No-bake Sinterklaas cheesecakejes

IMG_3292

Vandaag vier ik Sinterklaas met de familie van Nicky. Na de cadeaus wordt er lekker gegeten. Omdat we met een vrije grote groep zijn doen we geen drie gangen diner, maar gaan we voor een soort van hot-dog buffet. Ook erg lekker, maar hoe leuk zou het zijn om deze no-bake Sinterklaas cheesecakejes op te dienen als toetje om een feestelijk diner af te sluiten? Deze cheesecakejes waren echt mega lekker en naar mijn mening perfect voor een etentje rondom of op Sinterklaasavond. Om niet in herhaling te vallen en opnieuw met kruidnoten te werken koos ik voor een bodem van taai taai en heb ik mandarijntjes verwerkt in de cheesecake en de gelei. Perfecte ingrediënten voor een Sinterklaasfeest.

De Sinterklaas cheesecakejes zijn lekker luchtig door het gebruik van mascarpone en slagroom, daarnaast houden ze een paar dagen goed in de koelkast. Het geleilaagje voorkomt namelijk dat er geurtjes van ander eten in de cheesecakejes trekken. Voor de zekerheid heb ik ze wel nog afgedekt met een vershoudfolietje, zodat ik ze sowieso wat langer kon bewaren. De cheesecakejes hielden een kleine week goed in mijn koelkast en toen waren ze op 🙂 Heb je er al zin in gekregen? Wacht dan niet langer en scroll direct door naar het recept.

IMG_3295

No-bake Sinterklaas cheesecakejes

(8 stuks)

Ingrediënten
 • 100 gr cream cheese
 • 100 gr fijne kristalsuiker
 • 250 gr slagroom
 • 250 gr mascarpone
 • zak taai taai poppetjes
 • 1 blikjes mandarijnpartjes op lichte siroop*
 • 2 gelatine blaadjes*

* gebruik je net als ik schaaltjes met een groot oppervlak, dan heb je voor 8 cheesecakejes waarschijnlijk meer siroop en gelatineblaadjes nodig om genoeg gelei te maken. Houd hier rekening mee.

Bereiding
 1. Mix de cream cheese met de helft van de suiker (50 gr) los en luchtig.
 2. Mix in een andere kom de slagroom met de andere helft van de suiker stijf.
 3. Voeg de mascarpone toe aan de cream cheese en mix het tot een luchtig geheel zonder klontjes.
 4. Vouw de stijfgeklopte slagroom onder het cream cheese en mascarpone mengsel, zodat het een luchtig geheel blijft. Zet eventueel weg in de koelkast tot gebruik.
 5. Zet 8 glaasjes of glazen schaaltjes klaar en doe de taai taai poppetjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels. Vul de glaasjes met de taai taai.
 6. Open het blikje met de mandarijnpartjes en laat boven een kom uitlekken, zodat je de siroop opvangt.
 7. Snijd de mandarijntjes in kleine stukjes en doe in een vergiet en vang het overtollige vocht nogmaals op. Voeg dit vocht toe aan de siroop.
 8. Zorg dat de mandarijntjes zo droog mogelijk zijn en vouw voorzichtig door het cream cheese mengsel.
 9. Vul de glaasjes met de romige vulling en strijk glad. Laat aan de bovenkant een laagje ruimte over waar dadelijk de gelei kan komen. Zet ondertussen weg in de koelkast.
 10. Om de gelei te maken week de gelatineblaadjes 5 à 10 minuten in koud water. Verwarm ondertussen 200 ml siroop in een pannetje en laat net niet koken.
 11. Haal het pannetje van het vuur en knijp de gelatineblaadjes goed uit. Voeg toe aan de warme siroop.
 12. Laat de gelei afkoelen tot kamertemperatuur, dit kan ook in de koelkast.
 13. Giet de afgekoelde gelei voorzichtig over de cheesecakejes en laat verder opstijven in de koelkast, totdat de gelei stevig is geworden.

Varieer eventueel met dit recept door de mandarijntjes niet door de vulling te doen, maar als een laagje tussen de bodem en de vulling. Je zou zelfs het toetje kunnen opbouwen door meerdere laagjes te maken. Of voeg een beetje siroop toe aan je taai taai bodem – dit had ik zelf gedaan. Zorg dan wel dat je nog genoeg siroop overhoudt voor de gelei. Per twee gelatineblaadjes heb je ongeveer 200 ml vocht nodig. Vul eventueel de siroop aan met water en een beetje suiker als de smaak wat slap wordt daardoor.

Deze Sinterklaas cheesecakejes maken van iedere avond Sinterklaasavond, serveer ze met een extra taai taai poppetje om het helemaal Sinterklaas-proof te maken. Laat het smaken.

Liefs Lian

 

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

9 Reacties

 • heel leuk recept en ziet er mooi uit! Jammer dat er mandarijntjes uit blik worden gebruikt, die zien er zo mooi uit omdat ze ontveld worden in een loogmengsel, zeg maar gootsteenonstopper en geneutraliseerd worden met zoutzuur.
  Ik ga het proberen met verse mandarijnpartjes in wat suiker-of honing siroop gepocheerd, met velletje en al voor wat extra vezels.

  Reageer
  • Daar ben ik ook mee bekend, ja. Iedereen is vrij om te kiezen of hij/zij dat product wel of niet gebruikt. Laat het smaken!

   Reageer
  • Dit zijn de potjes van de Gü toetjes. Dus twee vliegen in een klap. Lekkere toetjes en leuke glazen schaaltjes om te bewaren.

   Reageer
 • Zou je de cheesecake ook in een springvorm kunnen maken? Of wordt deze niet stevig genoeg om ‘m te kunnen snijden? Lijkt me een heerlijk recept.

  Reageer
  • Persoonlijk zou ik het niet aandurven om er een hele grote van te maken. Ik heb het echt ontworpen als toetje en niet zozeer als taart. Dan zouden de verhoudingen cream cheese mascarpone anders moeten, denk ik. Meer stevige monchou cream cheese (in zo’n zilver folie per 100 gr verpakt). Wel het proberen waard, maar wil je veilig dan zou ik het in kleine glaasjes maken.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *