Krans van mini knakworstbroodjes met mozzarella

Oké, hoe maak je iets dat al lekker is nóg lekkerder? Nou, mijn oplossing is altijd gesmolten kaas. In ieder geval als het op hartig aankomt. Zo ook in dat geval. We kennen allemaal wel de knakworstjes gewikkeld in bladerdeeg en met de feestdagen maken we er natuurlijk een mooie krans van. Echter, koos ik ervoor de knakworstbroodjes met meer dan alleen cocktailworstjes of party knaks te vullen. Als ik namelijk iets van de Amerikaanse keuken heb geleerd dan is het dat je nooit te veel kaas kunt toevoegen 😉 

Het is niet moeilijk om deze krans te maken en je kunt de eerste paar stappen al ter voorbereiding doen, zodat je op het moment suprême deze krans alleen nog maar hoeft af te bakken. Dit wil je op tafel zetten met oud en nieuw. Ik beloof je dat iedereen zal aanvallen en de knakworstbroodjes binnen no-time opgegeten zullen zijn.

Krans van mini knakworstbroodjes met mozzarella
Ingrediënten
 • 1 blik kant-en-klaar deeg voor 24 party croissants
 • 1 blik cocktail knakworstjes (party knaks)
 • 4 plakken Mozzarella kaas (tosti kaas)*
 • 1 ei, los geklopt
 • mosterd (optioneel)

* Indien je geen plakken mozzarella kunt vinden, is een andere smeltkaas zoals cheddar een prima vervanging.

Bereiding
 1. Vet een ronde ovenschaal of bakvorm in en plaats een ovenvast schaaltje of kookring in het midden van de vorm. Dit wordt het gat van je krans, waar je na het bakken je sausje of dip in kunt plaatsen.
 2. Rol je party croissant deeg uit en scheid alle afzonderlijke stukjes van elkaar. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het kant-en-klaar deeg, ongeveer 180 – 200 °C.
 3. Dep 24 cocktail knakworstjes droog met een stuk keukenpapier en snijd elk plakje kaas in 6 gelijke stukjes. Je hebt nu 24 worstjes, 24 stukjes croissant deeg en 24 stukjes kaas klaarliggen.
 4. Smeer eventueel een beetje mosterd op je stukjes croissant deeg.
 5. Wikkel een stukje kaas om je worstje, plaats op een lapje deeg en rol op. Herhaal dit tot alle stukjes deeg gebruikt zijn.
 6. Neem je ingevette ovenschaal en verdeel hierin de knakworstbroodjes. Probeer een zo mooi mogelijke krans te krijgen. Ik plaatste de eerste broodjes verticaal en de tweede rij horizontaal.
 7. Smeer alles in met het los geklopte ei en bak je knakworstbroodjes krans af in zo’n 15 minuten of totdat de broodjes goudbruin van kleur zijn en de kaas is aan het borrelen.
 8. Verwijder de kookring of ovenvast schaaltje en vervang door een koud schaaltje of kommetje met mosterd, ketchup of andere lekkere dipsaus. Serveer direct uit de oven.

Laat het smaken en mocht je deze krans een kans geven, vergeet dan niet een foto van het resultaat te delen met mij via Instagram of laat een reactie achter onder dit bericht.

Ben je nog op zoek naar een andere party snack voor oud en nieuw? Kijk dan ook eens naar deze mini pizza’s, garnalencocktailhapjes of gevulde eitjes. Voor de zoete trek bak je natuurlijk oma’s wafels.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *