Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Limoen amandelcake

IMG_6304

Oei, oei, oei wat was dit een lekkere cake! Zo’n heerlijk lichte cake die jou af en toe verrast met een vleugje limoen en dan die icing waar je je vingers bij doet aflikken. Ik heb voor deze limoen amandelcake het recept van deze vlierbloesemcake iets aangepast en mijn tulbandvorm weer uit de kast getrokken.

De cake ziet er niet alleen hemels uit, maar smaakt er dus ook naar. Daarnaast was dit keer mijn icing oftewel het glazuur wel goed gelukt en dat wilde ik natuurlijk ook even delen.

IMG_6315

Ik weet niet wat het is, maar ik ben de laatste tijd helemaal gek op glazuur. Ik vind dat zo mooi uit zien en het is ook makkelijk. Zelfs met weinig ervaring kun jij de simpelste cake mooi aankleden met een flinke lading glazuur en wat mini sprinkles.

Ik maak deze cake in mijn KitchenAid en dan is ‘ie supersnel klaar. Zo eenvoudig, zo lekker, zo mooi … dit moet je eens gaan maken. Zonder KitchenAid is deze cake ook snel klaar trouwens! Hieronder zoals gewoonlijk het recept.

IMG_6310

Limoen amandelcake

Ingrediënten:

  • 250 gr ongezouten, roomboter
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout

Voor het glazuur

  • 30 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 185-200 gr poedersuiker
  • 4-5 el Belvoir Lime and Lemongrass cordial

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de tulband cakeblik goed in met boter en bestuif vervolgens met bloem.
  2. Mix de boter in een grote kom in enkele minuten luchtig en voeg de suiker toe. Mix de twee ingrediënten samen tot een romig geheel.
  3. Voeg nu één voor één de eieren toe terwijl je tussendoor mixt. Het mengsel kan gaan schiften, maar dat komt helemaal goed. Voeg na het laatste ei ook het sap en de rasp van een limoen toe.
  4. Doe het amandelmeel, bloem, zout en bakpoeder in een kom en roer door elkaar.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer met een deegschraper voorzichtig tot een stevig en glad beslag.
  6. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak goudbruin in 40-45 minuten. Een prikker moet er schoon uit komen.
  7. Laat de cake in de vorm voor 5-10 minuten afkoelen op een rooster. De zijkanten zullen loskomen van het blik. Draai nu de cake voorzichtig om met behulp van een bord. Wanneer de vorm goed is ingevet zal de cake eenvoudig loskomen. Haal de vorm recht omhoog van de cake af. Laat verder afkoelen terwijl je aan de slag gaat met het glazuur.
  8. Om het glazuur te maken voeg je 185 gr van de poedersuiker toe aan de gesmolten boter en meng je het geheel totdat je een kruimelig mengsel krijgt.
  9. Voeg nu 4 el van de siroop toe. Kijk of je de gewenste dikte hebt bereikt. Zo niet, voeg dan bij een te vloeibaar glazuur meer poedersuiker toe en bij een te dik glazuur extra vlierbloesemsiroop.
  10. Schenk het glazuur over de afgekoelde cake en decoreer eventueel met wat sprinkles.

Een mooie en ontzettend lekkere cake die met zijn frisheid zeker past bij het seizoen. Laat het smaken!

Liefs Lian

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

4 Reacties

  • Mmmm, dat wordt een leuke voor de paas-tafel! De belvoir zou ik kunnen vervangen door wat
    Limoen/citroensap of wat limoncello?

    Reageer
    • Inderdaad limoensap of limoncello kan waarschijnlijk ook. Het glazuur kan ook zonder boter worden bereid en is iets makkelijker. Dus een glazuur van alleen poedersuiker en vocht. Laat het smaken, deze cake is erg lekker!

      Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!