Makkelijke aardbeientaartjes met cream cheese

Vandaag wil ik laten zien dat je met restjes prima kunt bakken. Mocht je geen restjes hebben, maar wel deze makkelijke aardbeientaartjes met cream cheese willen maken dan kan dat natuurlijk ook. De basis bestaat namelijk uit losse recepten die je eenvoudig kunt maken en kunt gebruiken voor deze taartjes. Als je dat doet, dan heb je in ieder geval genoeg taartjes om al je familie, vrienden en collega’s mee blij te maken. Het leuke van deze taartjes is dat ze perfect passen bij het seizoen en het naderende warmere weer. Als je deze taartjes serveert dan schijnt het zonnetje direct op je bord. Ze zijn lekker zoet, fris en knapperig tegelijk. 

Zoals ik al begon maakte ik deze aardbeientaartjes met cream cheese van allerlei restjes die ik over had van andere baksels. Daarmee wil ik laten zien dat weggooien van overtollig deeg of frosting zonde is. Met een beetje vers fruit kom je al een heel eind om die restjes op te maken en er extra van te genieten.

Ik gebruikte restjes die in mijn vriezer en/of koelkast lagen en die ik dus extra bewaard had om er nog iets mee te maken. Het worde dan een verwennerij die je op ieder moment voor jezelf kunt maken. Deze aardbeientaartjes met cream cheese zijn in ieder geval ontzettend snel gemaakt als alle ingrediënten al klaar liggen.

Aardbeientaartjes met cream cheese
Ingrediënten
Bereiding
 1. Bereid het appeltaartdeeg volgens recept. Je kunt resterend appeltaartdeeg invriezen om later weer te gebruiken of je kunt het recept halveren. Dan heb je meer dan voldoende deeg voor minstens 12 taartjes en waarschijnlijk meer.
 2. Vet een muffinblik in en rol het deeg uit. Neem een ronde uitsteker die iets groter is dan de diameter van de muffinvormpjes in het blik.
 3. Duw de deegrondjes in de muffinvormpjes en vorm er kleine taartbodems mee met opstaande rand. Duw goed aan in de randen.
 4. Bak de taartbodempjes in een voorverwarmde oven op 175 °C voor 10 minuten.
 5. Terwijl de taartbodems afkoelen maak je de cream cheese frosting volgens recept.
 6. Vul de taartbodems met de frosting, het recept geeft genoeg om zeker 12-20 van deze taartjes mee te vullen.
 7. Ontkroon en was de aardbeien en snijd ze in stukjes of schijfjes. Duw deze in de frosting en klaar zijn je taartjes.

Natuurlijk maakte ik deze aardbeientaartjes met cream cheese frosting aangezien ik het mijn restjes waren. Je bent echter sneller klaar als je gewoon cream cheese losklopt met een beetje suiker. Een stuk minder zoet en net zo lekker.

Mocht je echter dit soort ingrediënten (deeg, vullingen en/of frostings) over hebben, weet dan dat je er weer iets nieuws van kunt maken. Appeltaartdeeg leent zich sowieso goed om taartjes mee te maken, dat deed ik eerder al met deze kersentaartjes.

Vandaag gebakken is morgen ervan genieten in de tuin.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

 • Jaaaaa wat stom van me… Ik heb bijna altijd deeg over, maar heb er nooit bij stil gestaan dat je dat prima ergens in kan verwerken. Helemaal top als het ook nog eens zo simpel is… En fruit met cream cheese is sowieso een hemelse combinatie!

  Reageer
  • Dan weet je nu in ieder geval dat je het niet meer hoeft weg te gooien! 😉

   Reageer
 • De combi van apoeltaartdeeg met aardbeien was nog nooit in me opgekomen, maar eigenlijk best logies. Een beetje custardpudding onder de aardbeitjes en daarna een toef van de frosting er boven op is misschien nog stouter….

  Reageer
  • Was ook eerst mijn idee, maar toen dacht ik inderdaad dat het misschien iets te zoet wordt.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *