Onze reisplannen voor 2019!

Ineens realiseer ik mij dat ik onze reisplannen voor 2019 nog niet met jullie heb gedeeld. Nog voor onze reis vorig jaar begonnen was, stond onze nieuwe reis naar de VS alweer in de steigers. Het was best vreemd om met een nieuwe roadtrip route bezig te zijn, terwijl de andere nog moest beginnen. Inmiddels is alles geboekt en staat onze nieuwe route vast. Daarnaast hebben we het geluk dat we dit jaar nog een weekje weg kunnen om Zoë’s verjaardag te vieren. Meer over onze nieuwe roadtrip door de VS en het weekje weg lees je hieronder.

Laat ik beginnen met ons spontane weekje weg. Als blogger krijg je soms hele leuke kansen en dit is er een van. Op uitnodiging van luxe campingvakantie Eurocamp gaan wij een weekje naar Oostenrijk toe om daar Zoë’s verjaardag te vieren. Ondanks dat ik als kind vaker op een camping heb gestaan, moest Nicky er nooit iets van hebben. Tot ik ‘m heb weten te overtuigen dat luxe kamperen echt heel anders is dan in een klein tentje slapen in de modder. “Het is net zoals een Amerikaanse RV met alles erop en eraan” zei ik hem. In ons geval verblijven we in een mooie stacaravan met eigen badkamer. Oostenrijk heeft ons hart gestolen tijdens onze babymoon en we hebben dan ook zin om daar nu als gezin van drie de natuur in te duiken. Goede oefening voor wat gaat komen, want…

Wij gaan aan het einde van de zomer vijf weken door het midden en noorden van de Verenigde Staten reizen. De meeste plekken hebben wij voor het laatst in 2011 gezien, zoals Glacier, Yellowstone en Grand Teton National Park. We wilden al zo lang terug, maar ondertussen was er ook zoveel meer wat we wilden zien. Nu acht jaar later keren we terug en gaan we daarnaast ook voor het eerst een bezoek brengen aan de staat Colorado met al zijn natuurpracht. Het was in 2011 dat onze liefde voor wandelen en het avontuur aangaan is ontstaan, dus ik ben helemaal happy om weer terug te keren.

We gaan natuurlijk al heel wat jaartjes op vakantie in de Verenigde Staten, maar dit soort lange roadtrips blijft toch iets waar mijn hart het allersnelst van gaat kloppen. Onze route is als volgt:

 • Denver
 • Rocky Mountains National Park
 • Colorado Springs (Garden of the Gods)
 • Black Canyon of the Gunnison
 • Grand Teton National Park
 • Yellowstone National Park
 • Glacier National Park
 • Theodore Roosevelt National Park
 • Devils Tower
 • Badlands National Park
 • Blackhills (Mount Rushmore, Custer State Park, etc)
 • Denver

Tussendoor hebben we nog enkele tussenstops om de grote afstanden te overbruggen, maar dit zijn de plaatsen waar het tijdens onze roadtrip om gaat. De staten die we bezoeken zijn Montana, Wyoming, Colorado, North Dakota, South Dakota en Nebraska. 

Ik ben heel benieuwd hoe beide reizen ons zullen bevallen, maar natuurlijk lezen jullie dat allemaal terug hier op het blog. Binnenkort deel ik een kostenoverzicht van onze nieuwe roadtrip en of het ons in de basis al gelukt is goedkoper te zijn dan de reis van afgelopen jaar. Hier lees je terug hoeveel die ons gekost heeft 😉 

Mocht je nog leuke tips hebben voor een van onze reizen, laat ze dan achter in een reactie hieronder. Volg mij en mijn gezin tijdens onze reizen op Instagram voor nog meer reisplezier.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

 • Wat een fantastische reisplannen voor dit komend jaar! Vind je website erg inspirerend en lees de blogs met veel plezier. Twee jaar geleden hebben we een rondreis door het zuid-westen van de VS gemaakt en nu begint het toch weer te kriebelen, het is zó mooi! Wij gaan deze zomer eerst Vietnam ontdekten (voor het eerst naar Azië). Kijk uit naar je blogs over de komende reizen.

  Reageer
  • Dankjewel voor je enthousiasme! Vietnam staat ook nog wel op mijn lijst. Veel reisplezier gewenst.

   Reageer
 • Hallo Lian,

  van een vriendin kreeg ik je blog doorgestuurd. Leuk om te lezen! Wij reizen zelf ook al jaren door Amerika , maar ik schrok wel toen ik zag hoeveel jullie daaraan uitgegeven hebben. Wij komen altijd uit op zo’n €1000 per week, inclusief vliegtickets (mét extra beenruimte), autohuur, overnachtingen en alle andere kosten zoals eten, toegangsprijzen en zelfs af en toe een best prijzige excursie. Afgelopen jaar waren we dus voor 5 weken €5000 kwijt. We waren tot een paar jaar geleden afhankelijk van de schoolvakanties maar zelfs dat had geen invloed op het bedrag. Hoe komt dat? Tja, wij kamperen. Ouderwets, in een klein tentje. Met als groot voordeel – vinden wij – dat je echt middenin de parken kunt bivakkeren, zo dicht bij de natuur kom je niet vaak. Onze verhalen zijn te lezen in: bertensaskia.blogspot.com. Daarin is ook e.e.a. te vinden over de parken waar jullie nu naar toe gaan. Colorado is geweldig trouwens!

  Ik ga jullie volgen,

  Groet van Saskia.

  Reageer
  • Hoi Saskia! Leuk. Voorheen waren wij twee guppies die niet keken naar het geld, dat gaan we eigenlijk pas vanaf aankomende reis doen. Dus inderdaad: voor ons was het ook even schrikken, haha! Kamperen in een tentje is natuurlijk ontzettend kosten besparend, vooral omdat het de overnachtingen zijn die het zo prijzig maken. Super dat jullie daar ontzettend gelukkig en blij van worden, maar het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Realistischer is dan de $1000 per week per persoon voor mensen die niet kamperen in een tentje. Ik ga in ieder geval je verhalen bestuderen, klinkt super inspirerend.

   Dankjewel voor je reactie!

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *