Mijn Amerika 2016

img_5490

Zo aan het einde van het jaar kijk ik graag even terug op twee mooie reizen die Nicky en ik dit jaar weer hebben mogen maken. Ondanks dat Amerika niet al te positief in het nieuws is geweest het afgelopen jaar en iedereen op het puntje van zijn stoel zit in afwachting van wat de nieuwe President Donald Trump gaat uitvoeren, kijk ik terug op een heel ander Amerika. Een Verenigde Staten waar we al jaren met veel plezier naar toe gaan. Wat we daar het liefst doen schreef ik al een tijdje geleden in dit artikel en vandaag laat ik zien wat we daar dit jaar allemaal hebben uitgespookt. 

img_5413

In het voorjaar, eind april, vertrokken wij naar het noord westen van de Verenigde Staten om daar onze road trip te starten in het mooie San Francisco. We zijn inmiddels al vele malen in deze stad geweest en vinden het een van de mooiste steden van Amerika. Het weer was hartstikke lekker voor de tijd van het jaar en er was weinig tot geen mist, waardoor we de Golden Gate Bridge prachtig op de foto konden zetten.

img_5407img_5324

Omdat we al zo vaak in San Francisco waren geweest, besloten we iets totaal anders te doen. Namelijk een wandeling met een gids door de minder toeristische wijken van de stad. Wij deden dit met Wild SF Walking Tours, een alternatieve manier om de stad te zien zoals die daadwerkelijk is. Wij kozen voor de Castro en Mission District Tour, destijds nog twee losse wandelingen die je kon combineren.

img_5334

We leerden van alles over wat de stad betekent voor de LGBT-beweging en hoe dat zichtbaar is in de Castro wijk. Je zag voornamelijk ontzettend veel regenboogkleuren, waaronder onderstaande zebrapaden. Maar liepen we ook naakte mensen met alleen maar een sok om het geslachtsdeel tegen het lijf. Een vorm van sociaal activisme, maar ook een bepaalde levensstijl van deze mensen.

20160425_191925921_iosimg_5366

Na de lunch deden we een tweede tour door de Mission district, een buurt met vooral veel latino’s en een Spaans georiënteerde geschiedenis. Maar ook een wijk van feminisme en andere vormen van sociaal activisme, aangezien armoede een groot probleem was en is van deze wijk. Het was voor ons erg interessant om San Francisco eens op een niet-toeristische manier te bekijken en veel over de stad en de inwoners te leren.

img_5373img_5379

Omdat het echter zo’n goed weer was liepen we ook nog even naar Fisherman’s Wharf waar de zeeleeuwen zich hadden verzameld en we goed uitzicht hadden op Alcatraz, de befaamde gevangenis van de Verenigde Staten. Geloof me, je hebt niet vaak het geluk dat het zo helder is in deze stad.

img_5419

Na San Francisco vertrokken we naar Yosemite, een Nationaal Park waar we graag komen. Dit was de derde keer dat we een bezoek brachten aan dit park.

img_5492

Omdat bepaalde wegen vanwege de sneeuw nog dicht waren besloten we naar een bepaald uitzichtpunt (Glacier Point) te wandelen, normaal gesproken kun je hier met de shuttle bus of de auto komen. De wandeling heet de 4-mile hike, maar is in het echt nog iets langer en dan moet je ook nog eens dezelfde afstand terug lopen.

img_5496

Uitzicht tijdens de wandeling op Yosemite Fall, een waterval die alleen zichtbaar is in het voor- en najaar. In de zomer staat die droog.

img_5555

Bovenop genoten we van mooie uitzichten en een lunch boven. Brrr, het was wel erg koud.

img_5667

Op de tweede dag besloten we een deel van de ‘Mist trail’ te doen, deze hadden we al een keer in de zomer volledig gedaan. Raad maar eens waarom de wandeling zo heet 😉 Je loopt hier langs de Nevada en Vernal Falls af. Super mooie wandeling die de steile en lange klim meer dan waard is. Trek een dag uit om de Mist trail helemaal te doen en loop terug via de John Muir trail.

img_5678

Nog een paar foto’s maken van de regenboog.

img_5909

Na Yosemite reden we door naar het noorden en kwamen we onder andere bij Mount Hood, helaas een beetje in de wolken.

IMG_5875img_5896

Verder maakten we een stop bij Crater Lake, waar nog ontzettend veel sneeuw lag begin mei.

img_6023

Wat we ook graag wilden zien deze reis was Olympic National Park. Die hebben we ooit moeten schrappen, omdat we er geen tijd voor hadden. Deze vakantie hadden we er dus voor gezorgd dat we hier een aantal dagen zouden zijn.

img_6149

Woeste stranden …

IMG_6074

maar ook magische wouden en …

img_6196

prachtige meren.

img_6119

Of helemaal op de berg genieten van prachtige vergezichten, behalve als de wolken er voor zitten. Een dag later reden we terug toen het weer een stuk beter was.

img_6254img_5776img_6267img_6278

We eindigden onze reis in Seattle en vlogen na twee weken weer terug naar huis.

In oktober vlogen we weer terug naar de Verenigde Staten voor een weekje Florida, maar hier laat ik volgende week meer over zien. Anders werd dit artikel wel erg lang.

Hier lees je het tweede deel van Mijn Amerika 2016!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

 • Wat een mooi avontuur zeg met prachtige foto’s !

  Ik heb ervan genoten .
  Dank je wel.

  Fijne 2e Kerstdag
  en een
  Wonderbaarlijk ,
  Gezond,
  Schitterend en
  Prachtig 2017

  Vooral een Gezellige en Veilige Jaarwisseling !!!

  GENIET van jullie zwangerschap.

  Groetjes,
  Rolanda

  Reageer
 • Wat een heerlijk land is het toch! En wat een gave foto’s van San Francisco joh, maakt deze toffe stad nog net ietsje mooier!

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *