Deze lactosevrije cupcakes zijn voor iedereen en wanneer je de suiker vervangt door bijvoorbeeld palmsuiker ook heel geschikt voor mensen met een suiker- en lactosevrij dieet. Daarnaast zijn ze ook veganistisch aangezien er geen eieren of andere dierlijke producten in verwerkt zijn.
Ikzelf heb de cakejes wel gedecoreerd met een botercrème frosting, maar er zijn gelukkig op het internet genoeg suiker- en/of lactosevrije toppings te vinden. Heb je een melkallergie dan zou ik deze cupcakes toppen met een simpele glazuur van poedersuiker en water/citroensap of probeer deze suikervrije kokosfrosting van Blij Zonder Suiker.
Mocht je verder denken dat dit standaard vanille cupcakes zijn, dan heb je het mis … deze cupcakes hebben een lekker Nederlands tintje.
Lactosevrije cupcakes (16 stuks)
Ingrediënten:
- 1/2 cup bloem
- 1 1/2 cup zelfrijzend bakmeel
- 1 cup lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl bak soda
- 1/2 tl zout
- 2-3 tl speculaas kruiden
- 1 tl witte azijn
- 1 tl vanille extract
- 1/3 cup zonnebloem olie
- 1 cup koud/gekoeld water
Methode:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinvorm met cupcake papiertjes.
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix op de laagste stand alles doorelkaar. Mix vervolgens nog één minuut op de hoogste stand, zodat je geen klonten meer in het beslag hebt zitten.
- Vul je cupcake vormpjes voor 2/3 en bak je cupcakes voor ongeveer 20 – 25 minuten tot ze stevig zijn en enigzins meeveren wanneer je er lichtelijk op drukt en/of er een sateprikker schoon uit komt. (Let op: de cupcakes zullen minder snel bruin worden, aangezien er geen eieren inzitten)
- Decoreer je lactosevrije cupcakes naar wens.
Deze cupcakes zijn ook perfect voor die dagen dat je zin hebt in cupcakes maar door omstandigheden geen eieren in huis hebt 🙂 Zo heb ik dit recept namelijk ontdekt!
Liefs Lian
9 Reacties
Oeh lekker!! 🙂
Hoeveel gram is een cup?
In deze link heb ik het een en ander uitgelegd: http://www.cakejevaneigendeeg.nl/amerikaanse-cups-omrekenen-uitgelegd/
Net gemaakt en ze zijn lekker!
Goed om te horen!
Hoi, klopt het dat het beslag heel dun blijft?
Dat durf ik even niet meer te zeggen. Jaren geleden dat ik ze heb gebakken en ik bak veel. Als je je aan de ingrediënten hebt gehouden moet het gewoon kloppen.