Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Kersentaartjes van appeltaartdeeg

IMG_6529

Misschien dat het kersenseizoen alweer voorbij is, maar gelukkig kun je deze kersentaartjes ook prima met bevroren kersen maken. Ik hoor je opluchting, want deze taartjes zijn heel erg lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een taart te maken in een grotere vorm. Het handigste is dan om te kiezen voor een taartvorm met losse bodem. Het leuke van kleine taartjes is dat iedereen een eigen taartje krijgt. 

Voor de taartbodem maakte ik gebruik van mijn recept voor appeltaartdeeg. Gewoon, omdat ik appeltaartdeeg heel erg lekker vind en ik er graag eens kleine taartjes of vlaaitjes van wilde maken. Als jij ook zo houdt van appeltaartdeeg en kersen dan kun je daar vanmiddag nog mee aan de slag.

IMG_6536

Kersentaartjes van appeltaartdeeg

(8 kleine taartjes of 1 grote taart)

Ingrediënten
  • 175 gr ongezouten roomboter, koud
  • 300 gr bloem
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1-2 el ijskoud water
  • extra bloem
Voor de vulling
  • 1 kilo kersen, gewassen en ontpit
  • ¾ cup fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 4 el maïzena
  • 1 ei, losgeklopt
Bereiding
  1. Bereid het deeg voor de taartjes volgens dit recept en verdeel het deeg in twee gelijke delen voordat je het in de koelkast legt. Pak ieder deel apart in met vershoudfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht) en vet de taartvorm in met boter en bestuif met een dun laagje bloem.
  3. Voor de vulling doe je de kersen in een kom en voeg daar de suiker, het zout en de maïzena aan toe. Roer goed door elkaar totdat alle kersen bedekt zijn met het mengsel.
  4. Bestuif het werkblad en een deegroller met een beetje bloem en rol een stuk deeg uit tot een paar mm dikte. Als je er niet voldoende bodempjes uit kunt halen of de taartvorm er niet helemaal mee kunt bekleden kun je wat deeg pakken van de andere helft. Rol dit dan ook tot de zelfde dikte uit.
  5. Bekleed je taartjes of taartvorm met het deeg en duw voorzichtig in de randen van de vorm. Je kunt hiervoor het beste de overhangende lap eerst een beetje optillen voordat je het aanduwt.
  6. Verdeel de vulling over de taartjes of doe de vulling in de taart.
  7. Gebruik het resterende deeg om een taartraster of deksel te maken. Leef je uit!
  8. Bak de taartjes in een 30-40 minuten gaar en goudbruin. Voor een grote taart houd je een langere baktijd aan, bijvoorbeeld 60-80 minuten.

Heel plezier met het maken van deze taartjes of natuurlijk een grote taart. Laat jouw taart aan mij zien door het te delen via FacebookInstagram of Snapchat. Ik ben benieuwd naar jullie creatie(s).

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

8 Reacties

    • Ze zijn van de Hema. Per vier verpakt. Ik weet zo niet de maat uit m’n hoofd en ben nu op vakantie dus kan het ook niet checken. Maar Hema dus ?

      Reageer
  • Ik ben dol op de kersen van de kersenkraam in ons dorp en aangezien ik midden in het kersen seizoen jarig ben moet ik altijd een kersenvlaai maken voor mijn feestje. Zelfgemaakte vlaaivulling is het lekkerst, je wilt dan nooit meer uit een blikje. Wel maak ik altijd vlaaideeg met gist, geen appeltaartdeeg, voor de bodem. Ik vind vlaaideeg veel makkelijker werken.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!