Kijkje in de babykamer

Nee, Cakejevaneigendeeg.nl wordt geen interieur blog, maar net zoals ik jullie kijkjes geef in mijn keuken make-over vind ik het ook leuk om jullie een kijkje te geven in de babykamer. Ik heb niet voor niets een categorie ‘Cakeje in huis’ en de ondertitel bevat ook niet zonder reden de bewoording ‘een persoonlijke blog’. Ik deel graag wat mij bezig houdt. Daarnaast gaven een aantal van jullie aan het leuk te vinden om bij mij binnen te gluren. Daarom vandaag een kijkje in de babykamer. Een kamer waar ik voorheen de deur nog niet van durfde open te maken en waar de gordijnen bijna standaard van dicht zaten. Je kent het wel, zo’n kamer zonder functie waar je al je rommel stalt. 

Ik zal hier en daar erbij vertellen wat je ziet en waar het vandaan komt, mocht je een vraag over iets hebben wat ik niet heb benoemd dan kun je die in de reacties stellen. Ik heb alles voor de baby en deze kamer zelf aangeschaft of van vrienden en familie gekregen.

De babykamer

Hierboven zie je de babykamer vanuit de positie waar je de kamer binnenkomt. Het muurvaantje boven het bed is van de Xenos en komt uiteindelijk aan de deur te hangen, want hier komt een andere poster te hangen die we nog even geheim houden. Verder zie je op het bovenste plankje – beide plankjes gerecycled van de keuken zoals beloofd – een cactus lamp van de HEMA en een kaartje die ik bij mijn Swaddle bestelling kreeg. Het lijstje zelf komt van Brainy Days.

Enkele details van de kamer. Dit is wat je ziet als je bij het ledikantje staat en naar achteren, link en rechts zou kijken. De veertjes wandhanger komt ook van Xenos, het vaantje komt van de H&M, de kast is van WOOOD, de flamingo poster komt van een prentenwinkel in Utrecht en het houten trekpaardje komt van de kringloopwinkel.

Als ik nog steeds in de deuropening sta dan zie ik bovenstaande aan mijn linkerkant. Hier staat onze commode en voorlopig het badje, maar dit wil ik naar de badkamer verplaatsen als de baby er is. De commode en het ledikantje is ook van WOOOD, het Tomado wandrekje en de papieren uitwasbare zak komt van Brainy Days. De gordijnen in ons huis zijn in alle kamers trouwens hetzelfde en hebben op de slaapkamers een verduisterende voering gekregen. Ze zijn van de Kwantum.

Het koper/zwarte lampje hangt boven de commode en is ook van de Kwantum – met kerst op m’n lijstje gezet en gekregen. Hetzelfde geldt voor de spulletjes van Brainy Days. Ik had ze op het oog en op m’n verlanglijstje voor Kerstmis gezet. In het wandrekje staan oude en nieuwe spulletjes door elkaar. De gebreide slofjes heb ik van m’n moeder gekregen en komen uit de tijd dat wij – m’n broer, zus en ik – nog baby’s waren. Het lijstje erachter is van de Karwei.

De poster hebben we gekocht in de Everglades in Florida toen ik 12 weken zwanger was.  Van dit soort posters hangen er meerdere door ons huis. Het was voor ons daarom meer dan logisch dat de babykamer er ook een moest hebben. We kopen ze alleen van plekken waar we daadwerkelijk geweest zijn. De mijlpaal kaartjes heb ik gekregen van een vriendin, evenals het prentenboekje. Het boek daarachter is een oud sprookjesboek waar ik als kind altijd in keek, de verhalen van las en ik heel stiekem heb meegenomen toen ik uit huis ging met de gedachte dat ik er uit ga voorlezen als ik op een dag zelf een kind heb.

Deze foto is vanuit de positie van het raam genomen. Hier zie je de ‘lockerkast’ iets beter. De bamboe ladder is van de Xenos, evenals de witte draadmand. De mand met het zwart-witte laken is van de Action en het laken zelf van de Ikea – oude collectie. Het lakentje met de wolkjes komt van de Zeeman en de dromenvanger zat in de kerstcollectie van een tuincentrum.

Als laatste deze vriendjes bij elkaar. Nijntje staat hier prima, omdat ze zo groot is en lekker stevig. Daarnaast is ze neutraal van kleur en dat past mooi nij het kamertje en het betongrijze ledikantje. Naast Nijntje zit Ollie. Ollie is mijn eigen knuffel en heeft altijd in mijn eigen ledikantje gezeten. Door de jaren heen heeft Ollie enkele operaties gehad, aangezien het originele stofje was versleten. Maar in principe ziet ze er nog redelijk uit, ondanks dat het huidige stofje na het wassen is gaan verkleuren. Dat wil ik zelf dan ook nog vervangen … ooit. Als laatste een monstertje van Noodoll. Deze kreeg ik van een vriendin toen ik voor het eerst zwanger was. Daarmee bedoel ik zwanger van onze vorige baby. Het knuffeltje heeft om die reden een speciaal plekje in mijn hart en daarom ook een speciaal plekje in de babykamer.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in de babykamer te krijgen. Ondanks dat er nog een paar details missen, geven deze foto’s een goed beeld van de stijl van het kamertje. Volgende keer weer een lekker baksel op de blog, ik beloof het je 😉

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

  • De baby room ziet er toppie uit.

    Mooie poster van de Everglades in Florida, zijn we lang geleden ook eens geweest. Voor mij was toen het hoogte punt naar Cape Canaveral, wat ik daar toen zag, was mijn jeugd droom van 1958 toen de eerste bemande raket een baan om de aarde draaide door Joeri Gagarin (Rusland).

    Lian, nog een mooie tijd, we zijn eens benieuwd een jongen of meisje.

    Met de hartelijke groeten, Diny en Harry Wijsen.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *