Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Kruidige warme chocolademelk

Nu de ‘R’ alweer een tijdje in de maand zit doet een warme mok chocolademelk het altijd goed. Wanneer je thuis warme chocolademelk maakt dan doe je dit al snel door een kop chocomel op te warmen in de magnetron, of door wat melk te koken en toe te voegen aan een papje van cacao en suiker. Wat tegenwoordig echter steeds meer in opkomst is, is warme chocolademelk van echte chocolade. Met andere woorden, een groot stuk chocolade op een stokje en daar giet je dan de hete melk overheen. Even goed roeren en je hebt chocolademelk. Het recept voor deze kruidige warme chocolademelk is op dit principe gebaseerd, maar dan net even anders.

Het recept heb ik gevonden op een van mijn meest favoriete blogs A Beautiful Mess. Zij noemde deze chocolademelk Aztec hot chocolate, maar het komt simpelweg neer op kruidige warme chocolademelk.

Ik heb de warme chocolademelk die ik over had (inclusief de kaneelstokjes) laten afkoelen, een deksel op de pan gedaan en de volgende ochtend opgewarmd in de magnetron, even doorgeroerd en opgedronken. Met andere woorden, dit is een chocolademelk waar je ook een dag later nog van kunt blijven genieten.

Kruidige warme chocolademelk (4-8 personen*)

Ingrediënten:
  • 6 cups halfvolle melk
  • 285 gr pure chocolade, minimaal 70% cacao
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1-2 snufjes chili- of cayennepoeder
  • 8-16 marshmallows
  • 4-8 kaneelstokjes

* Afhankelijk van de grootte van de mok. De helft van het recept is voldoende voor 4 standaard mokken/glazen.

Bereiding:

  1. Doe de melk in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de chocolade toe en breng al roerende aan de kook.
  2. Laat op laag vuur pruttelen totdat alle chocolade is gesmolten. Blijf constant roeren.
  3. Voeg de kaneel en chilipoeder toe.
  4. Verdeel de chocolademelk over de mokken/glazen en voeg 2 marshmallows en 1 kaneelstokje per mok toe.
  5. Serveer direct.

Deze chocolademelk is heerlijk genieten. Ik ben fan!

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *