Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Kersencupcakes

IMG_2033

Waar moet ik beginnen? Deze kersencupcakes zijn stiekem net zo zoet als dat ze eruit zien. Eigenlijk zijn het cupcakes zoals cupcakes horen te zijn, een mooi cakeje met een lekkere zoete toef frosting en een kers om het geheel af te maken. Perfect en ook nog eens ontzettend lekker. Het is echter geen gewoon cakeje. Nee, mijn kersencupcakes zijn gevuld met kersen lemon curd. De cakejes zelf zijn ook perfect met een fijne kruimel en lekker zacht van structuur. Lekker licht dus. Ik kan alleen maar zeggen dat je pas weet hoe ze smaken als je ze zelf hebt gemaakt. Zit je al klaar voor het recept?

IMG_2042

Zoals gezegd zijn de kersencupcakes gevuld en daarvoor gebruikte ik deze techniek – iets met een appelboor 🙂 Mocht je het te veel werk vinden om een kersen lemon curd te maken (a.k.a. cherry curd) dan zit er niets anders op dan dat jij je daarover heen zet en die cherry curd gewoon gaat maken. Of je maakt deze delicious cupcakes met een andere vulling, dat mag natuurlijk ook. Alhoewel ik ze dan geen kersencupcakes meer zou noemen. Op naar het recept!

IMG_2034

Kersencupcakes

(12 stuks)

Ingrediënten
  • 135 gr bloem
  • 40 gr maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 1 biologisch ei + 3 eiwitten
  • 2 tl vanille extract
  • 120 ml (1/2 cup) yoghurt
  • 1x cherry curd (naar recept)
  • 1x cream cheese frosting (naar recept)
Bereiding
  1. Bereid de cherry curd volgens recept het liefst één dag van tevoren.
  2. Verwarm de oven voor op 165 graden (hetelucht). Doe de bloem, maïzena, bakpoeder en zout in een kom en roer met een garde door elkaar.
  3. Mix de boter met de suiker romig tot er een bleek mengsel ontstaat. Voeg hier in delen het ei en de eiwitten aan toe, zorg dat het ei steeds is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
  4. Voeg de vanille, yoghurt en het eerder gemaakte bloemmengsel toe en mix nog een keer door totdat alle ingrediënten zijn opgenomen in het cupcakebeslag.
  5. Plaats 12 papieren vormpjes in een muffinbakblik en vul deze voor 3/4 met het beslag. Ik werk zelf graag met een ijsschep, zodat mijn cupcakes ongeveer dezelfde grootte zullen hebben.
  6. Bak de cakejes goudgeel en gaar in 20-25 minuten. Een prikker moet er schoon uitkomen. Laat de cakejes enkele minuten in de vorm afkoelen en haal ze er vervolgens uit om ze verder te laten afkoelen op een rooster.
  7. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld kun je ze gaan vullen. Hoe je dat het beste kunt doen heb ik hier beschreven.
  8. Maak nu de cream cheese frosting volgens het recept. Voeg enkele eetlepels cherry curd toe wanneer je nog wat over hebt. Voeg niet te veel toe, want dan wordt de frosting te dun en kun je deze niet meer spuiten.
  9. Decoreer de cupcakes met een hele kers – liefst met stokje voor de ‘looks’.

Verwen iemand die jij lief vindt met deze super schattige kersencupcakes. De cupcakes blijven in een afgesloten doos tot drie dagen goed in de koelkast, haal ze een half uurtje voor serveren eruit om op kamertemperatuur te komen.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

2 Reacties

    • 1 cup is 240 ml. Mijn advies is om een maatbeker, glas of mok te nemen met een vergelijkbare inhoud en die te vullen met gehalveerde ontpitte kersen. Veel succes!

      Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *