Kruidige no bake appel-roomtaart repen

Het is alweer eventjes herfst en daarom gooien de meeste thuisbakkers hun oven weer aan, maar wist je dat dit helemaal niet hoeft om een lekker stuk kruidig gebak op tafel te zetten. Ik maakte bijvoorbeeld deze heerlijke no bake appel-roomtaart repen. Dat is niet alleen ontzettend lekker, ook heb je ze snel gemaakt en er geen oven voor nodig. Stapel ze op een mooi bord en je hebt in een oogwenk een knaller van een gebak gepresenteerd aan je gasten. Of eet ze lekker zelf op uit het vuistje. 

Dat je voor deze repen een bakmix nodig hebt, maakt alles alleen maar makkelijker. Dr. Oetker vroeg mij om te laten zien hoe je met een paar simpele handelingen, waardoor het gemak van het pak blijft, een heerlijke no bake taart kunt maken. Ik koos voor de appel-roomtaart, want deze maakte ik al eerder als extra taart naast Zoë’s eerste verjaardagstaart. Iedereen vond het een lekkere no bake taart, dus ik stond te springen om er opnieuw mee aan de slag te gaan. Ik vond het resultaat verrassend anders en erg lekker. Hieronder vertel ik hoe je ze zelf maakt.

Kruidige no bake appel-roomtaart repen

Voor een vierkant bakblik van 20×20 cm

Ingrediënten
 • Dr. Oetker No bake appel-roomtaart bakmix
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 250 ml slagroom
 • 200 ml water
 • 4 grote appels (bijv. Elstar)
 • 15 ml citroensap
 • 2 tl koek- en speculaaskruiden
 • handje pecannoten

Bereiding
 1. Knip een vel bakpapier in twee stroken en leg deze kruislings over de bodem van je vierkante bakblik.
 2. Smelt de boter in een pannetje. Neem van het vuur, voeg de inhoud van het zakje kruimelbodemmix toe en roer door elkaar. Bedek de bodem met 3/4 van de kruimels en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. De rest van de kruimels heb je op het einde weer nodig. Zet je bodem in de koelkast terwijl je verder gaat met het bereiden van de vulling.
 3. In een middelgrote kom doe je de slagroom en het water. Weeg 100 gram af van de taartmix en voeg dit toe. De rest bewaar je voor de volgende stap. Mix alles op lage stand tot een glad geheel en mix vervolgens voor 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Verdeel over de bodem, strijk het glad en zet opnieuw in de koelkast.
 4. Schil en rasp de appels met een grove rasp. Doe samen met de overgebleven taartmix, het citroensap en de koek- en speculaaskruiden in een kom en roer door tot alles vermengd is. Verdeel het stevige appelmengsel over de roomlaag en strijk opnieuw glad.
 5. Verkruimel het handje pecannoten en voeg toe aan de overgebleven kruimels. Verdeel dit noten-kruimelmengsel over de taart en zet voor minsten 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
 6. Zodra je taart stevig is, til je deze met behulp van het bakpapier uit de vorm. Snijd je kruidige no bake appel-roomtaart repen met een scherp (en heet) mes in 12 gelijke repen.

Geen vierkante bakvorm in huis? Neem dan een springvorm van 24 cm in doorsnede en maak er een gewone taart van. Meer tips vind je op de achterkant van de Dr. Oetker No Bake bakmix.

Meer makkelijke recepten

Als moeder weet ik als geen ander hoe fijn het is om soms voor een bakmix te kiezen. Ik hoop dan ook dat ik heb laten zien dat je met deze Dr. Oetker no bake appel-roomtaart als basis nog steeds je baksels eigen kunt maken. Niemand die zal zien dat dit uit een pakje komt. Mocht je op zoek zijn naar meer van dit soort recepten, dan vind je die hier. Ssht, het blijft ons geheimpje. Ik zeg niets.

Als je dit leuk (én lekker) vond, volg mij dan ook via Instagram voor kijkjes achter de schermen en om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe artikelen op de blog.

Liefs Lian

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking met Dr. Oetker. Ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik zelf achter sta. De hierboven gegeven mening is de mijne. Meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Hoi Lian,

  Is er ook een goede vervanger voor de dr. Oetker kruimel mix? Zoals vermaken digestive koekjes ofzo? De dr. Oetker mix is niet te koop in Noorwegen.

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Reageer
  • In dat geval zou ik gewoon een kruimelmix van boter, suiker en bloem maken of misschien dat iemand jou de mix kan toesturen 😉

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *