Magische peach cobbler van wilde perziken

Iets dat ik volgens mij nog nooit in de Verenigde Staten heb gegeten en daarom maar gelijk twee (flinke) stukken heb verorberd om dat in balans te trekken. Ik heb het natuurlijk over de peach cobbler. Dat ik het origineel nog nooit heb gegeten is eigenlijk wel verklaarbaar, want een peach cobbler is een southern treat, oftewel een lekkertje uit het zuiden van de VS. Zo wordt de zuidelijke staat Georgia de Peach State genoemd en hebben ze die bijnaam zelfs officieel eigen gemaakt in 1995. Ondanks dat ik al veel door de VS heb gereisd, heb ik de zuidelijke staten tot op heden links laten liggen. Zo jammer, maar waar. Mijn reisdoel is om binnen nu en vijf jaar daar zeker verandering in te brengen. Ondertussen geniet ik gewoon van deze zelfgemaakte peach cobbler van wilde perziken. Het recept dat ik hieronder deel is misschien een vreemd recept, maar super lekker en hartstikke magisch. Dit wil jij ook!

Magische peach Cobbler van wilde perziken
Ingrediënten
 • 75 gram boter, gesmolten
 • 160 gram bloem
 • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 160 ml melk
 • 1 ei
Voor de perzikenvulling
 • 750 gram wilde perziken (uitgelekte perziken uit blik mag ook)
 • 25 gram fijne kristalsuiker
 • 1 tl kaneel en 1/2 tl nootmuskaat*

* of anderhalve theelepel koek- en speculaaskruiden

Bereiding
 1. Neem een ovenschaal van 20x30cm en giet hier de gesmolten boter in. Verwarm de oven voor op 175 °C hetelucht.
 2. Doe de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en het zout in een kom. Roer goed door tot een geheel.
 3. Voeg de melk en het ei toe en mix met een garde tot een glad beslag, dit duurt niet lang.
 4. Snijd de wilde perziken in partjes en doe in een kom. Voeg de suiker, kaneel en nootmuskaat toe en vermeng met de perziken.
 5. Over de gesmolten boter giet je gelijkmatig het beslag, zodat het enigszins verdeeld is over de bodem.
 6. Over het beslag verdeel je de perziken. Je legt ze op het beslag. Dit is een magische cake, dus de oven doet de rest.
 7. Bak je magische peach cobbler in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Alle perziken zullen nu onder de krokante laag zitten.
 8. Laat kort afkoelen, je zult zien dat de randen loslaten en de laatste restjes bubbelende boter weg zullen gaan.
 9. Snijd terwijl de peach cobbler nog warm is aan en serveer met een bolletje ijs of toef slagroom.

Dit is niet voor niets een magische cake. Als je deze peach cobbler in de oven zet, denk je dat het nooit iets kan worden. Toch krijg je hiermee een hele lekkere cobbler en jij bent natuurlijk vrij om het fruit te vervangen door ander fruit, maar met wilde perziken is wel erg lekker!

Het recept voor deze peach cobbler heb ik gevonden op GeniusKitchen.com en lichtelijk aangepast zodat wij er in Nederland ook van kunnen smullen. Oh, en zij hebben het recept weer van het Salt Lick Bbq restaurant in Austin, Texas 😉 Wie had het wiel ook alweer uitgevonden? 😉

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *