Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Ontbijt smoothie met havermout, framboos en liefde

IMG_6045

We gaan het weekend weer in en dat betekent voor de meesten dat er weer tijd is om uitgebreid te ontbijten. Doordeweeks is dit vaak wel anders en veel mensen – waaronder ikzelf – voor een ontbijt to-go. Misschien niet verantwoord en goed voor het lichaam, maar beter dan helemaal niet ontbijten. Onderstaande smoothie kan heerlijk op jouw gemak in het weekend worden genuttigd of snel in de ochtend worden gemaakt en in een meeneembeker onderweg worden opgedronken. Deze lieflijk uitziende ontbijt smoothie met havermout is lekker fris van smaak en is door mij voor jullie met liefde gemaakt.

Ik kwam trouwens op het idee van deze smoothie, omdat ik nog een pak havermout heb staan die maar niet op raakt. Ik heb een tijdje – lees 1 keer – geprobeerd om met ‘overnight oats’ te ontbijten, maar ik vond het echt niet lekker. Sindsdien heb ik wel geprobeerd havermout te verwerken in muffins, zie hier en hier. Het pak havermout is echter nog steeds niet leeg. Vandaar dat ik besloot om een ontbijt smoothie met havermout te maken. Ik ben sowieso wel fan van ontbijt smoothies, ik heb er behoorlijk wat van gedronken tijdens mijn studententijd. Gelukkig is zo’n ontbijt smoothie met havermout ook makkelijk zelf te maken. Ik koos er voor om frambozen toe te voegen en na wat uitprobeersels kwam ik op onderstaand recept uit.

Mijn persoonlijke smaakpanel vond het ook lekker!

IMG_6054

Ontbijt smoothie met havermout en framboos (1 persoon)

Ingrediënten:

  • 30 gr havermout
  • 225 gr biologische yoghurt
  • 100 gr bevroren frambozen
  • 1 el ahornsiroop
  • 1/4 cup jus d’orange

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender of hoge maatbeker wanneer je een staafmixer gebruikt en blend alles door tot een mooi vloeibaar geheel.

IMG_6051

Volgens mij is dit echt het makkelijkste recept dat ik ooit gepubliceerd heb. Zelf heb ik de boel nog leuk aangekleed met eetbare confetti. Dus heb je dit weekend iets te vieren of wil jij jouw ochtenden wat kleur geven, serveer dan deze ontbijt smoothie met havermout en jouw dag kan niet meer stuk.

Fijn weekend gewenst!

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!