Moederdagcake met olijfolie en vers fruit

Lekkere baksels hoeven niet moeilijk te zijn om heel erg lekker te smaken. Voor deze moederdagcake maakte ik gebruik van een van mijn basisrecepten, maar voegde ik een heel luxe ingrediënt toe om deze cake net dat beetje extra te geven dat zo past bij Moederdag. Ik zelf word in ieder geval het meest blij van een cake, room en vers fruit en daarom is dit de cake die ik iedere moeder toewens voor Moederdag. 

De luxe smaakmaker in deze cake is trouwens de olijfolie. Een cake met olijfolie heeft namelijk een heerlijke subtiele smaak die ontzettend goed past bij de eenvoud van de mascarponeroom en het verse fruit.

Geen fan van olijfolie? Gebruik dan een gewone smaakloze plantaardige olie zoals zonnebloemolie.

Moederdagcake met olijfolie en vers fruit

Voor een cake van Ø 20cm

INGREDIËNTEN
  • 2 eieren
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 85 ml extra virgin olijfolie van goede kwaliteit
  • 125 ml melk
Voor de vulling en afwerking
  • vruchtenjam naar keuze
  • mascarponeroom (recept)
  • vers fruit
  • poedersuiker
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een bakpan of springvorm van Ø 20cm in. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de pan en bestuif de ingevette zijkanten eventueel met bloem.
  2. In de mengkom van je standmixer mix je de suiker met de eieren zo’n 1-2 minuten samen tot een ietwat dikkere crème.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix nogmaals voor 1 minuut tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in de vorm en bak voor 30-35 minuten gaar en goudbruin. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  5. Laat de cake enkele minuten afkoelen in de vorm en stort vervolgens uit op een rooster. Verwijder het bakpapier.
  6. Maak ondertussen de mascarponeroom volgens dit recept. Als de cake nog te heet is, plaats je de room in de tussentijd in de koelkast.
  7. Als de cake op kamertemperatuur is snijd je deze horizontaal doormidden. Smeer beide helften in met de jam naar keuze.
  8. Op de bodemhelft van de cake verdeel je de room en daar bovenop het verse fruit.
  9. Dek af met de bovenkant van de cake en bestuif met een laagje poedersuiker.

Laat het smaken en deel met mij jouw resultaat. Dat kan via een reactie hieronder of door mij te taggen in een foto op Instagram.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *