Op reis: New York & Washington, DC

IMG_5223

De maand mei stond voornamelijk in het teken van een stedentrip naar de Verenigde Staten waar we New York City – voor de 2e keer – en Washington, DC aandeden. Om die reden heb ik ervoor gekozen om hierop terug te blikken aan de hand van foto’s waarbij ik onder andere vertel over een aantal zoete hotspots. Verder was de maand mei ook niet heel spannend en fotowaardig – lees examens nakijken. Maargoed, in mei ben ik dus even op en neer geweest naar de VS. Ik merkte met het uitzoeken van foto’s dat ik voornamelijk veel ‘eet-foto’s’ genomen heb van Nicky. Om jullie niet met zijn hoofd te spammen heb ik geprobeerd zoveel mogelijk variatie in de foto’s aan te brengen.

Ah, hierboven zie je ‘m dan: de cupcake automaat van Sprinkles. Voordat ik naar New York ging had ik een artikel gewijd aan de cupcake ATM. Ken je het concept nog niet? Dan kun je hier het artikel teruglezen. Ik koos er echter voor om bij Sprinkles zelf naar binnen te gaan en een bestelling face-to-face te plaatsen. Kon ik ook meteen deze cupcake bakkerij van binnen zien.

IMG_5225

Nog even een bewijs dat ik echt in New York was 😉

WP_20140501_008

Sprinkles cupcakes! Het was een hele kleine shop met een grote etalage met heel veel smaken en het bekende logo op de cupcakes. Rechts in de hoek zie je enkele mini-cupcakes in verschillende smaken. Ik kon eigenlijk niet kiezen en had best alle cupcakes willen proeven.

IMG_5228

Bij cupcakes hoort ook koffie en Nicky bestelde zich een koffie op de gok. Hij kreeg een onzettend schattige koffie-to-go. De koffie hadden we trouwens gehaald bij een wij-serveren-ook-alles-glutenvrij-ontbijtzaak in de wijk waar we op dat moment waren.

WP_20140501_009

Tada! Onze cupcakes. Ze waren ontzettend lekker. Ik koos voor red velvet, omdat het mijn favoriete cupcakesmaak is. Nicky houdt niet zo van frosting dus koos hij voor een gewone cinnamon cupcake. Je kon ook kiezen voor een dubbele cinnamon cupcake, die had dan nog een frosting met kaneel.

IMG_5187

Wanneer je in New York bent als foodie is een bezoekje aan de Chelsea Market een aanrader. Hier sta ik voor een winkeltje waar ze meer verkochten dan alleen maar manden. Het had qua assortiment iets weg van een Dille Kamille, ook veel food-gerelateerde producten dus.

IMG_5266

We hadden qua weer echt geluk en dus moest er ook ijs gegeten worden in Brooklyn met uitzicht op Manhattan. Het papiertje om het hoorntje doet het ‘m natuurlijk. Het was erg lekker ijs waar je de stukjes aardbei in kon zien zitten en proeven.

IMG_5281

Deze foto wilde ik gewoon even delen, want dit is geniaal. Het bord is geplaatst door een kunstenaar onder de naam Metropolitan Etiquette Authority. De kunstenaar heeft verschillende soorten borden door de stad geplaatst. Hier lees je er meer over.

IMG_5396

Als je goed naar bovenstaande foto kijkt en je de tekst op het tasje kunt lezen dan zie je daar Magnolia Bakery op gedrukt staan. Magnolia Bakery kun je kennen van Sex and the City of hun bekende cupcakes. Zo bakte ik ooit hun vanille cupcake, het recept vind je hier.

WP_20140502_001

Dit is dan de echte Magnolia Bakery vanilla cupcake. Klein maar fijn. Ik had ook hun red velvet geprobeerd, maar ik vond die van Sprinkles toch tien keer beter smaken. Deze vanille cupcake was wel heel lekker, natuurlijk.

WP_20140506_015

Na een paar dagen ruilden wij New York in voor Washington. Washington draaide meer om culturele bezienswaardigheden dan eten, maar desalniettemin heb ik een leuke verzameling ‘food’ waardige foto’s om met jullie te delen.

WP_20140505_012

In het bekende Smithsonian stond de keuken van Julia Child. Geen replica dames en heren, maar de echte keuken. Zij doneerde haar keuken in 2001 aan het Smithsonian, in 2004 overleed Julia Child.

Haar keuken is zo praktisch ingedeeld. Bij de mixer vond je alle bakspullen, bij het fornuis alle pannen, bij het hakblok alle messen en ga zo maar door. Haar man heeft haar keuken op maat gemaakt, omdat zij een grote vrouw was. Daarnaast heeft Julia drie van haar tv-series in deze keuken opgenomen. Een hele ouderwetse keuken die door de opkomst van de retrostijl weer helemaal hip is.

Helaas was dit de beste foto die ik vanachter het plexiglas kon maken.

WP_20140505_016

Ook even leuk: verschillende koffie-to-go dekseltjes. In het museum vond je naast Julia Child’s keuken ook een expositie over de Amerikaanse eetcultuur.

IMG_5618

DC staat naast alle bezienswaardigheden ook enorm bekend om zijn foodtruck cultuur. We liepen wat rond toen het blijkbaar lunchtijd was. Tussen de kantoorgebouwen liepen we tegen deze enorme rij van foodtrucks aan. Wij hebben er maar gelijk gebruik van gemaakt. Geen pizza, maar vers belegde broodjes voor ons.

IMG_5629

In Washington, DC ligt ook de bekende wijk Georgetown waar dan weer Georgetown Cupcakes ligt. Nicky had echter wat vooronderzoek gedaan en kwam erachter dat er in dezelfde wijk een betere, maar minder bekende, cupcakezaak zat. Bij Baked&Wired kreeg je gigantische cupcakes met leuke namen, zoals een cupcake vernoemd naar Elvis.

IMG_5630

Wij gingen voor een mierzoete aardbeien cupcake. Nicky vond de cupcake te zoet. Ik niet!

WP_20140504_004

Voor wie mij al op Instagram volgt komt bovenstaande foto bekend voor. In onze hotelkamer hingen geweldige badjassen. Lekker kitsch, maar wel optimaal genot met een Magnum Double.

WP_20140506_023

Fast-food tijdens de baseball game. Het ziet er niet uit, maar deze chilli fries waren lekker hoor. Niet te lang naar kijken en gewoon eten, het hoort bij de beleving.

WP_20140508_001

Na acht dagen waren we weer thuis en hadden we een kleine buit meegenomen. Niks speciaals eigenlijk, maar gewoon dingen die wij lekker vinden of graag wilden hebben.

Nu heb ik weer zin om te gaan reizen. Gelukkig ga ik dit jaar nog een keer terug naar de VS.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *