Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Limoenkoekjes

Limoenkoekjes

Dit koekje is zo lekker, zo zomers, zo zacht, zo zoet, zo alles wat ik van een koekje wens. Het is een simpel suikerkoekje met een twist. Het geheim is limoen, zomerser kan het dus niet.

Deze koekjes zijn zo lekker, dat ik je van harte uitnodig om ze nu te gaan maken. De zomer komt langzaam op gang, maar met deze koekjes haal je ‘m super snel in huis. Het recept dat ik heb gebruikt komt van My Baking Addiction. Ik ben alleen geen fan van kokos, waardoor ik dat ingrediënt achterwege heb gelaten. Check het originele recept wanneer je hier wel van houdt.

Limoen suikerkoekjes

(45-50 stuks)

Ingrediënten:

  • 2 3/4 cup bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 115 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 2 cups fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille extract
  • rasp van 2 kleine limoenen of 1 grote limoen
  • 3 el limoensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer het bloem, baksoda, bakpoeder en zout samen in een kom.
  3. Mix de boter en 1 1/2 cup van het suiker tot een romige massa, ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg het ei, de vanille, de limoen rasp en sap toe aan het botermengsel en mix totdat alles met elkaar vermengd is.
  5. Voeg langzaam het bloemmengsel toe totdat al het bloem is opgenomen in het deeg.
  6. Draai kleine balletjes van het deeg ter grootte van een theelepel. De overige 1/2 cup suiker doe je in een diep bord en rol hier je balletjes deeg doorheen.
  7. Plaats de besuikerde deegballetjes 3-4 cm van elkaar af op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 8 minuten af, laat 2 minuten afkoelen op de bakplaat om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.

Ik heb gekozen om kleine koekjes te maken, maar wetend hoe ver je kunt gaan met de grootte van koekjes kun je deze dus ook zeker groter maken. Het aantal stuks neemt dan natuurlijk wel af.

Neem voor grotere balletjes een iets langere baktijd, zo’n 10 minuten. De koekjes moeten nog lekker zacht en smeuïg zijn van binnen. Geniet ervan!

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

4 Reacties

  • Pingback: Snickerdoodles! Het koekje voor onderweg | Cakeje Van Eigen Deeg
  • Heerlijk ! en de oreocheesecakejes staan in de koelkast, dus die moet ik nog proeven. Saskia.

    Reageer
  • Een cup hoeveel gram is dat. Ik maak altijd recepten waar alles op staat met gram of thee lepel dat is iets makkelijker.

    Groetjes Nicole

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!