Mijn wensen voor 2019

Een nieuw jaar. Voor velen een moment van bezinning en een uitgelezen kans om na te denken over wat anders, beter of succesvoller kan. Ik denk eigenlijk al heel wat maanden na over wat anders zou kunnen. Wat ik graag zou willen bereiken. Wat mijn dromen zijn en of het realistisch is dezen na te jagen.

Ben ik een influencer?

Ondanks dat mijn “cijfers” niet heel slecht zijn en ik best wel wat zou kunnen influencen, merk ik dat ik het gewoon niet wil en het ook niet is wie ik ben. Samenwerkingen voelen voor mij als een soort van one-night stand, waarbij ik dacht de ware liefde te hebben gevonden maar in een koud en leeg bed achterblijf. Of ik ben juist dat muurbloempje waar niemand een gesprek mee aangaat en aan het eind van de avond weer net zo eenzaam het feestje verlaat. Dit zijn natuurlijk mega slechte metaforen, maar het geeft wel weer welke afstand ik heb gecreëerd voor mezelf. Want geloof me als ik zeg dat ik ook gewoon niet in dit wereldje functioneer zoals het hoort.

In de tijd dat ik streefde naar samenwerkingen was ik niet groot genoeg voor de niche waarin ik mij destijds begaf en tegen de tijd dat ik met gemak had kunnen groeien was ik niet actief genoeg. Nu ik eindelijk de stap had gezet om er weer voor te gaan, merk ik dat het niet meer is wat ik wil. Dus wat wil ik dan wel en waarom behoud ik mijn online aanwezigheid?

Het is niet dat ik niet online wil zijn, maar ik ben niet op zoek naar het verdienmodel waar vele bloggers van leven. Ik keur daarmee niet hun keuzes af, want halleluja als je hier je baan van hebt kunnen maken, maar het is niet wat bij mij past.

Zou ik dan geen samenwerkingen willen. Oh jawel, die wil ik wel. Maar ik wil er anders naar gaan kijken. Daarnaast weet ik gewoon dat als ik iets wil bereiken ik zelf actie moet ondernemen om samenwerkingen te creëren die duurzaam zijn en mij en jullie niet met een leeg gevoel achterlaten.

Meer is minder?

Tijdens de maand lange reis met m’n gezin heb ik gemerkt dat het absoluut niet moeilijk is om met minder te leven. Minder spullen en minder online, maar wel meer genieten, herinneringen maken en reizen.

Dat laatste kost nou eenmaal geld. Iets waar we het sinds mijn keuze om te stoppen met werken in het onderwijs minder mee moeten doen. Vooral dat heeft ons doen inzien dat we wel met minder moeten, want ieder jaar de nieuwste gadgets en altijd de hipste kleding kost geld. Best veel geld. Geld wat we echt wel hebben, maar wat dan ten kostte zou gaan van reizen, uitjes en samen op pad zijn. Om die reden ben ik gaan nadenken over ontspullen, tevreden zijn met minder en in het verlengde ook gaan nadenken over wat ik met mijn online aanwezigheid wil bereiken.

Ik wil vooral niet anderen stimuleren meer te kopen. Gelukkig is dat ook niet iets wat je snel als bakkende foodie deed, maar aangezien ik ook over andere onderwerpen ben gaan bloggen merkte ik dat ik in wereldje kwam waar kopen, kopen, kopen enorm centraal staat. Zoals ik hierboven al heb uitgelegd wil ik daar geen onderdeel van uitmaken. Ik wil geen reclamezuil zijn en daarmee de boodschap van meer verkondigen.

Meer is minder wordt mijn motto. Hoe dit echter vorm krijgt hier en of je dat gaat merken weet ik niet. Ik denk namelijk niet dat ik ooit een verkondiger ben geweest van meer. Meer cake misschien ?

Het past hoe dan ook bij mijn idee dat relaties, contacten, spullen en reizen duurzamer kunnen. Ik wil niet laten zien wat ik heb, maar net zoals bij een recept jullie op weg helpen hetzelfde of vergelijkbare resultaten te behalen.

Investeren in contact

Ik wil daarom vooral gaan investeren in contact. Meer binding met mijn publiek en lezers (het woord volgers is zoooo 2018). Ik heb ideeën genoeg. Een e-book, een maandelijkse nieuwsbrief met content die je niet op m’n blog terug leest, persoonlijk opgezette winacties (in die nieuwsbrief) en als grote stap… tja dat houd ik dan toch nog eventjes voor mezelf. Ik moet immers niet alles al weggeven.

Ik snap dat ik met bovenstaande ook iets van je terug verwacht. Dat ook jij wilt investeren in dat contact en in die binding. Maar zoals ik ook altijd in het onderwijs zei: al bereik ik maar één iemand (op wat voor manier dan ook) dan maakt dat mij al succesvol!

En verder houd ik mijn deur wagenwijd open voor mooie kansen, nieuwe ontmoetingen en onverwachte veranderingen.

Ik wens je een mooi 2019!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

7 Reacties

 • Heel mooi geschreven Lian. Het is iets waar ik ook mee worstel. Ik blog toch ook graag over mooie (vaak duurzame) spullen. Niet om mensen aan te zetten tot kopen. Maar om een eerlijke mening te vormen over een product. Een product dat ik met veel zorg heb uitgekozen (gekocht of via samenwerking) en vervolgens heb getest. Want ook ik probeer te consuminderen. Dat wil niet zeggen dat ik niks meer koop, want ik moet wel eerlijk zijn, I’m a sucker voor mode en mooie spullen, maar wat ik koop, koop ik bewust. En zo duurzaam mogelijk waar dat kan. Maar het blijft een dingetje, de balans vinden. Iets wat ik dit jaar wil proberen. Meer verdieping. Een reclame uithangbord zou ik sowieso nooit willen zijn. Ben benieuwd wat er bij jou allemaal komen gaat en wens je een prachtig jaar!! xx

  Reageer
  • Gelukkig komt dat bij jou ook echt wel over dat je er zo bewust mogelijk mee bezig bent. En net als jij houd ik ook gewoon van mooie spullen. Gelukkig vind je veel moois ook steeds meer tweedehands en als ik dan iets nieuws koop, ook al is het niet altijd duurzaam, voelt dat toch een stuk bewuster dan voorheen toen ik blind alles maar kocht wat los en vast zat. Dankjewel voor je berichtje ?

   Reageer
 • Mooie wensen Lian! Ik ben benieuwd naar je uitwerking ervan aankomend jaar. Liefs!

  Reageer
 • Mooi geschreven Lian!
  Ben benieuwd naar de wegen die je gaat bewandelen. Mooi om te zien dat je je eigen weg kiest en je hart volgt.
  Beste wensen voor 2019!

  Reageer
 • Lian,
  Voor jou en je gezin de aller beste wensen in 2019.
  Met veel reizen maar vooral een goede gezondheid.
  Harry

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *