Onze 2019 rondreis door Amerika: route en budget voor 5 weken reizen met peuter

Het lijkt aan de ene kant nog ver weg, maar aan de andere kant is het alweer snel zomer. Aangezien ik na onze vorige rondreis door Amerika het kostenplaatje had gedeeld, leek het mij wel interessant om dit keer al voor de reis open te zijn over onze kosten. Leuk om te vergelijken, maar vooral om te laten zien wat een realistisch budget is voor een rondreis van vijf weken. Naast de gemaakte kosten zal ik vandaag ook de reisroute van dag tot dag met je delen. Zo neem ik je alvast mee in onze voorbereidingen op onze reis en hoop ik dat je er zelf ook door geïnspireerd raakt.

Het budget

Laten we maar gelijk beginnen met de huidige gemaakte kosten. Op dit moment hebben we de vliegtickets en alle accommodaties geboekt. Daar hoeft in principe alleen nog maar de huurauto bij en een America the beautiful pass van $80. De overige uitgaves die tijdens de reis zullen worden gemaakt zijn dan het eten, winkelen/souvenirs en eventuele extra entreeprijzen.

De kosten zijn nu:

 • €1.899,- vliegtickets
 • €4.768,- overnachtingen +
 • €6.667,- totaal

Dat betekent dat we momenteel met één week extra reizen nog onder de uitgaven van de vorige rondreis zitten en dat was ons doel. De vliegtickets zijn beduidend goedkoper, want we moeten nu voor Zoë ook gewoon betalen. Dit is dus de prijs voor drie personen. We hebben wel geen extra beenruimte dit jaar en we vliegen ook niet rechtstreeks. Vorig jaar betaalden we met z’n tweetjes €2.600,- voor een rechtstreekse vlucht naar LAX met extra beenruimte.

Voor de accommodaties zitten we ondanks dat we één week langer reizen ook onder het bedrag van onze vorige reis. We hebben onszelf een realistisch budget opgesteld en ons daar zo goed mogelijk aangehouden. Het liefst wilden we onder de $5.000 zitten, maar dat is ons net niet gelukt. Gelukkig is het in Euro’s wel onder de 5.000 gebleven en zijn we daarmee ook goedkoper uit dan de kosten voor vier weken van onze vorige reis.

Het zou super tof zijn als het ons lukt om onder de €10.000,- te blijven voor onze volledige reis, dus inclusief de huurauto en de uitgaven daar. Hoewel ik altijd zeg dat een rondreis door Amerika ongeveer €1.000,- per volwassen persoon per week kost, dus dat betekent dat realistisch gezien met Zoë erbij we daar wel iets overheen zullen gaan. Desalniettemin een mooi streven 😉

afbeelding van onze route in Google Maps
De Route
Denver

We vliegen naar Denver en nemen weer twee nachten om bij te komen van de vlucht, te wennen aan de hoogte en de kans om onze noodzakelijke boodschappen te doen voor deze rondreis.

Rocky Mountain

Wie naar Denver vliegt gaat natuurlijk een bezoek brengen aan Rocky Moutain, hier zullen we drie nachten verblijven zodat we twee volle dagen hebben om dit nationale park te ontdekken. Het is onze eerste keer in Colorda, dus ook de eerste keer Rocky Mountain.

Colorado Springs

Vanuit de Rockies gaan we naar het zuiden richting Colorado Springs. Hier verblijven we twee nachten en willen we onder ander een bezoek brengen aan Garden of the Gods.

Black Canyon o/t Gunnison

We rijden hierna door naar het volgende nationale park, namelijk Black Canyon of the Gunnison. We slapen hier twee nachten, zodat we één volle dag hebben om het park te verkennen.

Vernal (tussenstop)

Omdat de rit naar onze volgende bestemming te lang is, hebben we besloten een overnachting in Vernal, Utah te doen. Hier willen we even langsgaan bij het Dinosaur National Monument, maar verder vooral een tussenstop locatie.

Grand Teton

We komen eindelijk weer op bekend terrein. Na zo’n 8 jaar zetten we weer voet in Grand Teton. Ik vond het een ontzettend mooi park en kan niet wachten daar weer te zijn. Om die reden verblijven we drie nachten, zodat we de tijd hebben dingen te ondernemen.

Yellowstone

Op naar Yellowstone. Opnieuw bekend terrein, maar dit keer pakken we het compleet anders aan. We zullen 7 nachten in Yellowstone blijven en verdelen dit over twee locaties in het nationale park. Op die manier kunnen we dit immens grote park rustig ontdekken met Zoë erbij.

Glacier

Na Yellowstone komen we bij het meest noordelijke stukje van Amerika van onze reis. Glacier National Park pakken we hetzelfde aan als Yellowstone. We verdelen onze accomodaties over twee delen van het park. Zo kunnen we rustig aan doen. Aangezien het park kleiner is dan Yellowstone volstaan vijf overnachtingen in totaal.

Billings (tussenstop)

Omdat Montana vooral bekend staat om de langgerekte open velden en er behalve het westelijke deel niet zo veel te doen is moeten we een flink stuk overbruggen voordat we bij onze volgende gewenste bestemming zijn. Om die reden maken we onderweg een stop in het plaatsje Billings.

Theodoor Roosevelt (National Park)

Vernoemd naar de Amerikaanse president staat dit nationale park vooral bekend om de grote getale bizons die hier leven. Het nationale park kenmerkt zich verder door het ruige landschap. We nemen twee nachten om het park te verkennen.

Devils Tower

Als je dan toch in dit gebied bent dan moet je zeker even langs Devils Tower National Monument. Wat een indrukwekkende natuurformatie waar we met liefde één nacht van onze reis aan opofferen.

Wall

We verblijven ook één nacht in het zeer toeristische dorpje Wall om zo een bezoek te brengen aan Badlands National Park. Wall moet een soort van mega kitscherige tourist trap zijn wat op zich al een bezoekje waard is om dat een keer te zien.

Black Hills

We rijden weer terug waar we vandaan kwamen en verblijven vier nachten in wat ze de Black Hills noemen. Het is een bosrijk gebied waar genoeg te zien en doen is met onder andere een klein nationaal park en nationaal monument en het gebied zelf is een national forest. Het is een plek waar vele Amerikaanse families zelf hun vakantie vieren, dus we zijn erg benieuwd.

Fort Morgan/Denver

Omdat in een keer doorrijden naar Denver net te ver was voor ons, stoppen we in Fort Morgan om vanuit daar naar het vliegveld van Denver te rijden. Het is het einde van onze reis en de tijd daar zullen we waarschijnlijk besteden aan koffers pakken en laatste shoppings doen (als ons budget dat dan nog toelaat 😉 ).

Tot zover meer over onze reis waarin ik met jou het kostenplaatje en de route deelde. Mocht je hier iets over kwijt willen dan kan dat in een reactie hieronder.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

10 Reacties

 • Mooie reis! Heb een hoop er van ook zelf gezien. Zo ook Wall met de welbekende Wall Drug waarvan je de borden al heel ver van tevoren langs te kant ziet staan! Ik vond het verschrikkelijk gehypt en te, maar een keer gezien dus prima. En misschien vinden jullie het super.
  Het word in ieder geval genieten!
  Zonde dat je niet langs Missoula komt, daar is een Bizon Range. Erg leuk!

  Reageer
  • Hee Brenda, Wall gebruiken we vooral om badlands te zien en die twee zo een beetje te combineren én inderdaad dan heb je het maar gezien 😉 Missoula zijn we volgens mij 8 jaar geleden al langs gereden. Ik ga er echter vanuit dat we nog genoeg bizons gaan zien tijdens deze reis. Komt goed. Dankjewel voor je leuke reactie!

   Reageer
 • Mooi om te weten, maar wat is dit duur. Ook je benzine komt er nog bij. Met mijn vakantie geld is dit nooit mogelijk. Of ik moet 2 weken gaan. Maar dat is weer zo kort. Wat een luxe als het wel kan.

  Reageer
  • Van alleen hun vakantiegeld kunnen maar weinig mensen naar Amerika. Het is een uitgave waar je ook wel wat spaargeld voor moet inzetten 😉

   Reageer
 • @Lian: jullie zijn nu waarschijnlijk onderweg, goede reis gewenst! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. We hebben de meeste van deze plekken ook bezocht en zijn net als jullie fan van Grand Teton! Het zijn inderdaad wel hele lange afstanden die jullie rijden. Maar dat heeft ook wel wat, de compleet verlaten uitgestrektheid van dit land. Wij vertrekken volgende week en zullen veel tijd in Colorado doorbrengen.

  @Sandy: het kan ook een stuk goedkoper, dan moet je alleen op een andere manier reizen. Het blijft hoe dan ook ontzettend de moeite waard om dit waanzinnig mooie land te bezoeken! Dus sparen zoals Lian zegt, of kamperen. Dat doen wij. Zie ons blog: bertensaskia.blogspot.com

  Reageer
 • Wij doen volgend jaar deze reis met ons zoontje die dan 1jaar,3 maanden zal zijn! Kijken er zo naar uit om terug naar Amerika te gaan (2 jaar geleden een roadtrip in het zuidwesten gedaan)! Nu deze streek eens ontdekken! Prachtige reizen die je al maakte en bedankt voor de talrijke tips! Wij verloren ook ons hartje in Amerika

  Reageer
  • Wat gaaf en leuk om te horen. Amerika heeft ook genoeg te bieden km niet op uitgekeken te raken.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *