Meer Meesterlijk Brood (deel 2)

IMG_2061

De aankondiging voor een vervolg op Meesterlijk Brood werd al gedaan in het bakboek zelf. Het is daarom ook niet heel verrassend dat er nog geen jaar later een vervolg verschijnt, namelijk Meer Meesterlijk Brood. Een artikel waarin ik het eerste deel bespreek vind je hier. Vandaag ga ik jullie echter een kijkje geven in het nieuwe boek van Ròbert van Beckhoven, bekend als jurylid van Heel Holland Bakt en Meester Boulanger. Als iemand lekker brood kan bakken en weet hoe het moet dan is het Ròbert. Dat heb ik vorig jaar wel geleerd in de korte workshop die hij ter ere van zijn eerste boek gaf.

Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken. Het begint met de basis. Waar hij in deel 1 voornamelijk aandacht had besteed aan de technieken lees je in dit hoofdstuk meer over de ingrediënten. Het is dus echt een aanvulling op deel 1, maar in het onderdeel Begrippen en Technieken wordt deze informatie in het kort herhaald. In principe is dit dus ook een op zichzelf staand boek.

IMG_2065

Voordat je echter begint aan het eerste hoofdstuk vertelt Ròbert iets over het boek. Wat zo kenmerkend was aan het eerste deel zie je ook direct weer terug in dit boek. Het boek is duidelijk, rechtlijnig en gestructureerd en net als bij een schoolboek begin je met de theorie en daarna komt de praktijk. Om even mijn eigen woorden te herhalen.

Voordat je begint met bakken zul je even moeten lezen en dan bedoel ik niet alleen maar het recept. Het is echt een bakboek waar je iets van kunt leren. Met andere woorden Ròbert wilt ons heel graag iets leren.

IMG_2066IMG_2064

Ik vind de uitgebreide stappenplannen met foto’s heel erg fijn. Nog nooit zo uitgebreid gezien hoe je een worstenbroodje maakt. Heel erg interessant, maar ook ontzettend duidelijk.

IMG_2067IMG_2063

Het bakboek bestaat volledig uit recepten voor speciale broden. Wil je eerst de basisbroden leren bakken dan raad ik je aan om deel 1 te kopen, of gewoon beide. De recepten zijn voor broden die ik niet iedere dag zou bakken, maar wel op die speciale momenten. Als je wilt leren hoe je het beste brood kunt bakken dan raad ik je aan om gewoon voor het eerste deel te gaan. Eenmaal bekend met brood bakken is het zeker interessant om dit tweede deel te kopen en jezelf uit te dagen met dit tweede deel.

IMG_2062

Koop het boek niet als je mooie glossy foto’s wilt zien van broden, want dit boek koop je vanwege het feit dat het jou iets leert. Niet om een mooi plaatje te verkopen, het gaat echt om de inhoud. Dit boek is eigenlijk gewoon gelijk aan deel 1 qua ‘look, touch and feel’. Zoals ik over Meesterlijk Brood schreef:

Verwacht verder geen kleurenspektakel op iedere pagina, want broden zijn meestal goudbruin van kleur en dat is ook de heersende kleur in het boek. Brood is eenvoudig, maar wanneer goed bereid ontzettend lekker en dat komt over in Meesterlijk Brood. Geen poespas, gewoon goed brood.

Meestelijk Brood is een boek dat je koopt om de inhoud en om de uitdaging om lekker brood te bakken aan te gaan. Ik ben in ieder geval onder de indruk en dat trouwens voor een aangenaam prijsje, al zeg ik het zelf.

Hetzelfde geldt voor Meer Meesterlijk Brood.

Titel: Meer Meesterlijk Brood 
Auteurs: Ròbert van Beckhoven 
Uitvoering: Hardcover, 176 pagina's 
Prijs: € 20,00 
Bestellen: Bol.com

Heb jij het eerste deel al in huis?

Liefs Lian


		
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *