Merveilleux gebakjes

IMG_5013

Ik ben benieuwd wie de merveilleux kent, want als je weet wat het is dan weet je dat dit geen typische merveilleux gebakjes zijn. Dat klopt, want ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Soms kom je dingen tegen – in het echt, op televisie, op het internet of in een tijdschrift – en dan zeg je tegen jezelf: dit ga ik maken. Laat deze gebakjes daar nou net geen voorbeeld van zijn, haha. Ik werd er op gewezen door Nicky, die ze natuurlijk tegen was gekomen in zijn favoriete Belgische kookprogramma Dagelijkse Kost. Ik was het met hem eens dat ik dit wel kon maken, maar ik wist ook direct dat ik het compleet anders wilde doen. 

Al een half jaar ligt er een grote doos felkleurige sprinkles uit Amerika op mij te wachten en ik wist dat deze gebakjes gemaakt waren voor sprinkles. Helaas had ik geen kersen in huis waardoor mijn ‘cherry on the cake’ werd vervangen door blauwe besjes. Volgende keer beter. Oh, en dat ze schots en scheef zijn is juist de charme van dit gebakje. Ik kon mij er ook niet echt druk om maken, want de smaak maakt alles goed. Had ik al gezegd dat merveilleux gebakjes zijn van slagroom, mascarpone en een vulling, zoals in mijn geval een stukje cake. Dit is zo’n gebakje dat je moet maken om te weten wat het is en hoe het smaakt. Om eerlijk te zijn had ik er nog nooit van gehoord en waarschijnlijk geldt dit voor meerdere, dus laten we maar gewoon aan de slag gaan.

IMG_5026

Merveilleux gebakjes

(6-8 stuks, afhankelijk van grootte)

Ingrediënten
Bereiding
 1. Bereid eerst de meringue. Doe de meringue in een spuitzak en spuit platte rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd de spuitmond zo dicht mogelijk tegen het bakpapier aan om te voorkomen dat je rondjes te dik worden. Spuit een even aantal rondjes.
 2. Bak de meringue volgens het recept af en laat afkoelen. Het maken van de meringue kan een dag van te voren. Hetzelfde geldt voor de cake, als je besluit deze zelf te maken.
 3. Voor een simpele vanillecake volg je dit recept. Bak de cake af volgens het recept en laat afkoelen.
 4. Doe de mascarpone in een mengkom en mix deze kort los en romig. Voeg de slagroom en de suiker toe en mix tot een stevige slagroom. Zet de slagroom weg in de koelkast terwijl je de voorbereidingen treft.
 5. Snijd de cake in dikke plakken en gebruik een uitsteker om er rondjes uit te steken die iets kleiner zijn dan de platte meringue rondjes.
 6. Neem een platte schaal en gooi hier een goede laag sprinkles of hagelslag op.
 7. Haal de slagroom uit de koelkast en doe een stervormige spuitmond in een spuitzak. Vul de spuitzak met de slagroom.
 8. Neem steeds twee rondjes meringue van ongeveer dezelfde grootte. Spuit een toefje slagroom op een meringue en duw hier het stukje cake in.
 9. Spuit vervolgens wat slagroom op de cake en duw het tweede stukje meringue, met de vlakke kant naar boven, op de cake. Je hebt nu een sandwich van meringue.
 10. Neem de meringue sandwich in je hand en vul de zijkanten op met slagroom. Strijk glad met een klein paletmes en rol het gebakje door de sprinkles of hagelslag, tot de zijkanten volledig bedekt zijn. Plaats het gebakje direct op een serveerschaal.
 11. Spuit een toef slagroom op de bovenkant van het gebakje en maak af met een stukje fruit en eventueel nog meer sprinkles.
 12. Herhaal het bouwen van dit gebakje tot één van de ingrediënten op is. Afhankelijk van de grootte van de gebakjes zou je er minstens 6 uit kunnen halen.

Ik wilde eigenlijk duidelijke stap voor stap foto’s maken, maar dat ben ik ergens toch gewoon vergeten om te doen. Gelukkig kun je het filmpje van Dagelijkse Kost bekijken en kun je zien hoe je zo’n gebakje bouwt. De conclusie: makkelijker dan je denkt.

Als je ook aan de slag gaat met mijn versie van een merveilleux dan zie ik dat graag terug op Facebook of Instagram #cakejevaneigendeeg. Ik kijk uit naar jouw vermeilleux gebakjes.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *