Met een dreumes door Amerika reizen

Met een dreumes door Amerika reizen

Je wilt door Amerika gaan reizen je dreumes, maar eigenlijk heb je nog superveel vragen. Om die reden gaf ik je tijdens mijn reis de kans om mij via Instagram stories vragen te stellen over de reis. De intentie was dat ik direct na de reis een Q&A zou opnemen, maar zoals je al kunt zien is dat niet helemaal gelukt. Het begin werd ooit gemaakt, maarrr… Zoë werd wakker, wilde niet meer slapen en het gevolg is dat ik maanden later jullie vragen via deze blog beantwoord. Minder spannend, maar nu kun je ze tenminste rustig op je gemak lezen en daar houden we uiteindelijk ook wel van, toch? Geen uitstelgedrag meer, want hieronder lees je de vragen en antwoorden over onze reis met een dreumes door zuidwest Amerika.

Valt het reizen door Amerika met een dreumes (Zoë) mee of tegen?

Deze vraag werd vaak gesteld. Ik heb dus zo’n vermoeden dat je denkt dat het heel zwaar en moeilijk is. Een gedachte die ik zo graag wil doorbreken voor je. Je weet eigenlijk het antwoord al, want of iets mee of tegen valt hangt af van je eigen instelling. 

In de winter van 2017 gingen wij met Zoë voor het eerst naar de Verenigde Staten (in de buik telt even niet mee). Nicky’s moeder ging ook mee, want we hadden ook een week Orlando gepland en we wilden graag enkele attractieparken met z’n tweetjes doen. Onze instelling voor de eerste verre reis met baby was dat we dit gingen rocken. We hebben immers altijd geroepen dat je ook met een baby gewoon kunt reizen door Amerika zoals wij gewend waren. En dat kan zeker, maar je moet wel je verwachtingspatroon bijstellen. Ik ga niet zeggen dat deze betreffende reis tegenviel, in tegendeel zelfs, maar we hebben er wel heel veel van geleerd. Hierdoor viel onze reis met Zoë door het zuidwesten, zonder hulp van een schoonmoeder, hartstikke mee. Het was gewoon geweldig en mega relaxed! 

Natuurlijk kan ik achteraf zeggen dat ik het jammer vind dat we omwille van Zoë’s ritme bepaalde dingen niet hebben gedaan, maar dat hadden we ook verwacht en daar onze reis op aangepast.

Het geheim? Wees je ervan bewust dat je niet alles kunt of gaat doen wat je wilt. Je tempo ligt vele malen lager dan zonder kind. En een kind, in welke levensfase dan ook, is gewoon een individu met alles wat daarbij hoort. Om de dreumesfase als voorbeeld te nemen: ja kindje gaat niet altijd slapen wanneer jij dat wilt en valt juist in slaap als je dat niet wilt. Tja, dat is het leven en dat is op reis niet heel anders. 

Met een dreumes in Yosemite

Hoeveel kost zo’n prachtige reis inclusief alles ongeveer?

Nog zo’n veelgestelde vraag en dat snap ik helemaal. Je wilt weten wat iets kost, want geld is interessant en een leuk gespreksonderwerp. Helemaal fijn dat ik niet moeilijk doe over die financiën. Je leest daarom via deze link wat onze reis en alles wat daarbij kwam kijken ons gekost heeft. Ben je verrast?

Update: in 2019 gingen we weer op reis en de kosten daarvan zijn wat beter bijgehouden en terug te vinden door hier te klikken.

Trekt Zoë de hitte een beetje?

Nog een vraag die vaker is gesteld.

Reizen door zuidwest Amerika betekent dat de temperaturen flink op kunnen lopen. Ondanks dat wij er in september waren hadden we nog steeds met temperaturen tussen de 30°C en 50°C te maken. Vooral in Death Valley was lang buiten zijn geen optie. Dat is dan ook precies het antwoord. Als het (te) heet was vermeden we lange tijd in de zon. We zorgden dat we op het heetst van de dag zoveel mogelijk de schaduw opzochten, ons in de auto met airco begaven, konden afkoelen in het zwembad of deden uitrusten op een andere koele plek.

Op dagen dat we de hele dag waren aan het wandelen zat Zoë in een framedrager met zonneklep en UPF50 bescherming. Daarnaast smeerden we haar in, droeg ze een pet en een zonnebril én lieten we haar regelmatig drinken. Zover wij weten heeft zij geen last gehad van de hitte. Dus ja, Zoë trok die hitte prima. Gelukkig hadden we ook voldoende locaties tijdens onze reis waar het niet warmer dan 25°C werd. In Bryce Canyon koelde het ’s nachts zelfs af tot aan het vriespunt!

Hebben jullie alle overnachtingen en activiteiten van tevoren geboekt of vastgelegd?

Wij boeken al jaren al onze overnachtingen vooraf. Ik help niet voor niets anderen met het plannen van een rondreis door Amerika. I love it! Wij doen dit dus niet op de bonnefooi. Ten eerste, ik wil graag vooraf weten waar ik verblijf zodat ik daar zoveel mogelijk invloed op kan hebben. Dit voorkomt dat ik noodgedwongen in een hotel moet slapen die niet voldoet aan mijn standaarden. Dat klinkt heel elitair – wat het absoluut niet is – maar ik heb graag die controle en sta niet graag voor onverwachte negatieve verrassingen. Het idee dat ik uit nood op een parkeerplaats van de Wallmart moet slapen is prima met een camper, maar niet in met een huurauto.

Qua activiteiten hangt het van de activiteit af of we het vooraf boeken. Is er veel verschil in prijs als je vroeg boekt, dan kiezen we daar meestal wel voor. Is het een populaire activiteit die snel vol wordt geboekt dan doen we dit ook van tevoren. Mits we zeker weten dat we de activiteit kunnen en willen doen, natuurlijk.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Hoe verdeel je het gewicht tijdens het wandelen en wat neem je mee?

Het is niet helemaal duidelijk of dit zonder of met Zoë is, maar ik gok het laatste. 

Met Zoë:

Nicky draagt Zoë in de framedrager en in de extra ruimte onder het zitje zitten extra luiers, schoon setje kleding, verschoningsmatje, vochtige doekjes, zonnebrand, EHBO-kitje en snacks.  Ik droeg dan 100 5-6 liter water en al ons eten. Verder namen we ook altijd onze telefoons, systeemcamera met twee lenzen en Gorillapod mee.

Zonder Zoë:

Ieder een rugzak en dan een verdeling van drinken, eten en andere benodigdheden verdeeld over die rugzakken. Vroeger namen we als zwaargewicht een spiegelreflex camera mee, die droeg Nicky altijd.

Wat is het beste reistempo en reismethode (auto of camper) voor het reizen door Amerika met een dreumes?

Ik kan niet oordelen over welke reismethode (auto of camper) het beste is, want wij hebben alleen ervaring met een huurauto van accommodatie naar accommodatie. Bovendien geloof ik er niet in dat het een beter is dan het andere, omdat het een persoonlijke kwestie is.

Wat betreft het reistempo is rustig aan doen het belangrijkste. Tenzij het een overnachting als pitstop is, zou ik altijd meerdere nachten voor verblijf aanraden. Anders ben je de meeste tijd alleen maar onderweg. Gun jezelf de tijd om dingen echt te zien en te ontdekken. Het hangt per locatie af wat het beste is, maar twee nachten verblijven op een plek waar je ook activiteiten wilt ondernemen is met een baby of kind geen luxe maar een must.

Wat eet Zoë in Amerika?

Een hele leuk vraag. Hierover staat een uitgebreid artikel in de steigers. Zodra het artikel er is komt een link daar naartoe zeker in deze Q&A. Ondertussen kun je er in dit artikel al het een en ander over lezen.

Heeft Zoë lang last gehad van de jetlag? (Zowel heen- als terugreis?)

Ja en nee. Het viel dit keer reuze mee. Bekijk deze vlog waarin ik in het begin vertel over Zoë's jetlag tijdens de reis.

Ook voor een jetlag geldt dat je eigen instelling en hoe je met de jetlag omgaat invloed heeft op hoe erg je kinderen er "last" van hebben. Ik schreef er al eens over en dat lees je via deze link terug.

Plan je Zoë's slaapjes of slaapt ze vanzelf? (Hoe doen jullie dat met Zoë's ritme? )

Wij planden Zoë's slaapjes niet, maar probeerden wel rekening te houden met wanneer zij ongeveer zou slapen. Met 16 maanden had Zoë alleen nog een middagslaapje en omdat ze niet liep (en dus niet veel energie verbruikte) was die meestal maar een uurtje. Zij sliep bijna standaard na de lunch, maar het kwam ook vaak genoeg voor dat ze voor de lunch in slaap viel en dan lieten we dat zo. Ze sliep in de middag meestal in de framedrager, autostoel, draagzak of buggy, aangezien we overdag bijna altijd op pad waren.

Jullie hebben gekozen voor huurauto en hotels. Ook wel eens nagedacht over een camper? Bevalt het hotelleven met Zoë?

Klopt. Wij denken sinds kort na over een camper en hebben er ook zeker van tevoren over nagedacht. Kort gezegd wegen de nadelen van een camper zwaarder dan die van een huurauto en dat is onze persoonlijke opvatting. In de toekomst kan dit mogelijk verschuiven, maar misschien ook niet. Het hotelleven met Zoë bevalt dus prima. Ze heeft immers haar eigen Deryan slaaptentje. Het enige nadeel is het in- en uitpakken en dat je afhankelijk bent van de voorzieningen per accommodatie - wel/geen koelkast. Natuurlijk proberen we op dat laatste met het boeken wel te letten.

Hoe lang lopen jullie met Zoë in de framedrager? Vind zij het oké en wordt ze weleens onrustig?

We hebben wandelingen van 1 uur en wandelingen van 4-5 uur gedaan. Natuurlijk met pauzes. Zoë vond het tot nu toe prima. Ze heeft het altijd fijn gevonden om door ons meegesleept te worden. Geen onrust, maar ik verwacht nu ze ouder wordt dat we vast wel eens uitgedaagd gaan worden.

Hoe slaapt Zoë in het vliegtuig en hoe entertain je haar?

Slapen in het vliegtuig was op de heenweg een dingetje, maar de draagzak doet wonderen en ook de Deryan Air Traveler (een opblaasbaar matrasje) heeft wonderen gedaan tijdens onze vlucht naar Los Angeles. Op de terugweg hadden we een nachtvlucht en heeft Zoë de hele vlucht na het avondeten op de grond op en onder een kleedje geslapen. Dat was heel fijn kan ik je zeggen 😉

Qua entertainen doen we niet veel moeite. We zorgen voor aantrekkelijk speelgoed en verder is de reis zelf al spannend genoeg met al die mensen. Op schoot samen een filmpje kijken doen we ook, maar net zoals thuis is de schermtijd beperkt.

Wanneer staat de volgende trip op de planning?

Wij gaan aan het einde van de zomer weer naar Amerika. In het voorjaar gaan we naar Oostenrijk. Je leest er meer over via deze link.

Meer weten over het reizen met een baby, dreumes of peuter door Amerika?

Met méér dan 10 jaar ervaring met het reizen door Amerika en het reizen met onze dochter naar Amerika als baby, dreumes en peuter heb ik inmiddels heel wat ervaring op zak. Informeer dan ook vrijblijvend hoe ik jou en jouw gezin kan helpen jullie droomreis door Amerika werkelijkheid te maken.

Extra: Wat zou je aanraden aan een jong koppel voor een eerste keer Yosemite met een verblijf van 3 nachten?

Deze vraag kreeg ik ook binnen en daar heb ik een apart artikel over geschreven.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

door amerika reizen met een dreumes
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *