Layered chocolade fudge

IMG_4536

Terwijl ik zit te genieten van mijn vakantie heb ik voor jullie een heerlijk stukje chocolade klaargezet. Nadat ik had gezien dat fudge super makkelijk is om zelf te maken besloot ik er voor Valentijnsdag mee aan de slag te gaan. Laat je niet misleiden door het roze laagje, dit is gewoon witte chocolade en smaakt er ook naar. De onderste laag is natuurlijk van pure chocolade en het is een geweldig lekker stukje fudge dat heerlijk weg eet. Liefde gaat door de maag en ik weet zeker dat iedere chocoladeliefhebber deze fudge lekker zal vinden. 

Het bovenste laagje fudge is iets zachter maar dat maakt het juist smeuïger en heerlijk om je tanden in te zetten. Hou je niet van kleurstof of heb je het niet in huis? Laat het dan achterwege en versier gewoon met hartjes sprinkles. Niet voor Valentijnsdag? Laat dan die sprinkles ook maar zitten 😉

IMG_4529

Layered chocolade fudge
Ingrediënten
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 180 gr pure chocolade (70%), in stukken gebroken
 • 150 gr witte chocolade, in stukken gebroken
 • snufje(s) zout
 • roze kleurstof
 • hartjes sprinkles
Bereiding
 1. Neem een vierkante bakblik en bekleed deze met bakpapier. Plak het bakpapier eventueel vast met boter, zodat deze beter blijft zitten.
 2. Doe 125 ml gecondenseerde melk (een half blikje), de pure chocolade en een snufje zout in een steelpannetje met dikke bodem. Laat het geheel al roerende smelten. Zodra alle chocolade gesmolten is giet je de chocolade over in de bakvorm. Verdeel de chocolade met een spatel over de vorm en strijk glad.
 3. Zet de pure chocoladelaag voor minstens een half uur weg in de koelkast.
 4. Na een half uur ga je de witte chocolade met 125 ml gecondenseerde melk en een snufje zout op dezelfde wijze laten smelten als hierboven. Voeg wanneer alles gesmolten is een beetje roze kleurstof toe en roer nog eens goed door.
 5. Haal de vorm met de pure chocoladelaag uit de koelkast en verdeel hier de roze chocoladelaag over. Verdeel nu de hartjes sprinkles over de roze laag en zet het geheel voor een paar uur in de koelkast om goed te laten opstijven.
 6. Snijd de layered chocolade fudge in kleine stukjes en serveer aan de liefde van jouw leven.

Ga jij iets speciaals doen met Valentijnsdag?

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *