Mommy-tag 15 vragen

Mijn voornemen om drie artikelen per week vlak voordat ik op vakantie ging in te voeren was niet helemaal een top idee van mijzelf 🙂 Daarom even een luchtig kort artikeltje tussendoor. Deze Mommy-tag kwam ik tegen bij vele anderen en je hebt er van 20 vragen, maar ik vond er een met 15 vragen. Iets dat ik meer dan genoeg vragen vond. Ik beantwoorde de vragen en het lijkt me ook leuk om jullie antwoorden te horen.

Foto gemaakt door Marieke Yspelder.

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Laat ik het even heel ingewikkeld maken. Ik ben op dit moment een thuisblijfmama die werkt als ZZP-er.

Zou je het anders willen?

Uhm, op dit moment niet. Ik vind het fijn dat ik geld in het laatje breng en er toch zoveel mogelijk voor Zoë ben.

Slaapt je kind altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Zoë slaapt altijd in haar eigen bedje. Oké niet altijd. Op de dagen dat ik een mama-dag heb en super moe ben, wil ik Zoë haar ochtenddutje nog wel eens bij mij in bed laten doen. Ik vind het fijn om haar dicht bij me te hebben. Puur egoïstisch dus. Zoë heeft op de eerste twee nachten in het ziekenhuis na nooit in een wiegje op onze kamer geslapen, maar altijd in haar eigen bedje. De nachten verliepen vanaf het begin zonder problemen.

De beste aankoop voor je kindje?

Poeh, die vind ik heel erg moeilijk. Ik denk dat het voor Zoë niet zoveel uitmaakt allemaal, zolang wij er maar voor haar zijn. Als ik iets moet zeggen dan ga ik voor mijn antwoord op alles, namelijk de XL-hydrofieldoek. Verder is op dit moment speelgoed waarbij ze zelf kan ontdekken heel erg in trek.

Hoeveel kinderen wens je?

Op dit moment zijn we heel blij met onze lieve kleine Zoë en zou ik niet anders willen. Toen bleek dat ik moeilijk zwanger zou raken was mijn wens om het één keer te laten lukken. Ik wil echter niet uitsluiten dat ik nooit een tweede zal wensen, maar op dit moment hebben Nicky en ik die wens niet.

Hoe ziet een date night er bij jullie uit en hoe vaak?

Iedere keer als ik een date night voorstel dan zegt Nicky dat we van dat geld beter lekker kunnen gaan uiteten op vakantie. Veel date nights hebben we dus niet. Maar de avonden zijn rustig en voor Zoë gingen we niet per se vaker of meer de deur uit. Onze date nights zijn eigenlijk altijd avondjes uit geweest waarbij we naar een show, concert of theatervoorstelling gaan. Verder zie ik onze vakanties ook echt als de ultieme tijd-voor-elkaar momenten. Verder kruipen we gewoon heerlijk tegen elkaar aan op de bank. Yes, wij zijn lekker huiselijk.

Favoriete bezigheid met je kindje?

Ik vind zwemmen met Zoë wel leuk of samen rondstruinen ergens. Zoë vind het heerlijk – althans dat denken we – om de hele dag op pad te zijn en rondgereden te worden. Dat zijn de dagen dat ze eigenlijk geen kik geeft en alles wel goed is.

Onze favoriete bezigheid: …

Uhm, is dit dezelfde vraag? Op vakantie gaan…

Het favoriete eten van je kindje?

Pompoen, courgette of framboos? Opnieuw, ik heb geen idee. Ze eet het meeste wel. Alleen van bloemkool en peterselie moet ze tot nu toe niets hebben.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Wij kochten voordat ik zwanger was al een stationwagon, omdat de wielrenfiets van Nicky daar in pastte en we natuurlijk wisten waar we mee bezig waren. We waren dus al voorzien toen Zoë kwam.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?

Ik ben zwaarder dan voor de zwangerschap. Het scheelt nu nog maar 1 of 2 kilo, maar ik heb lang op 4 kilo gezeten. Het gewicht vind ik trouwens niet het probleem, want ik ben altijd heel dun geweest. Wel vind ik de lossere en minder elastische huid niet zo leuk.

Wat is je droomvakantie met kids?

Road trippin’ door de Verenigde Staten en dan de natuur in. Natuurlijk!

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Dat ik nu mama ben. Sorry, maar dat was een inkoppertje. We kunnen niet meer zomaar spontaan met z’n tweeën de deur uit, dat is iets dat wel echt veranderd is. Zoë is afhankelijk van ons en wij van haar.

Mijn hart smelt als…

Zoë naar me lacht, ze lekker speelt met Nicky, ze heerlijk ligt te slapen en als ze mij even extra stevig vastpakt met haar kleine handjes. Smelt!

Waar shop je de leukste kinderkleding?

Bij de Zara en H&M slaag ik meestal wel, maar ook via Instagram kom ik leuke kleine zzp-ers tegen die babykleding verkopen.

Zo dat was weer eens een keer leuk en anders om te schrijven. Niet een food-tag, maar een mommy-tag. Even een tussen alle Kerst- en Sinterklaasdrukte door artikel. Ik vond deze mommy-tag trouwens op de toepasselijk website Mama in Limburg. Ik ben namelijk zelf een mama in Limburg, dus super toevallig.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Leuk om te lezen Lian!Het is duidelijk; jullie genieten volop van jullie kleine meid. En dat je leven daardoor veranderd is, is daaraan ondergeschikt! En dat blijft zich steeds aanpassen, naarmate zij groter wordt en minder afhankelijk! De tijd vliegt, dus geniet van ieder moment!

    Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *