Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Nectarine cake

Nectarines vind ik in de zomer een heerlijke vrucht om te eten. Voor mij eigenlijk een seizoens vrucht die de appel tijdelijk vervangt. Ik had laatst zoveel nectarines gekocht dat ik besloot om er een cake mee te gaan bakken. Al snel kwam ik het volgende recept tegen genaamd Gateau Fondant Aux Nectarines, simpelweg komt dit neer op een necatrine cake. Echter, door de Franse benaming liep het water me al in de mond en ging ik aan de slag. Eventjes snel voor het eten heb ik deze cake gemaakt om na het eten als toetje op te smikkelen. Een makkelijke cake dus.

Omdat ik de cake vlak voor het eten in de oven had gezet, konden we de cake direct erna aansnijden. Deze cake was warm heel erg lekker! Let op: Er is natuurlijk een verschil tussen heet (net uit de oven) en warm. Maar dat snappen jullie natuurlijk wel.

Ik vind het ook heel erg mooi hoe de rode kleur van de huid van de nectarine in het vruchtvlees is getrokken. Deze cake is lekker zacht en subtiel zoet van smaak. Ik ben dan ook erg fan van dit recept en ga het in de winter dan ook zeker nog een keer met appel en kaneel maken.

Franse nectarine cake
Ingrediënten
  • 4 grote rijpe nectarines, ontpit en in stukjes gesneden
  • 250 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 cup fijne witte kristalsuiker
  • 4 eieren, kamertemperatuur
  • 1/4 tl vanille extract
  • 1 tl citroensap
  • 2 cups en 1 el bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
Bereiding
  1. Vet een springvorm van 20-22 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden °C.
  2. Mix de boter en suiker romig en bleek, ongeveer 4-5 minuten.
  3. Voeg een voor een de eieren toe met de mixer op een lage stand. Voeg vervolgens de vanille en citroensap toe.
  4. Zeef bloem, bakpoeder en zout en mix kort door het beslag heen. Op het moment dat het laatste restje bloem verdwenen is stop je met mixen.
  5. Spatel de stukjes nectarine door het beslag.
  6. Doe het beslag in de sprinvorm en strijk de bovenkant zoveel mogelijk glad. Bak voor 50-60 minuten, een satéprikker moet er schoon uit komen.
  7. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.

Deze cake is het lekkerste warm of op kamertemperatuur met een toef slagroom erbij. Bewaar de cake afgedekt op een donkere en koele plek voor maximaal 3 dagen. Maak er een smakelijke zomer van.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!