Limoen curd croissant rolletjes

IMG_0156

Ik krijg direct weer honger als ik deze foto’s zie en ik zal dan ook meteen verklappen dat dit een onwijs makkelijk recept is. Blijf dus vooral lezen hoe jij jouw moeder, jezelf (zou ik gewoon doen) of wie dan ook kunt verrassen met deze frisse limoen curd croissant rolletjes.

IMG_0139

Ik was een beetje over enthousiast geworden met het maken van foto’s. Deze (d)rolletjes waren dan ook zo leuk om te fotograferen. Om deze croissant rolletjes te maken heb je curd nodig. Dat kan door deze frisse limoen curd te maken – het kost je maar een kwartiertje. Of je koopt kant-en-klare lemon curd in de grotere supermarkten.

IMG_0154

Limoen curd croissant rolletjes

(8 stuks)

Extra benodigdheden

 • papieren cupcakevormpjes
 • muffin bakplaat
 • bloem

Ingrediënten

IMG_0102IMG_0111

Bereiding

 1. Verwijder de verpakking van de petit pains en leg de chocolade staafjes weg. Bestuif je keukenblad met een beetje bloem en rol de lap deeg uit. Snijd met een mesje in gelijke stukken door de kartelrandjes te volgen.
 2. Zet in een bakblik 10 papieren cupcakevormpjes en verwarm de oven voor op 180 °C graden hetelucht (zie verpakking voor andere oventemperaturen).
 3. Besmeer de lapjes deeg voor 3/4 met de limoen curd en rol ze vanuit de korte zijde op, beginnend bij de curd. Je drukt de curd door het rollen namelijk vanzelf naar het uiteinde toe. Zie de foto’s hierboven.
 4. Zet de rolletjes rechtop in een vormpje. Smeer vervolgens de bovenkanten en zichtbare zijkanten in met het ei en strooi en een beetje suiker over heen.
 5. Bak de rolletjes in 15-20 minuten goudbruin.
 6. Laat kort afkoelen op een rooster en serveer warm met een beetje extra limoen curd voor de liefhebber.

IMG_0124

Deze croissant rolletjes waren echt boterzacht en door de limoen curd heerlijk friszoet van smaak. Ideaal voor Moederdag, dacht ik zo. Dit was mijn super makkelijk recept voor limoen curd croissant rolletjes waar ik maar niet op kon wachten om met jullie te delen. Allemaal maken dus!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

7 Reacties

 • Oh superleuk en makkelijk recept!
  Deze ga ik zeker weten maken zondag 🙂
  Bedankt voor het recept.
  Groetjes, Rensina

  Reageer
   • Heerlijk! Lekker simpel om te maken en ze smaken goed.
    Ook de limoencurd voor het eerst gemaakt en deze is ook goed geslaagd.
    Ik heb net toevallig een blogje geplaatst over deze rolletjes met mooie foto’s.
    Heb een linkje naar jou blog toegevoegd! 😉
    Groetjes, Rensina
    mydailyteacup.wordpress.com

    Reageer
    • Ik zag het. Erg leuk om te lezen en dankjewel voor het delen. Ook goed dat je het hebt aangedurfd om de limoencurd te maken. Viel heel erg mee, of niet soms? Het heeft in ieder geval smaakt en dat vind ik altijd goed om te horen.

     Reageer
 • Oh wat een goede combi! En een super leuk idee om dat gewoon in een muffin vormpje te maken:)

  Reageer
 • Pingback: Moederdag! | mydailyteacup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *