Limoen curd

IMG_0045

Een paar weken geleden kreeg ik een verspakket in huis vanwege een samenwerking met een onderneming uit mijn eigen regio. Hier zaten onder andere limoenen in en daar kon ik niets anders mee doen dan aan de slag voor een zoete verwerking. Ik wilde al heel lang weer eens lemon curd maken en ik was benieuwd of dit ook met limoenen kon. Ik maakte dus lime curd oftewel in het Nederlands limoen curd. Ik vind het echt een wereldrecept en het is zo breed toepasbaar, maar gewoon direct uit de pot eten is ook erg lekker.

Na het maken van de foto’s kon ik namelijk niet ophouden met het aflikken van de lepel. Ik werd weer herinnerd aan hoe lekker ik lemon curd vond, maar limoen curd vind ik nu ook helemaal geweldig. Zeker met de zomer op komst. Ik raad je aan alvast een pot te maken, want ik deel binnenkort een vervolgreceptje waar je deze limoen curd voor nodig zult hebben.

IMG_0054

Limoen curd

(+/- 450 ml)

Ingrediënten

 • 60 gr ongezouten roomboter
 • 3 biologische eieren
 • 3/4 cup fijne kristalsuiker
 • snufje zout
 • 1/2 cup versgeperste limoensap
 • rasp van 1 of 2 kleine limoen(en)

Bereiding

 1. Snijd de boter in kleine blokjes en zet aan de kant. Zet ook alvast één of meerdere volledig schoongemaakte glazen potjes klaar.
 2. Doe de eieren, suiker, zout, limoensap en rasp in een middelgrote steelpannetje en roer de ingrediënten met een garde samen tot een glad mengsel.
 3. Verwarm op een laag vuur terwijl je constant blijft roeren met een houten lepel of spatel. Blijf roeren totdat de eieren gaan stollen en de limoen curd dikker begint te worden. Dit duur ongeveer 5 minuten, heb geduld als het niet meteen dik wordt.
 4. Zet het vuur helemaal laag en voeg de blokjes boter toe. Met een garde roer je de limoen curd glad en haal dan de pan van het vuur.
 5. Doe de curd in een glazen pot en sluit de deksel af. Zet de pot op de kop en laat afkoelen, zo zuigt deze zich vacuüm.
 6. Wanneer de curd kamertemperatuur heeft bereikt kan deze rechtop in de koelkast bewaard worden. De curd is een weekje houdbaar in de koelkast.

Met deze curd kun je taarten, cakes en cupcakes vullen. Of smeer het op scones, beschuit of toast. Als ik een ding weet is dat limoen curd, dit geldt ook voor de originele lemon curd, altijd lekker is. Zoals ik zeg zal ik vlak voor Moederdag een geweldig simpel, maar heerlijk ontbijtrecept met jullie delen waar je deze curd erg goed voor kunt gebruiken.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *