Kerstmis chocolate chip cookies

IMG_4075

Kerstmis is pas echt een Amerikaanse kerst als er koekjes en melk aan te pas komen. Waar wij Sinterklaas blij maken met een wortel en wat hooi voor Amerigo, moet je in de Amerika wat beter je best doen. De meest geschikte koekjes vind ik persoonlijk chocolate chip cookies, daarom passen ze voor mij ook echt bij de wintermaanden. Toen wij eind oktober in de Miami waren lagen de schappen in de supermarkten al vol met kerstgoodies. Ik kocht een zak kerst M&M’s met ‘dark hot chocolate’ smaak, één van de nieuwe smaken dit jaar in Amerika. Helaas hebben wij in Nederland wat minder keus, dus jullie koekjes krijgen wat rood en groene kleurtjes. Naast de M&M’s had ik een zak butterscotch druppels gekocht (voor een vergelijkbare smaak zou je karamel fudge in kleine stukjes kunnen snijden). Maar dit alles, plus mijn go-to chocolate chip cookie recept, maakt dit de beste kerstmis chocolate chip cookies.

IMG_4079
Kerstmis chocolate chip cookies
Ingrediënten
  • 2 cups bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 1 cup bruine basterdsuiker
  • 1/2 cup fijne kristalsuiker
  • 2 biologische eieren
  • 100 gram pure chocolade in stukjes of pure chocoladedruppels
  • 80 gram karamel fudge in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram kerstmis M&M’s

Dit recept in grammen vind je hier >>

Bereiding
  1. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer door met een garde totdat alles goed vermengd is.
  2. Doe in een mengkom van een keukenmachine de roomboter, suikers en eieren en mix tot een romig en luchtig geheel.
  3. Voeg de droge ingrediënten toe en mix op een langzame stand tot een stevig deeg.
  4. Voeg als laatste de chocolade, karamel fudge en M&M’s toe en roer deze door het deeg met een spatel of houten lepel.
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier (of twee).
  6. Neem een ijsschep en haal afgestreken bolletjes uit het deeg en plaats deze met voldoende afstand op de bakplaat. Ongeveer 5-6 cookies per bakplaat.
  7. Bak deze grote kerstmis chocolate chip cookies in 15 minuten goudbruin en totdat ze mooi zijn uitgelopen. De koekjes zullen nog helemaal zacht aanvoelen, maar dat hoort.
  8. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en wanneer ze stevig genoeg zijn om verplaatst te worden laat je ze verder afkoelen op een rooster.

Deze kerstmis chocolate chip cookies zijn een echte verwennerij voor jong en oud. Probeer ze eens uit en geniet ervan!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *