor een ander lekker “goud” koekje en gebruik voor de bodem 80-85 gram boter als het een wat droger koekje betreft.

BEREIDING
  1. Verwarm de oven op 120-140 °C hetelucht (hoe heter de oven hoe steviger) en leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm van 20-24 cm en vet de randen in met boter.
  2. Maal de Oreo koekjes in een keukenmachine tot een fijne kruimel. Doe de roomboter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Haal de pan van het vuur en voeg de koekkruimels toe, roer goed door totdat alle kruimels vermengd zijn met de gesmolten boter. Kiep de kruimelmix in de springvorm en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem. Duw de kruimelmix eventueel tegen de zijkanten omhoog en duw goed aan. Zet de bodem weg in de koelkast.
  3. Doe de roomkaas en suiker in de mengkom van je staande mixer en mix tot een romige massa. Mix voor ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg langzaam de losgeklopte eieren toe.
  5. Doe de sour cream in een kommetje en voeg het kaneel toe. Roer goed door om de grote klontjes eruit te halen en voeg samen met het zout toe aan de roomkaas en mix nog een keer kort.
  6. Schraap met een spatel de zijkanten van de kom schoon zodat alles goed vermengd wordt en je geen klontjes meer hebt. Mix eventueel nog een keer kort.
  7. Breek de Oreo koekjes voor de vulling in kleine stukjes en spatel rustig door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en plaats de cheesecake in de voorverwarmde oven.
  8. De cheesecake moet 60 minuten bakken. Daarna zet je de oven uit, maar laat je de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kiertje. Nadat de cheesecake op kamertemperatuur is gekomen, laat je deze in de koelkast verder opstijven voor minstens 4 uur. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake een nachtje in de koelkast staan.
De gekarameliseerde appeltjes bereiden
  1. Als de cheesecake is opgesteven bereid je de appels. Schil ze, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is voeg je de suiker toe en roer je dit door de boter. Dit kan wat brokkelig zijn in het begin. Zodra het boter en suikermengsel begint te koken en borrelen voeg je de appels en het snufje zout toe.
  2. Roer door elkaar tot alle appels een laagje “karamel” hebben. Laat dit geheel zo’n 10-15 minuten koken terwijl je erbij blijft en af en toe roert. De karamel zal langzaam donkerder worden. Vanaf de 10 minuten merk je dat het een echte karamelkleur krijgt en je gekarameliseerde appeltjes klaar zijn.
  3. Schep de gekarameliseerde appeltjes over de cheesecake en serveer. Bewaar de cheesecake afgedekt in de koelkast voor 3-4 dagen en laat voor serveren even op kamertemperatuur komen.

Voor extra crunch breek je wat amandelsnippers over de cheesecake of extra (Oreo) koekjes als je die nog hebt.

Laat het smaken!

Instagram give-away!

Via Instagram geef ik een pak Limited Edition Apple Pie Oreo koekjes weg, zodat jij exact deze cheesecake met gekarameliseerde appeltjes ook kunt maken. Kans maken is simpel. Zorg dat je mij volgt en check mijn stories op zaterdag 27 oktober 2018. De give-away is om die reden maar 24 uur actief en meedoen kan alleen via Instagram.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

  • Ik heb hem gemaakt maar met volkorenkoek en 30+
    Kaas je zal t al wel raden …. het is van smaak lekker zoet maar met doorsnijden zakte hij in
    Ik heb t in ieder geval geprobeerd

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *