Mini tulbandjes met gevriesdroogd fruit

IMG_9713

Ben jij de gelukkige winnaar van de Nordic Ware mini tulbandjes bakvorm? Dan kun je gelijk met dit recept aan de slag. Maar ook de niet-winnaars kunnen vandaag een snelle cake maken. Schrik niet van het gevriesdroogd fruit in de titel, want het is geen vereiste voor deze cakejes. Gevriesdroogd fruit is is Nederland niet makkelijk verkrijgbaar, zou jij deze cakejes exact willen namaken dan zul je waarschijnlijk het gevriesdroogde fruit online moeten kopen. Ik heb een kleine hoeveelheid gekregen om er mee te experimenteren, dus niet zelf besteld. Gelukkig smaken deze mini tulbandjes ook lekker met een ander smaakje, dus geen paniek.

IMG_9677

Je ziet het eigenlijk op de foto’s niet meer terug, omdat wat ooit de onderkant van de cakejes was tijdens het bakken nu de bovenkant is. Maar deze mini tulbandjes hadden een soort van paarse (misschien zelfs grauwe) gloed door de gemalen gevriesdroogde blauwe bessen die er onder andere in zaten.  Gevriesdroogd fruit geeft dus net zoals vers fruit kleur af en kan dus ook gebruikt worden om smaak en kleur te geven aan baksels. Ik had voor deze cakejes mijn “restjes” opgemaakt waardoor de smaak en kleur niet heel intens was, maar het is wel een effect dat je er mee kunt bereiken.

IMG_9707

Het recept is verder heel simpel, maar ik wilde toch graag jullie laten zien dat een gewoon cakerecept prima gebruikt kan worden voor een andere vorm dan een standaard cakeblik. Tegelijkertijd laat dit zien dat je dus niet een specifiek tulband recept nodig hebt voor een mini tulbandjes bakblik. Dit recept geeft precies genoeg beslag voor zes mini tulbandjes zoals ik heb gebakken met mijn Nordic Ware bakvorm.

Mini tulbandjes

(6 stuks)

Ingrediënten
  • 250 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 250 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • smaak naar keuzen (1 tl vanille extract / 1 el koek- en speculaaskruiden of enkele eetlepels vermalen gevriesdroogd fruit)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet jouw mini tulbandjes cakeblik in met boter en verdeel een beetje bloem over de ingevette vorm. Klop het overtollige bloem er uit.
  2. Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine en laat rustig mixen. Voeg nu al mixende langzaam het suiker toe.
  3. Vermeng ondertussen het bloem, zout en bakpoeder in een kom en zet aan de kant.
  4. Voeg het eerste ei toe aan het botermengsel en mix samen. Voeg hierna de overige drie eieren één voor één toe, terwijl je tussendoor blijft mixen.
  5. Voeg terwijl je mixt, het meel er lepel voor lepel aan toe. Voeg nu ook je smaakje toe, zoals vanille extract, speculaaskruiden of zoals ik vermalen gevriesdroogd fruit.
  6. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de kom schoon en mix op een lage stand nog een keer tot je een egaal cakebeslag hebt.
  7. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
  8. Bak de mini tulbandcakejes in 25-30 minuten goudbruin.
  9. Laat de mini tulbandjes kort afkoelen in de vorm en kiep ze vervolgens uit op een rooster om verder af te koelen.
  10. Decoreer je tulbandjes met een simpel glazuur van bijv. water met poedersuiker.

IMG_9720

Mocht je niet de gelukkige winnaar zijn geweest van de Nordic Ware Heritage Mini Tulbandvorm winactie, dan kan ik je alleen maar aanraden een dergelijke vorm aan te schaffen. De vormen van Nordic Ware zijn ontzettend fijn en gaan jaren mee wat het ietwat hogere prijskaartje het zeker waard maakt, maar met een beperkt budget is er gelukkig ook nog genoeg andere keus. Waar je ook voor kiest, veel bakplezier gewenst!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

11 Reacties

  • De tulbandjes zien er super uit! Gevriesdroogd fruit zie je inderdaad niet zo veel, maar ik heb wel gevriesdroogde aardbeien gezien bij de biologische supermarkt. Zo moeten ze vast op meer plekken dit verkopen.

    Reageer
  • Ziet er heerlijk uit! Kan je voor het gevriesdroogde fruit ook gewoon gedroogd fruit in de vriezer leggen en vervolgens zelf malen?

    Reageer
    • Dat is toch anders. Gevriesdroogd is een speciale manier en ik kan dus niet beloven dat jouw idee gaat werken. Wel leuk gedacht

      Reageer
  • Prachtig zeg! Ik heb een siliconenversie van deze mini tulbandjes. Nog niet gebruikt

    Reageer
      • De helft van mijn reactie is weggevallen zie ik! Ik had er nog bij gezet dat jouw prachtige foto mij aanzet de vorm te gaan gebruiken!

        Reageer
        • Dat vind ik erg lief om te horen. Dankjewel. Ik doe mijn best om mijn lezers te inspireren.

          Reageer
  • Lian, ik heb een vraag over de cakejes. Ik ben in het bezit van een Kichen Aid keukenrobot. Nu is mijn vraag moet je nu de garde of de menghaak gebruiken? Alvast bedankt voor je antwoord.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *