No-bake oreo cheesecake met aardbeien

Ik houd van cheesecakes. Je weet wel, die echte Amerikaanse die je in de oven moet bakken. Om heel eerlijk te zijn heb ik nooit zo de behoefte gehad om een no-bake te maken. Tot ik het op een dag, niet zo lang geleden, besloot wel te doen. Ik vond mijn Oreo cheesecake namelijk zo’n succes, dat ik ook graag een versie zonder oven wilde proberen. Mijn doel was om een echte no-bake cheesecake zonder gelatine te maken. Een cheesecake die gewoon stevig blijft uit zichzelf. Dat die stevig blijft is mij gelukt en als leuke bijkomstigheid is ‘ie ook nog eens super lekker. Niet speciaal voor Pasen, maar als je ‘m vandaag of morgen maakt kun je ‘m wel met Pasen eten. Top idee!

No-bake oreo cheesecake met aardbeien

Voor een 20-22 cm springvorm

Ingrediënten
 • 2 rollen Oreo koekjes (154 gram per rol)
 • 85 gram ongezouten roomboter
 • 450 gram stevige roomkaas
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 100 gram poedersuiker
 • 125 gram mascarpone
 • 175 ml slagroom

Ik koos voor de straw­ber­ry chee­se­ca­ke Oreo smaak, maar de normale Oreo kan natuurlijk ook.

Voor de afwerking
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 zakje klopfix
 • 200 gram aardbeien
 • 1/2 rol Oreo koekjes
 • 1/2 el fijne kristalsuiker, optioneel
Bereiding
 1. Klem een vel bakpapier vast in de bodem van een springvorm van 20-22 cm in doorsnede.
 2. Maal 200 gram Oreo koekjes, inclusief vulling, fijn in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter. Vermeng de boter met de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en plaats in de koelkast.
 3. Doe de roomkaas met de poedersuiker en vanille in een kom en mix tot een romig geheel. Ongeveer 2 minuten.
 4. Voeg de mascarpone en ongeklopte slagroom toe en mix tot je een stevige vulling hebt. De cheesecake vulling moet niet meer lopend zijn.
 5. Breek de resterende (+/- 100 gram) Oreo koekjes in kleine stukjes en spatel door de vulling.
 6. Verdeel het Oreo cheesecake mengsel over de bodem en strijk glad met een spatel. Zet voor minstens 4 uur in de koelkast, maar een hele nacht is eigenlijk beter.
 7. Zodra de cheesecake is opgesteven en je deze bijna gaat serveren, bereid je de slagroom en aardbeien.
 8. Doe de slagroom met de vanille en klopfix in een kom en mix tot een stevige slagroom. Vul een spuitzak met de slagroom.
 9. Verwijder de kronen van de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Voor mooie glanzende zoete aardbeitjes strooi je een 1/2 eetlepel fijne kristalsuiker over de aardbeien en roer je het door elkaar tot de suiker is opgelost.
 10. Haal de no-bake Oreo cheesecake uit de koelkast en ga met een heet en nat mesje langs de randen. Verwijder de springvorm en plaats je cheesecake op een taartplateau.
 11. Spuit met de slagroom mooie toeven op de gehele rand en vul de binnenkant op met de (licht gezoete) aardbeien.
 12. Breek een paar Oreo koekjes doormidden en een aantal in kleine stukjes. Decoreer met de Oreo koekjes.
 13. Voor de mooiste rechte stukken snijd je met een heet en nat mes.

Je no-bake Oreo cheesecake met aardbeien is nu klaar om op te eten. Het blijft een cheesecake dus ga voor kleine stukjes. Als je voor stevige, goede kwaliteit, roomkaas gaat, weet ik zeker dat deze no-bake perfect z’n vorm houdt. Ik had de taart best een tijd buiten de koelkast staan en de cheesecake bleef goed stevig.

Zet de taart niet buiten in de zon of naast de verwarming en bewaren doe je zo’n 2-3 dagen in de koelkast.

Ik moet zeggen dat ik het een voordeel vond dat ik de oven niet hoefde te gebruiken en ik het beslag ook tussendoor kon proeven. Uiteindelijk is het smaakverschil nog niets eens zo groot, dus probeer dit recept zeker eens uit.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *