Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Maak je eigen sprinkle medley

IMG_3960

Oké, oké … vele van jullie zijn misschien nog bezig met Sinterklaas, maar dat weerhoudt mij er niet van om alvast iets te delen voor Kerstmis. Eigenlijk is het niet eens voor Kerstmis specifiek, maar kan het allerlei thema’s omvatten. Zoals ik in dit artikel vertelde ben ik helemaal dol op de Sprinkle Shop van Sweetapolita. Wat een ontzettend mooie sprinkles. Maar stiekem dacht ik dat je iets vergelijkbaars zelf ook zou moeten kunnen maken. Het is zo ontzettend leuk om te doen en daarna kun je er nog een keer van genieten door er jouw mooiste taart mee te versieren.

Rosie van Sweetapolita noemt haar sprinkle combinaties ‘medleys’ en dat heb ik voor het gemak even overgenomen. Een ‘medley’ is immers een mix van iets, in dit geval sprinkles. Vandaag laat ik vooral zien dat het makkelijk zelf kan, maar ik vertel je ook hoe je dat nu het beste kunt aanpakken. Daarnaast hoop ik je met mijn foto’s al voldoende te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Want hoe leuk is het om van dit soort sprinkle medleys te krijgen of juist weg te geven, in deze feestmaand?

IMG_3943

Voordat je begint moet je je in ieder geval realiseren dat de sprinkles die je doorgaans in Nederland kunt kopen niet heel fel of contrastrijk van kleur zijn. Daarom is het wel fijn om naast je ‘goedkopere’ sprinkles uit de supermarkt of gekocht bij de Xenos, ook wat sprinkles van bijvoorbeeld Wilton (Amerikaans) in je voorraad te hebben. Hoe meer verschillende sprinkles je al bezit hoe beter je jouw eigen medley kunt maken. Hier komen de tips in willekeurige volgorde:

 1. Zorg dat je verschillende type sprinkles hebt.
  • Parels
  • Staafjes
  • Confetti (gewone rondjes, sterretjes, kerstboompjes, sneeuwvlokjes, hartjes)
  • Gekleure suiker
  • Maar ook sprinkles van groot en klein (haast mini) formaat.
 2. Zorg voor contrast.
  • Een sprinkle medley bestaande uit één dezelfde kleur springt niet in het oog.
  • Dat betekent niet dat je per sé een ratjetoe aan kleuren moet hebben, alhoewel dat ook leuk staat.
  • Ton sur ton kan dus ook (zie mijn sneeuwwitte medley met gouden parels).
  • Contrast kan ook in vorm (zie tip 1).
 3. Begin met kleine hoeveelheden.
  • Het is juist leuk om te experimenteren, maar je wilt niet per ongeluk een ‘lelijke’ mix maken en dat je dan al je losse sprinkles met een pincet uit moet sorteren.
  • Zet schaaltjes klaar en werk met theelepel hoeveelheden.
  • Van sommige sprinkles moet je naar verhouding iets meer toevoegen dan andere.
 4. Kies een thema.
  • Ik koos voor kerst, maar het kan ook iets anders zijn.
  • Een thema kan ook gewoon een kleur zijn, zoek dus allemaal sprinkles in bijna dezelfde kleur.

IMG_3951IMG_3954

Als je jouw eigen gemaakte sprinkle medleys dan gaat weggeven moet je wel een leuke naam bedenken. Doe ze vervolgens in een mooi zakje óf potje en plak of hang er een label aan met daarop de verzonnen naam. Wat dacht je van ‘Electric Christmas’ voor die met de kerstboompjes op de eerste foto?

Ondanks dat je ze niet allemaal scherp ziet en sommige in het echt nog vele malen leuker zijn stel ik de moeilijke vraag: Welke vind jij het mooist? Én, wat voor naam zou je die medley dan geven? Als jij denkt dat er een leuke sprinkle medley voor jou bij zit én je verzint een originele bijpassende naam … dan kies ik misschien wel de leukste uit en krijg je die sprinkle medley toegestuurd 😉

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

12 Reacties

 • Nooit aan gedacht!! Wat slim!! Ik vind de groene met turquise balletjes super mooi! (duh, lievelingskleur)

  Reageer
 • Dag Lian,

  Wat een leuk artikel!
  Je leukste sprinkles vind ik die met de kerstboompjes. Die zou ik ‘Merry Sprinkles’ noemen! ?
  Die zouden ook super goed bij de gingerbread huisjes passen die ik volgende week ga maken.

  Liefs Bapke

  Reageer
 • Hoi,

  Wat een super idee vind ik dit!
  Ik hou wel van kleuren in het extreem hihi
  Je 2e kleurrijke potje zou ik: ” Rainbow craving” noemen 😀

  Reageer
 • Wat ontzettend leuk zeg, ik word hier helemaal blij van 🙂
  Ik dacht voor de grijze/witte mix: ‘You Rock Sprinkles’…

  Groet,
  Sylvia

  Reageer
 • Oh dat ziet er leuk uit! Stukken leuker dan alleen maar 1 soort sprinkles! Ik krijg met die kerst echt een heerlijk winters gevoel, heb nu gelijk zin om aan de gang te gaan!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *