Mini gevulde kalkoenrollades met cranberrypaté

Het klinkt heel suf, maar dit is mijn droom kerst hoofdgerecht. Ik heb letterlijk vaker gedroomd van een gevulde kalkoenrollade met cranberrypaté. Het is eigenlijk een ontzettend simpel gerecht, maar laat dat nou het motto zijn van het kerstdiner dat ik deze week met jullie ga delen. 

Iedere dag komt er een element van het makkelijke en simpele kerstdiner online. Ik begin met het hoofdgerecht, aangezien men vaak op tijd boodschappen wilt doen. Morgen komt natuurlijk het ware spektakelstuk – lees dessert – online en op vrijdag en zaterdag deel ik een voor- en bijgerecht. Maar eerst het hoofdgerecht!

Mini gevulde kalkoenrollades

(voor 2-3 personen)

Ingrediënten
 • 300 gram kalkoenfilet (2 stuks)
 • 150 gram cranberrypaté
 • 150 gram ontbijtspek
 • roomboter en/of olijfolie
 • peper
Bereiding
 1. Snijd de kalkoenfilets aan de zijkant in als een broodje en vouw open tot een platte(re) filet. Verdeel de paté over de filets en smeer uit, maar houd bij de randen 1 centimeter vrij.
 2. Leg nu de spek dakpansgewijs naast elkaar tot dezelfde breedte van de mini kalkoenrollades. Rol iedere rollade op in het spek. Bind het spek eventueel vast met wat bindtouw.
 3. Doe een klont roomboter en een scheutje olijfolie in een pan die ook geschikt is voor de oven. Óf bereid alvast een ovenschaal voor door deze in te vetten als je geen pan hebt die de oven in mag. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
 4. Braad de mini kalkoenrollades met cranberrypaté aan in de pan. Keer om totdat alle kanten beginnen te bruinen.
 5. Plaats de rollades met pan en al, of plaats over in een ovenschaal inclusief het braadvet, in de oven en bak het vlees gaar in 20-25 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees).
 6. Snijd het vlees in stukken en controleer dan ook of het vlees overal gaar is. Serveer direct.

Het is misschien niet een ontzettend chic hoofdgerecht, maar je hebt ze snel en makkelijk gemaakt en je staat dus niet uren in de keuken. Verder kun je natuurlijk ook een grote rollade maken met de paté als vulling en dit recept meer zien als een idee. Houd voor de bereiding dan wel andere tijden aan.

Serveer de gevulde kalkoenrollade om het helemaal af te maken met een cranberry compote. Het recept daarvoor vind je door de link te volgen. Komt dat even handig uit.

Alvast fijne feestdagen gewenst!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

 • Ik ga de kalkoen roladdes zeker proberen zeker proberen,wel met oudejaar,ziet er heel smakkelijk uit.Op naar nieuwjaaravond.
  get,Monique

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *