De nadelen van een pakketreis naar Amerika

Laat ik beginnen met zeggen dat ik niet per se anti-reisbureau ben, ik denk alleen dat er veel nadelen kleven aan een pakketreis naar Amerika. Onze eerste rondreis naar Amerika was ook een bij een reisbureau, maar het was juist die reis die ons deed inzien dat we dat nooit meer wilden. Zoals ik al aangeef ben ik niet anti, maar ik ben absoluut geen voorstander van het boeken bij een reisbureau voor een rondreis naar Amerika. Daarom vertel ik je wat de nadelen van zo’n reis zijn en waarom ik denk dat je beter zelf een rondreis naar Amerika kunt regelen.

Mijn verhaal zal beginnen met een korte inleiding. Allereerst kun je in dit artikel lezen waarom wij graag naar Amerika op reis gaan. Samen met mijn man regelen wij onze eigen rondreizen door Amerika. In de afgelopen jaren heb ik samen met hem meer dan genoeg kennis en ervaring opgedaan over het regelen van zo’n roadtrip. Daardoor weet ik inmiddels waar je rekening mee moet houden en hoe je het aanpakt. Het is niet voor niets dat ik mijn hulp nu ook als Amerika reiscoach aanbied.

In 2010 hebben wij onze eerste rondreis naar Amerika via een reisbureau geboekt, daarna zijn wij al onze eigen rondreizen naar Amerika gaan regelen. Op moment van schrijven zijn dit onze reizen in 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 en niet te vergeten die van dit jaar geweest, waarbij wij sommige jaren twee keer per jaar gingen. Een nieuwe rondreis voor 2018 staat ook al deels in de steigers. Update: inmiddels is daar ook een rondreis in 2019 en 2020 bijgekomen.

Omdat wij zelf in het verleden gebruik hebben gemaakt van een pakketreis en ik door gesprekken ook de ervaringen van anderen ken, weet ik dat er een aantal nadelen aan vast zitten. Ik deel ze hieronder.

1. Lokkertje

Als je kijkt naar de prijzen van een pakketreis dan wordt je in de meeste gevallen gelokt met het goedkoopste all-in bedrag. In sommige gevallen moet je ook nog je eigen vliegticket boeken, maar dat verschilt per aanbieder. Met die all-in prijs willen reisorganisaties je lokken en als je eenmaal verliefd bent geworden op die ene mooie reis ga je niet snel meer terug omdat blijkt dat de prijs ineens vele malen duurder is.

2. Nergens tijd voor

Het grootste nadeel van een pakketreis is de planning. Je legt in de meeste gevallen (te) grote afstanden af en hebt op een aantrekkelijke locatie met een beetje geluk één volle dag om dingen te ondernemen. Omdat je zoveel mogelijk wilt zien in die dag, zie je eigenlijk van alles maar een beetje. De conclusie is dat je er gewoon geen tijd voor hebt. Vervolgens heb je tussenstops op locaties waar niets te doen is en je naar jou gevoel alleen maar tijd bent aan het verdoen doordat je net niet op de gewilde plek zit met je overnachting.

Een concreet voorbeeld: de meeste pakketreizen bieden maximaal één volle dag – twee overnachtingen – in een nationaal park zoals Yosemite aan. Als je pech hebt is het alleen maar er doorheen rijden naar je accommodatie buiten het park, vaak op anderhalf tot twee uur rijden vanaf Yosemite Valley. Met één volle dag mag je van geluk spreken als je de highlights gezien krijgt, maar echt de tijd om te ontdekken of te gaan wandelen is er niet. Zonde, want is dat niet de reden dat je naar Amerika wilde?

3. Flexibileit

Wat geboekt is ligt vast en dat geldt zeker voor een pakket of reis via een reisbureau. Er is eigenlijk niet of nauwelijks ruimte om nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte nog iets te wijzigen aan je reis als blijkt dat je toch liever op locatie A had gezeten in plaats van B. Bij een standaard pakketreis heb je sowieso geen keuze. Bij een pakketreis naar Amerika zitten grote nadelen aan de flexibiliteit van zo’n reis.

Door zelf je rondreis naar Amerika te regelen bepaal je zelf de flexibiliteit van je reis. Leg je alles vast, maar met de optie om nog dingen te kunnen annuleren of ga je op de bonnefooi en zie je wel waar je terecht kunt. Zo houden wij van sommige hotels de prijzen in de gaten. Als we merken dat we ergens een betere deal kunnen krijgen boeken we onze overnachting om. We zorgen dat we tot een bepaalde datum kunnen annuleren en bouwen zo ruimte in om onze plannen op een later moment te wijzigen. Voor Amerika moet je er veelal vroeg bij zijn met boeken, dus het is heel normaal dat je na een half jaar misschien iets anders wilt dan je eerst dacht.

4. Allemaal net niet

Een van de grootste nadelen van een pakketreis naar Amerika is de locatie van je accommodaties. De hotels die bij een pakketreis horen zijn het altijd net niet qua locatie. Je zit net niet in het centrum. Jouw hotel ligt net niet waar alle restaurants zijn en je verblijft net niet in dat ene leuke dorpje. Of wat dacht je van overnachten midden in het nationale park? Vergeet het maar! Daarnaast zijn het vaak maar twee-sterren-hotels en met een beetje geluk verblijf je in een drie-sterren-hotel. Hotels die het gewoon net niet zijn. Terwijl je toch best wel wat geld hebt betaald.

Boek je zelf je reis, dan kun je ook zelf bepalen waar je verblijft. Ik zit graag in het midden van de actie. Daarom verblijven wij het liefst midden in een nationaal park of er zo dicht mogelijk bij in de buurt. Ook B&B’s zijn in Amerika erg leuk als accommodatie. Daar zijn waar het gebeurt, daar betaal ik graag iets meer voor. Als we dan voor goedkoop kiezen, dan vind ik het wel fijn dat ik zelf degene ben die bepaalt waar we slapen en niet een reisorganisatie met zijn commissies. Goedkoop kan namelijk prima in een net hotel op een fijne locatie.

4. Goedkoop is duurkoop

Een goedkoop ogende rondreis naar Amerika is dus achteraf gezien vaak duurkoop. Logisch nadenken laat je ook inzien dat zo’n reisorganisatie of reisbureau er ook zelf nog aan wilt verdienen. In de prijs die jij betaalt zit geld dat niet naar jouw reis gaat, maar naar de organisatie waarmee je boekt. Hoeveel dat is, dat weet je vaak niet en heerst veel onduidelijkheid over.

Met zelf boeken zie je wat je betaalt per onderdeel en zelfs per hotelkamer. Jij bent de baas over waar het geld naartoe gaat en dat is ook heel veel waard.

De meeste mensen gaan niet zoals ons ieder jaar, één of twee keer per jaar, naar de Verenigde Staten. Ik vind het dan ook zonde dat jij via een pakketreis eigenlijk maar het puntje van de ijsberg die Amerika heet te zien krijgt. Alleen omdat er zoveel nadelen kleven aan een pakketreis naar Amerika. De meeste mensen sparen voor zo’n mooie reis en ik vind dat ze dan ook de mooiste reis verdienen. Wie droomt er nou niet van een reis naar Amerika die helemaal perfect past bij jou?

Daarom ben ik voorstander van het zelf samenstellen en boeken van je reis. Het kost misschien meer tijd en misschien moet je je eerst even inlezen. Maar als het een reis is waar je al jaren van droomt en hard voor heb gespaard, is het dan die tijd niet waard?

Heb je het gevoel dat je toch wel wat hulp kunt gebruiken en je absoluut geen tijd hebt om het zelf uit te zoeken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Met mijn ervaring en kennis is het plannen van jouw droomreis door Amerika een fluitje van een cent. Neem snel contact op!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

7 Reacties

 • Hey Lian!
  Wij (man, dochter van 4 en ik) gaan juni 2018 een rondreis doen in Amerika. We hebben wel geboekt bij een reisbureau, maar alleen de vluchten, camper, het eerste hotel en de laatste camping. Verder ligt alles nog open. We vliegen op San Francisco en willen dan richting Los Angeles en dan rondreizen en eindigen weer in SFO. We hebben 3 weken. Tips en tricks hierover zijn heel erg welkom. Misschien heb je ook een tip betreft Mn dochter? Is Disney te doen of kunnen we in plaats daarvan beter naar een ander pretpark.
  Groetjes Marloes
  Ps. Goed artikel!

  Reageer
  • Wat dat betreft is Disneyland echt ideaal. Zeker met een dochter van 4. De hotels en waarschijnlijk ook de RV standplaatsen zijn allemaal wel op loopafstand van het park in Anaheim. Dus zoek er daar echt een op uit. Ik raad minstens twee dagen in het park aan. Het zijn ook twee parken sowieso, moet je even kijken of hopper-tickets bestaan. Amerika is sowieso een ontzettend kindvriendelijk land, vind ik. Ik zal ruim voor juni 2018 onze SW tips en to-do’s hier op het blog delen. Komt goed!

   Reageer
 • Wat een leuk artikel!
  De rondreis door Amerika staat ook hier op de planning, maar waarschijnlijk wordt het volgend jaar eerst New York
  Ik ben nog nooit buiten Europa op vakantie geweest namelijk.
  Vriendlief wil meteen een rondreis gaan maken, want hij denkt na 3-4 dagen New York wel gezien te hebben, zelf wil ik graag eerst 7-8 dagen New York en dan de rondreis een jaar later, omdat ik denk dat Amerika veel indrukken gaat geven.
  Voor New York, maar ook andere plekken: waar kan je rekening mee houden met het boeken van een slaapplaats?
  Het liefst zitten wij natuurlijk een beetje centraal, maar aangezien ik afstudeer in juni, is het budget niet super hoog…
  En waar houden jullie allemaal rekening mee als je zelf boekt, boek je de slaapplaatsen allemaal al van te voren of boek je daar ook nog wat?

  Reageer
  • Goede vragen. Ik neem ze zeker mee! Misschien is een middenweg NYC en Washington, DC een goede mix van jullie wensen. Van New York moet je houden, maar ik persoonlijk heb het ook na 3-4 dagen gezien.

   Reageer
 • Nuttig artikel! Wij hebben nu onze eerste rondreis door Amerika erop zitten. Bij het reisbureau alleen de heen en terugvlucht geboekt en een binnenlandse vlucht, een huurauto en 1 overnachting. Alle hotels heb ik zelf opgezocht. Zo zaten we op de beste locatie in Las Vegas, sliepen in 4 Best westerns (prima, 3 sterren, ontbijt ook oké) en hadden we in Memphis een superschattig en heel ruim appartement mét wasmachine halverwege de reis. En in Florida, omdat het onze honeymoon was, een heel geweldig 5 sterren hotel. Tijdens de reis soms de route bijgesteld en gewoon geen Nederlanders tegen gekomen. Vond ik ook wel een voordeel. Maar jij tipt hier ook onderwerpen aan, waar ik nog niet aan had gedacht: die reisdagen, lokkertje, de hotels verder weg. Goed om te onthouden! Dank!

  Reageer
  • Dat klinkt als een heerlijke vakantie. Vegas moet je sowieso zelf boeken, dan heb je altijd de betere hotels 😉 Klinkt als een zalige reis. Super!

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *