De lekkerste en beste brownie recepten

debestelekkerstebrownies

Brownies vind ik altijd wel lekker. Het is haast een zoetigheid waar je mij voor kunt wakker maken, mits het natuurlijk om de lekkerste en beste brownie ooit gaat. Ik heb een poging gedaan de lekkerste en beste brownie recepten voor je uit te zoeken en te verzamelen in dit artikel. Dus was de verzameling cheesecakes niet helemaal jouw ding? Dan hoop ik dat ik je hier blij(er) mee kan maken. Natuurlijk deel ik de lekkerste recepten uit mijn eigen archief, maar ik heb ook het wereldwijde web afgezocht en bij mijn collegabloggers gekeken wat voor lekkers zij op voorraad hebben staan. Bereid je alvast voor op heel veel chocolade.

Deze fudgy Oreo brownies van Nick en Denise zijn een mooie start van deze verzameling. Het lijkt soms alsof alles beter smaakt met Oreo’s, maar ik kan je zeggen dat dit bij brownies wel vaak het geval is.

Maar brownies hoeven niet per sé vol suiker en boter te zitten. Mariette bewijst met haar alles-vrije brownies dat het ook anders kan.

Ikzelf ging ook voor een vegan variant met ongeraffineerde suiker en dit recept is een van mijn populairste brownie recepten op de blog.

Maar alle gekheid op een stokje … brownies moeten eigenlijk gewoon lekker ongezond zijn. Zolang je niet de hele schaal opeet zijn ze zo ongezond nog niet, tenzij je een stukje van deze over-the-top brownietaart eet met een vulling van Praline en een korstje van kruimels.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een recept van een bekende TV-kok, zoals deze donkerbruine fudgy brownies van Annabel Langbein.

Of probeer eens de cheesecake brownies van onze eigen bakker Rutger van den Broek, het recept staat op Culy.nl en vind je in zijn Bakbijbel.

Ik eindig dit artikel met een originele brownievariant, namelijk de browniepizza van (opnieuw) Mariette. Wist je dat op haar blog Zoetrecepten ontzettend veel brownierecepten staan? Volgens mij is zij er net zo dol op als ik.

Wat heeft jouw voorkeur cheesecakes of brownies? Bij mij hangt het ervan af waar ik voor in de stemming ben. Momenteel ben ik echt in de stemming voor fruit, dus ik vind die browniepizza razend aantrekkelijk 🙂 Binnenkort ben ik weer terug met nieuwe recepten, eerst eventjes de examendrukte op mijn werk zien te overleven.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *