Laura’s Bakery Appel-Kaneelcake (met pecannoten)

IMG_7063

Vanaf die eerste keer dat ik door het boek mocht bladeren, ook al was dit destijds nog digitaal en niet de uiteindelijke versie, wist ik dat ik de custard kruimelcake wilde bakken. Toch is er ergens iets misgegaan, want uiteindelijk heb ik Laura’s eigen favoriet gebakken om haar geweldige bakboek met jullie te delen op mijn blog. Ik heb het natuurlijk over Laura’s Basisbakboek dat sinds september in de winkel ligt. Het bakboek van Laura is een prachtig bakboek geworden voor beginners of mensen die op zoek zijn naar goede basisrecepten om eindeloos mee te variëren. Om die laatste reden te benadrukken kon ik het niet laten een eigen twist aan Laura’s favoriete appel-kaneelcake te geven zonder daar het basisrecept voor aan te hoeven passen. 

De titel is eigenlijk een beetje misleidend, want zodra je zelf een cake bakt wordt het natuurlijk jouw cake. En dat is nou het doel van Laura’s bakboek. Als je met haar boek aan de slag gaat tover je de lekkerste baksels eenvoudig tevoorschijn. Ware magie. Haar bakboek heeft in mijn ogen een super praktische indeling. We beginnen met wat basisdingetjes, waaronder de ‘ongeschreven bakregels’, zodat je zonder enige zorgen aan de slag kunt. Het eerste hoofdstuk gaat over vullingen en toppings. Mischien vind je dit raar, maar dat is het helemaal niet. Want zodra je aan de baksels gaat beginnen – ieder hoofdstuk begint met een basisrecept – en Laura jou leert hoe je kunt spelen met dat basisrecept, dan moet er natuurlijk wel een hoofdstuk over vullingen en toppings aan vooraf zijn gegaan zodat je weet waar ze het over heeft. Lange zin, maar je begrijpt mijn punt.

IMG_7057

Zonder verdere fratsen vind ik gewoon dat dit een leuk bakboek is dat je als bakliefhebber in huis moet halen. Niet omdat Laura een oprecht lief mens is en ik haar ken, alhoewel dat twee goede redenen zijn, maar omdat het gewoon een goed en degelijk bakboek is. Misbaksels zijn met dit bakboek verleden tijd.

IMG_7059

Appel-kaneelcake met pecannoten

(25 cm, 12 stuks)

Ingrediënten
 • 200 gr ongezouten roomboter
 • 200 gr fijne kristalsuiker
 • 8 gr vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 200 gr zelfrijzend bakmeel
 • 4 tl kaneel
 • snufje zout
 • 2 Elstar appels
 • 1 el bloem
 • handjevol pecannoten
 • 1 el fijne kaneelsuiker
Bereiding
 1. Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren er een voor een aan toe. Let op: Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
 2. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en het zout toe. Blijf mixen totdat deze ingrediënten volledig zijn opgenomen in het beslag.
 3. Schil nu de appels (1 grote appel is ook voldoende), verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Persoonlijk voegde ik nog wat extra kaneel toe aan de appels. Voeg daarnaast ook een eetlepel bloem toe en roer door totdat alle appelblokjes met een laagje bloem bedekt zijn.
 4. Voeg nu de appelblokjes toe aan het beslag en spatel ze erdoor tot ze gelijkmatig verdeeld zijn.
 5. Hak even snel de pecannoten iets kleiner en stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi de pecannoten over de cake en maak het geheel af met een laagje fijne kaneelsuiker voor een krokant laagje.
 6. Bak de cake gaar in 60 minuten op 175 °C, of zoals ik op 160 °C hetelucht. Test met een prikker of de cake gaar is en laat afkoelen alvorens je de cake uit het cakeblik stort.

Op Laura’s eigen blog vind je nog meer variaties op deze lekkere cake, maar ben je op zoek naar wat meer recepten die niet op haar blog staan dan is haar bakboek de ‘place to be’.

Titel: Laura's Bakery basisbakboek
Auteur: Laura Kieft
Uitvoering: 192 pagina’s (hardcover)
Bestellen: bol.com

Voor de oplettende lezers … houd mijn social media pagina’s – zoals FacebookInstagram of Snapchat – de komende week goed in de gaten, want ik ga twee exemplaren van haar bakboek weggeven aan twee lucky lezers.

Bedankt dat ik het bakboek van mijn lieve vriendinnetje hier met jullie mocht delen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *