Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Kruimel muffins

IMG_5203

Ik heb een aantal muffinrecepten op de blog, maar ik mis het basisrecept waar je altijd vanuit gaat als je gaat varieren. Om die reden ben ik naar mijn basisrecept muffins gaan kijken en heb ik deze aangepast zodat die super makkelijk is geworden om te maken en daarom perfect om met jullie te delen. Maar heel eerlijk, ik vind gewone muffins eigenlijk een beetje saai. Het liefst voeg ik chocolade of fruit toe als vulling. Ik hou van verschillende structuren in mijn baksels, dus ik voegde bij deze vanille muffins een kruimellaag toe. Ik zou zeggen lees het recept, ga aan de slag en bij vragen hoor ik het graag.

IMG_5204

Kruimel muffins

(10-12 stuks)

Ingrediënten
  • 225 gr bloem
  • 175 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • vanille extract
  • 100 gr zachte ongezouten roomboter
voor de kruimellaag
  • 50 gr bloem
  • 25 gr amandelmeel
  • 50 gr koude boter
  • 50 gr fijne suiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en plaats 12 cupcakepapiertjes in een muffinblik.
  2. Doe de droge ingrediënten – bloem, suiker, zout en bakpoeder – in een kom en roer met een garde doorelkaar.
  3. Voeg de melk toe en 2 eieren toe en mix met de garde onder het bloemmengsel.
  4. Voeg de vanill en de zachter boter als laatste toe en mix nogmaals met de garde tot een glad beslag.
  5. Maak de kruimellaag door alle ingrediënten samen te kneden tot een kruimelmengsel.
  6. Vul ieder cupcakepapiertje voor 2/3 en bestrooi eventueel met wat kruimelmengsel.
  7. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin of totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat 5 minuten afkoelen in het muffinblik en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.
  9. De muffins houden afgesloten een klein weekje goed.

Natuurlijk kun je nu heel veel lekkere variaties maken op dit recept. Voeg wat kaneel en stukjes appel toe voor een appeltaart variant. De vullig roer je er altijd op het einde pas in.

Laat even weten via Facebook of Instagram als je ook aan de slag gaat met dit recept. Altijd leuk om jullie variatie en uiteindelijke resultaat te zien ?

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!