Romige tomatencrèmesoep

IMG_4089x

Zoals ik eerder schreef zal ik ook in 2014 doorgaan met mijn soeptocht, in ieder geval zolang de R in de maand zit. Dit keer deel ik een makkelijk recept voor tomatensoep. Ik heb me laten leiden door een bestaand recept, maar gedurende het koken heb ik heel wat aanpassingen doorgevoerd.

De soep is romig en dik van structuur, een echt winters soepje. Heerlijk met een stukje brood met wat oude kaas of kruidenboter.

IMG_4086x
Romige tomatencrèmesoep
Ingrediënten
 • 1 sjalot
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blik gepelde tomaten in sap (400 gram)
 • 3/4 cup water
 • 1 laurierblad
 • 1-2 tl Italiaanse kruiden
 • 1/2 groentebouillonblokje
 • 1/3 cup kookroom
 • zout en peper
Bereiding
 1. Snipper een sjalot grof en hak een teentje knoflook fijn.
 2. Doe een klontje boter en een scheut olie in een middelgrote pan. Voeg de ui, knoflook en zwarte peper toe.
 3. Wanneer de ui mooi zacht en goudbruin is geworden voeg je de gepelde tomaten en het water toe.
 4. Voeg voor de smaak ook het laurierblad en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook.
 5. Voeg het bouillonblokje toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
 6. Haal de soep van het vuur, verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer glad.
 7. Warm de soep weer op en roer de kookroom er door heen.
 8. Breng de soep eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Van deze soep kreeg ik het lekker warm en is naast de paddenstoelensoep mijn favoriet. Wil je een iets dunnere soep? Voeg dan meer water toe.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *